Nieuwste aanbiedingen

De beste cruise aanbiedingen

Cruises zijn er in alle soorten en maten; van gezellige cruises over de Noordzee richting de UK en de bekende Rivier Cruises tot luxe Cruises langs paradijselijke eilanden. Wij gaan jou helpen de juiste te vinden zodat je met flink prijsvoordeel op een goedkope cruise kunt! Wie weet zit jij binnenkort op een cruise naar de Bahamas of naar naar Azië en de Arabische Emiraten. Een cruise door de Noordzee is natuurlijk ook nooit verkeerd! Kijk snel verder om te zien wat er bij jou past.

Goedkope cruise aanbiedingen:

Er zijn regelmatig prima aanbiedingen te vinden waardoor jij een goedkope cruise vakantie boekt. Door de toenemende populariteit in Nederland zijn er ook steeds meer aanbieders. Dat zorgt voor extra aanbod wat een positief effect op de prijzen heeft. Helaas is niet echt een patroon te ontdekken en is het moeilijk te voorspellen wanneer de goede aanbiedingen zijn. Het beste is om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief en deze pagina met een volledig overzicht van goedkope cruises.

Het beste moment voor een goedkope cruise vakantie

Cruises kun overal op de wereld plaatsvinden. Daarom is het heel lastig aan te geven in welke periode je het beste een cruise kunt gaan maken. Hieronder echter een aantal tips voor het bepalen van het beste moment om een cruise te maken. Maak je een cruise tijdens een bepaalde feestperiode, bijvoorbeeld de kerst; verwacht dan een vrolijke sfeer aan boord. De rederijen doen vaak veel aan versiering om de sfeer aan boord optimaal te maken! Lees je goed in en bereidt je voor op de route. Bekijk ook de klimaatinformatie van de verschillende bestemmingen om te bepalen of je een goede periode te pakken hebt. Hou rekening met het feit dat het op zee iets frisser kan zijn, boek je dus een cruise in de winterperiode; hou dan rekening met frisse of zelfs koude avonden. Het weer op zee is moeilijk te voorspellen, gelukkig is er vaak veel te doen aan boord en zijn vele activiteiten ook binnen.

Belangrijke informatie over cruises

Er zijn enorm veel zaken om rekening mee te houden bij het boeken van een goedkope cruise. Hieronder hebben we de allerbelangrijkte zaken onder elkaar gezet zodat jij nooit meer voor verrassingen komt te staan.

 • Controleer altijd of de vluchten van en naar de haven bij de pakketprijs zijn inbegrepen.

 • Hou er rekening mee dat er vaak aanvullende kosten zijn voor verplichte fooien aan boord.

 • Hou rekening met een dresscode, zeker de duurdere cruises vragen vaak om een bepaalde dresscode bij het eten.

 • Aan boord wordt gebruik gemaakt van personeel met vele nationaliteiten. In de regel kun je met Engels vaak goed terecht.

 • Indien kosten voor maaltijden en drankjes niet bij de prijs inbegrepen zitten, hou dan rekening met forse prijzen.

 • Vaak krijg je een pasje of een armband waarmee je aan boord kunt betalen. De rekening komt dan aan het eind van je cruise.

 • Er is vaak mobiel bereik aan boord van cruiseschepen, dit wordt aangeboden op een speciaal telefoonnetwerk dat vaak vrij duur is. Beperk je belkosten dus.

 • Wifi is tegenwoordig standaard aanwezig op de meeste cruiseschepen maar is langzaam en duur.

  Verschillende soorten cruises

  Cruises zijn grofweg onder te verdelen in de korte budget cruises, Middellandse Zee cruises en de Caribische Cruises. Er zijn echter nog een aantal andere varianten die we graag behandelen. Cruises komen in alle soorten en maten en van heel goedkoop tot peperduur. Ook de lengte kan variëren enkele dagen tot enkele maanden. Hieronder zie je de meest populaire soorten cruises.

