We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren. Meer informatie kun je vinden in onze cookie privacy policy.

Vind jouw goedkope zonvakantie

Jouw perfecte zonvakantie voor de beste prijs

Waarom veel betalen voor je zonvakantie als je ergens anders veel goedkoper uit kan zijn? Wij zijn er om je te helpen!


Your browser doesn't support HTML5 video.

Zoek het beste vliegticket

Makkelijk en flexibel en super-handig als je niet kunt vinden wat je zoekt

Vind je vlucht ›

Vind jouw perfecte zonvakantie voor de beste prijs

Een goedkope zonvakantie begint hier

Waarom veel betalen voor je zonvakantie als je ergens anders veel goedkoper uit kan zijn? Wij zijn er om je te helpen!

Aanbiedingen voor een vakantie onder de zon

Ben je op zoek naar een lekkere zonvakantie maar heb je nog wat inspiratie nodig? Of misschien wil je gewoon weten waar je het goedkoopst uit bent? Tijdens de zomermaanden zijn er tal van bestemmingen binnen Europa waar je kunt genieten van het zonnetje. Denk aan de befaamde Spaanse Costa’s, de Griekse eilanden of de Italiaanse kust. Onder all-inclusive reizigers zijn Egypte en Turkije favoriet, en tijdens de wintermaanden zijn vooral verre bestemmingen als Kaapverdië, Curaçao en de Dominicaanse Republiek populair. Afhankelijk van je persoonlijke wensen en de tijd van het jaar kan je voor elk budget een goede zonvakantie vinden met onderstaande tips!

Typische Zon-vakantie bestemmingen in Europa

Europa is groot en er zijn dan ook tal van bestemmingen die uitermate geschikt zijn voor een heerlijke maar vooral goedkoper zonvakantie! De eerste voorwaarde is lekker weer; dat brengt je dus sowieso een stukje zuidelijker.

Goedkope Zonvakantie Italië, Spanje en Griekenland

Italië, Spanje en Griekenland zijn de meest voor de hand liggende vakantiebestemmingen voor een welverdiende vakantie in de zon. In zowel het voorjaar als de zomer als in het najaar is het hier lekker zonnig en aangenaam. Door het enorme aanbod van stoelen is het vaak prima mogelijk om hierdoor goedkoper naar de zon te vliegen dan je zou denken.

Goedkope zonvakanties naar Turkije, Portugal en Frankrijk

Ook andere landen in Europa zoals Turkije, Portugal en Frankrijk zijn uitermate geschikt voor een lekkere zonvakantie. Uiteindelijk is die zon toch het belangrijkste en in alle drie de landen heb je min of meer een zongarantie en is het altijd lekker zonnig.

Zo vind je jouw goedkope zonvakantie

Op zoek naar jouw vakantie

We willen allemaal waar voor ons geld. Wat we ervoor kunnen krijgen hangt af van het budget, maar hoe veel of weinig je ook te besteden hebt, goed vergelijken loont. Daarnaast zijn er nog een aantal dingen om rekening mee te houden als je verzekerd wilt zijn voor de beste prijs voor jouw vakantie:

  • Weet jij al ver van tevoren wanneer je op vakantie wil of zit je vanwege werk of school aan vakantietijden vast? Boek dan vroeg zodat je kan profiteren van vroegboekkortingen. Dat kan tot wel 20% schelen! Doorgaans is het vakantie aanbod compleet in november en geldt de korting voor zomervakanties tot eind februari. Boek dus binnen deze periode om te profiteren.
  • Ben je meer van de spontaniteit of kan je wegens omstandigheden niet ver van tevoren een vakantie vastleggen? Dan is een last minute wellicht een optie voor jou. De touroperators willen de lege plekken in het vliegtuig of in het hotel maar al te graag vullen en daarom gaan de laatste lege plekjes weg voor spotprijzen.
  • Als je een goedkope pakketreis hebt gevonden, check dan toch even of je met losse vliegtickets en een hotel niet goedkoper uit bent. En andersom natuurlijk. Check en dubbel check. En wat gebeurt er als je vertrekt vanaf een andere luchthaven? Wellicht is het prijsverschil de extra reistijd wel waard.
  • Altijd op de hoogte blijven van speciale aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van airlines en touroperators. Ook prijsvergelijkers zijn een goed idee. Deze websites nemen jou het zoek- en vergelijkwerk al uit handen.

Kies je vakantiebestemming

Ga je in de zomer op vakantie? Dan ben je vaak het goedkoopst uit binnen Europa. Spanje en Portugal zijn in Zuid-Europa het goedkoopst. Aan de kust vind je veel budget accommodaties in de vorm van appartementen of 1* en 2** hotels. Verwacht geen luxe, maar dan kan je wel voor een prikkie op vakantie. Een andere reden waarom deze landen zo goedkoop zijn is de economie en de welvaart. In de grote steden is hier vaak niets van te zien, maar als je buiten de veelbezochte plekken komt zal je zien dat sommige plaatsen behoorlijk vervallen zijn. Steeds populairder zijn ook Oost-Europese landen als Bulgarije, Macedonië en Kroatië. Vaak kan je hier voor weinig al een leuk hotel vinden. Bijkomend voordeel is vooral dat de kosten voor eten, drinken en andere extra’s hier doorgaans lager uitvallen dan in West-Europese landen. Wil je een bestemming ver weg? Landen als Kaapverdië, Gambia en Senegal zijn vaak goedkoop en hebben in de winter ook lekker weer.

Kies je vakantieperiode

Voor vakanties in Europa geldt dat de prijzen hoger liggen in de zomermaanden en in de schoolvakanties. In landen als Spanje, Griekenland en Portugal is het vaak van mei tot en met september of oktober nog lekker weer. Als je niet vast zit aan schoolvakanties dan zijn de periodes in het voor- en naseizoen dus absoluut het overwegen waard. Verre bestemmingen doen het vooral goed tijdens de herfst- en kerstvakantie. Wil je echt een scherpe aanbieding te pakken krijgen dan doe je er goed aan om te boeken tussen de zomer- en herfstvakantie in of na de feestdagen in januari en februari.

Aanbiedingen die je neit mag missen

Vakantie Canarische Eilanden Vakantie Ibiza Vakantie Bali

Onze bezoekers vonden dit ook leuk...

All inclusive vakantie

De beste (en geheime) deals via WhatsApp

De beste travel deals direct op je telefoon! Mis er geen een en doe jezelf een droomvakantie cadeau voor dump-prijzen!

SCHRIJF JE IN