Goedkope vluchten naar San Francisco

Dit zijn de goedkoopste vluchten naar San Francisco!

Dus jij bent op zoek naar een goedkoop vliegticket naar de l**eukste stad van de Verenigde Staten?** Dan heb je het getroffen: Elke dag speurt het team van vakantiedetective namelijk het internet af naar goedkope vluchten en vliegtickets naar San Francisco.


Goedkope vluchten naar San Francisco

Goedkope vluchten Het beste moment om te boeken & reizen Aanbiedingen naar San Francisco Welke maatschappijen vliegen naar San Francisco San Francisco Airport
Alles wat wij vinden delen we op deze pagina. Volg ons op Facebook of Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste deals waaronder die naar San Francisco.

Belangrijke informatie over vluchten naar San Francisco:

 • San Francisco ligt in California en in de Verenigde Staten van Amerika.
 • Het heeft een groot internationaal vliegveld met de luchthavencode SFO.
 • In San Francisco wordt betaald met US Dollars.
 • Bij een directe vlucht is het ongeveer 10 tot 11 uur vliegen van Amsterdam naar San Francisco.
 • In San Francisco is het 9 uur vroeger dan in Nederland.

Hoe vind je goedkope vluchten naar San Francisco?

Naar boven
Het vinden van vliegtickets naar San Francisco voor een goede prijs is niet heel moeilijk alleen wel is het belangrijk dat je verschillende aspecten in je achterhoofd te houden.
Zo maakt het wel uit In welke periode je wil reizen voor de prijs die je betaalt. Ook het moment tussen boeken en reizen is belangrijk: boek je namelijk kort voor vertrek je vlucht naar San Francisco dan moet je rekening houden met flink hogere prijzen dan wanneer je ver voor vertrek iets boekt.
Het is ook belangrijk om te beseffen dat een directe vlucht naar San Francisco altijd duurder is dan een vlucht met een overstap.

Het beste moment voor een goedkope vlucht naar San Francisco

Naar boven
Het hele jaar door is een goed moment voor een trip naar de Amerikaanse West-kust. Met veel maatschappijen kun je namelijk ook bestemmingen combineren waardoor het goed mogelijk is naar San Francisco te vliegen en terug te vliegen vanaf Las Vegas of een andere bestemming in Amerika. Dit maakt het vinden van een goedkope rondreis door Amerika een stuk makkelijker.

Er zijn verschillende periodes in het jaar waarin je goedkoper naar San Francisco vliegt; deze laagseizoen periodes zijn altijd buiten de schoolvakanties in Nederland, de periode rondom kerst en juni en juli. Wil je in de zomervakantie naar San Francisco, boek dan vroeg want prijzen zullen niet zakken.

Last minute vliegtickets naar San Francisco bestaan nauwelijks en vaak betaal je vlak voor vertrek (ook in het laagseizoen) een hoge prijs voor je ticket naar San Francisco. Ook enkele reizen zijn meestal niet voor de halve prijs te boeken en zijn soms zelfs duurder dan een retourtje!

Belangrijke aanbiedingen voor goedkope vluchten naar Los Angeles:

Naar boven
Er zijn een hele hoop luchtvaartmaatschappijen die vluchten tussen Amsterdam, Brussel, Düsseldorf en San Francisco aanbieden. En al deze maatschappijen hebben regelmatig mooie deals en aanbiedingen voor goedkope vluchten naar San Francisco. Hou dan ook de volgende acties en Airlines in de gaten:

 • KLM werelddeal weken: De KLM werelddeal weken zijn de perfecte momenten vinden en boeken van goedkope vluchten naar San Francisco. 2 keer per jaar wordt deze actie gehouden en bijna altijd zitten ook San Francisco in het lijstje met bestemmingen.
 • De KLM vijf dagen voordeel: Meerdere malen per jaar heeft de KLM haar vijf dagen voordeel actie waarin ze 5 dagen lang flink wat voor wil geven op heel veel bestemmingen. Regelmatig boekje dan een goedkoop ticket naar San Francisco met deze actie.
 • De British Airways World sale: Ook British Airways heeft regelmatig mooie deals naar San Francisco. Vooral tijdens de, twee jaarlijkse, World Sale kun je dan extra profiteren van heel veel voordeel op je tickets naar oa. San Francisco.
 • United Airlines sale: Ook met United Airlines vlieg je vaak erg goedkoop naar San Francisco. Regelmatig biedt deze Amerikaanse maatschappij ook goedkope tickets aan.

Met welke maatschappij kan ik naar San Francisco vliegen?