 • Een korte budget cruise: is bijvoorbeeld de bootovertocht naar Newcastle. Aan boord geniet je van alle faciliteiten (vaak tegen betaling). ‘s ochtends kom je aan in de UK waar je 2 dagen geniet van Newcastle voor je weer terug vaart.

 • Nijlcruise: Ontdek de schoonheid eeuwen oude Egypte een heerlijke Nijlcruise. Dit soort Cruises worden vaak uitgevoerd met dat kleinere traditionele maar zeer luxe uitgevoerde schepen. Aan boord zal het je dus ook aan niets ontbreken. In de meeste gevallen zo'n goedkope Nijlcruise gecombineerd met een heerlijke all inclusive vakantie in Egypte.

 • Middellandse Zee cruise: De Middellandse Zee is een zeer populaire streek voor het maken van een cruise; bijvoorbeeld rondom Ibiza, Italië, Barcelona en vaak ook nog met een uitstapje in Afrika. Afhankelijk van het aantal dagen dat je boekt, bezoek je zo'n 3 tot 6 bestemmingen.

 • Een cruise bij de Canarische Eilanden: Het hele jaar aantrekkelijk warm is in de regio rond de Canarische eilanden, is het niet raar dat er behoorlijk wat cruises naar de Canarische Eilanden te vinden zijn. Sommige duren een week maar we zien ze ook wel eens voor 2 of zelfs 3 weken. Meeste gevallen begint je cruise op Tenerife of gran Canaria. Bij de wat langere Cruises kan ook nog een tussenstop worden gemaakt op de Azoren of in Marokko. Regelmatig komen we goedkope cruises naar de Canarische Eilanden tegen, soms ook op basis van all inclusive.

 • Goedkope Caribische Cruise: Het Caribisch gebied staat natuurlijk bekend om de vele cruises die daar worden aangeboden. Miami is hierbij vaak het begin of eindpunt. De meest luxe en grote cruiseschepen komen hier regelmatig langs. Boekje een Caribische Cruise dan brengt deze je vaak langs op Jamaica, Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek, de Nederlandse Antillen, Mexico, en op de Kaaimaneilanden.

 • Cruises vanaf Aruba, Bonaire of Curacao: Veel mensen boeken een cruise die zowel Aruba als Curaçao aandoet. Ook Bonaire zit vaak in de route. De meeste mensen combineren zo'n cruise met een aantal dagen zonvakantie op een van deze Eilanden. Een prima keus, wat ons betreft aangezien elk eiland uniek is en je met zo'n cruise vanaf de Antillen elk eiland kunt bezoeken.

 • Lange Cruises: Sommige mensen vinden een cruise van van twee weken veel te kort en kiezen ervoor wereldcruise te boeken. Zo'n Cruise duurt vaak minimaal anderhalf of 2 maanden. Je zult dan de hele wereld over varen in heel veel luxe.

Waar moet je rekening mee houden bij een cruise?

Er zijn een hele hoop verschillen tussen de vele cruises. Voor de kortere cruises moet je er rekening mee houden dat je voor veel activiteiten aan boord zult moeten bijbetalen. Je kunt het hier dus zo gek maken als je zelf wilt.

Op de langere cruises die door de grotere maatschappijen en schepen worden uitgevoerd zijn de maaltijden vaak inclusief, ook een of twee drankjes zitten vaak bij de prijs inbegrepen.

Ook de faciliteiten aan boord zoals een zwembad, entertainment, bioscoop en sportschool kun je vaak zonder bijbetaling bezoeken. Voor meer drankjes en snacks betaal je vaak per stuk een extra prijs.

Hou op dit soort cruises rekening met de extra kosten voor de verplichte fooien. Vaak is dit een verplicht bedrag van $15 per persoon per dag.

Ook excursies op je bestemming zijn vaak niet inbegrepen. Dat zorgt er wel voor dat het je volledig vrij staat om je uren die je op de bestemming doorbrengt zelf in te vullen!