Naar boven
San Francisco en omgeving staan bekend als een van de rijkste en meest, technologisch, belangrijke gebieden van de USA. Het is dan ook niet gek dat er heel veel maatschappijen zijn die vliegen naar het vliegveld van San Francisco. Ook het vliegveld van San Jose en Oakland liggen trouwens dichtbij de stad. Dit zijn de belangrijkste maatschappijen die vluchten naar San Francisco aanbieden:

Direct vluchten naar San Francisco vanaf Amsterdam, Brussel en Dusseldorf:

Als je op zoek bent naar een directe vlucht naar San Francisco heb je niet heel veel keus; alleen KLM biedt namelijk rechtstreekse vluchten naar San Francisco aan; vanaf Amsterdam. Vanaf zowel Dusseldorf als Brussel zijn geen directe vluchten naar San Francisco, Oakland of San Jose.

Vluchten naar San Francisco met een overstap

Voor wie het prima vind om een overstap te maken zijn er heel veel mogelijkheden om naar San Francisco te vliegen. Door het grote volume aan vluchten met een overstap zijn er dan ook zeer veel goedkope vliegtickets te vinden!
Bijvoorbeeld met Icelandair, United Airlines, Delta Airlines, Wowair, Lufthansa, Air France, Iberia of Finnair. Dit betekent dat je, afhankelijk van de maatschappij een overstap in een van de basis’ van die maatschappijen maakt onderweg naar SFO.

Vluchten naar San Francisco met KLM

KLM vliegt al erg lang tussen Amsterdam en San Francisco. Zowel in het zomer (vanaf april tot oktober) als het winterseizoen (van oktober tot april) wordt dagelijks gevlogen. In de zomer vliegt KLM met een Boeing 747 en in het winterseizoen met een Boeing 787.

Aan boord van beide toestellen kun je natuurlijk de bekende verzorging van KLM verwachten inclusief hapjes en drankjes. Ook heb je in beide toestellen de beschikking over een eigen entertainment systeem. Op de 787 wordt ook WIFI aangeboden, wel zo relaxed!

Goedkope vluchten naar San Francisco met Wowair

Wowair is een IJslandse low-cost maatschappij die sinds een aantal jaren vluchten aanbied naar San Francisco. Bij deze vluchten is het belangrijk om te weten dat je een overstap maakt in Kevlafik, het internationale vliegveld op IJsland.

Vluchten naar San Francisco worden uitgevoerd door Airbus A330 toestellen die voorzien zijn van een zogenaamd “High Density Configuration” wat inhoudt dat er weinig beenruimte is. Ook zijn er geen extra voorzieningen aan boord en moet je bijbetalen voor alle extra services waaronder maaltijden, bagage, stoelselectie en meer.

San Francisco Airport

Naar boven
Het vliegveld van San Francisco (Iata code SFO) is een van de grotere vliegvelden van de Verenigde Staten en ligt ten zuiden van het stadscentrum aan de baai. In 2017 verwerkte het vliegveld meer dan 55 miljoen passagiers.

Het vliegveld bestaat uit 4 terminals die verdeeld zijn in 7 pieren. Afhankelijk van de maatschappij waar je mee vliegt zul je gebruik maken van een terminal en pier.

Welke terminal op San Francisco Airport moet ik hebben?

In de tabel hieronder kun je zien vanaf welke terminal en pier de luchtvaarmaatschappijen op het vliegveld van San Francisco vertrekken.

Luchtvaartmaatschappij Terminal
KLM, Air France & andere internationale luchtvaartmaatschappijen International
Delta Airlines 1
American Airlines 2
United Airlines 3
Van San Francisco naar het centrum van San Francisco

Er zijn verschillende manieren om van het vliegveld van San Francisco naar het centrum van de stad te reizen.

 • Met de auto: Met de auto reis je makkelijk en snel van San Francisco Airport naar elke mogelijke bestemming. Het vliegveld is verbonden met de highway die je in het centrum van San Francisco als de gehele Bay Area brengt.
 • Huurauto: Ook met een huurauto reis je makkelijk. Deze kun je oppikken bij het rental car center dat je het makkelijkste bereikt met de gratis AirTrain die vanaf elke terminal vertrekt.
 • Met de bus: Ook met de bus kun je vanaf San Francisco reizen. Er vertrekken meerdere routes vanaf het vliegveld naar onder andere het centrum van San Jose, Redwood en Palo Alto. Ook rijdt er een nachtbus.
 • Met de metro: De metro is de handigste manier om van het vliegveld naar het centrum van San Francisco te reizen. De metro heet “BART” en verbind de gehele regio met elkaar. Het vliegveld heeft een station die je kunt vinden de kelder van garage G. Met de metro reis je in zo’n 30 minuten van het vliegveld naar het centrum.

Door je aan te melden, bevestig je dat je ons Privacybeleid hebt gelezen en je accepteer whatsapp-berichten te ontvangen van ons met onze selectie deals. Meer informatie over onze WhatsApp Alerts hier

SCHRIJF JE IN