Goedkope vakantieparken voor jou

Aanbiedingen voor een verblijf in een vakantiepark

Tips voor het vinden van jouw perfecte vakantiepark en een selectie van leuke aanbiedingen voor vakantieparken door heel Nederland


Vakantie vieren op een vakantiepark

Een vakantie in een vakantiepark is een goed idee als je samen met de hele familie wil genieten van een weekendje weg of midweekje in eigen land. Vooral met een groter gezelschap is dit vaak een voordelige manier van vakantie vieren omdat je vaak betaalt per huisje. Bovendien is er doorgaans veel vermaak aanwezig zoals bijvoorbeeld een zwembad, speeltuin, bowlingcentrum of andere faciliteiten. Leuk voor de kinderen dus! Je bent omgeven door de natuur en de rust. Sommige vakantieparken liggen op of dichtbij een pretpark of dierenpark. Ideaal als je een dagje pretpark wil combineren met een betaalbare overnachting.

Vind jouw goedkope vakantiepark

Soorten vakantieparken

De keuze aan vakantieparken is reuze. Er zijn diverse grote ketens en kleine zelfstandige vakantieparken verspreid over het hele land. De meeste mensen zijn wel bekend met de grotere namen zoals Landal Greenparcs, Roompot en CenterParcs. Natuurlijk zijn er ook kleinere vakantieparken die niet bij een keten horen. Vaak bieden ze een combinatie van huisjes en kampeerplekken. CenterParcs staat vooral bekend om de subtropische zwemparadijzen en andere voorzieningen. Groot pluspunt is dat er ook tijdens regenachtige dagen veel te doen is in het park. Landal Greenparcs en Roompot zijn vaak scherper geprijsd maar hebben dan weer minder voorzieningen. De voorzieningen per park kunnen wel aanzienlijk verschillen, dus het is belangrijk om goed uit te zoeken welke voorzieningen er aanwezig zijn bij het park van jouw keuze. Landal Greenparcs scoort goed op het gebied van accommodatie met ruime en moderne huisjes. Sommige parken bieden ook de keuze tussen verschillende comfortniveaus. Een vakantie naar een vakantiepark kan je dus zo simpel of luxe maken als je zelf wil!

Locaties van Vakantieparken

De meeste vakantieparken hebben toch wel gemeen dat ze op een rustige locatie liggen omgeven door natuur. Je hebt veel vakantieparken middenin de bossen en ook enkelen aan de kust. De laatste optie is vooral leuk in de zomer wanneer je een zon, zee en strandvakantie in eigen land zoekt. Er zijn ook parken die een gunstige ligging hebben ten opzichte van bekende attractieparken of dierentuinen. Zo kun je rondom de Efteling meerdere vakantieparken vinden. Ideaal als je een dagje uit wil combineren met een weekendje weg bijvoorbeeld. Verblijf je voor een langere tijd in een vakantiepark en wil je er ook op uit kunnen kijk dan goed of er in de buurt leuke steden of andere plekken zijn om te bezoeken.

Goedkoop vakantie vieren in een vakantiepark

Vakantieparken kunnen een goede optie zijn voor een relatief goedkope vakantie in eigen land. Gezien je vaak per huisje betaalt en niet per persoon is dit voor gezinnen of grotere groepen vaak veel goedkoper dan een hotel. Je zal dan ook merken dat de meeste voorzieningen op vakantieparken zijn ingericht voor gezinnen. Wie echt goedkoop uit wil zijn gaat natuurlijk op zoek naar een aanbieding. Veel reisaanbieders, prijsvergelijkers en speciale sites met aanbiedingen bieden met regelmaat huisjes met korting aan of een interessant vakantiepakket met leuke extra’s zoals entreekaartjes voor een pretpark. Vaak gelden deze prijzen wel buiten de schoolvakanties en weekenden. Je bent vaak het goedkoopst uit als je op een doordeweekse dag aankomt.

De beste (en geheime) deals via WhatsApp

De beste travel deals direct op je telefoon! Mis er geen een en doe jezelf een droomvakantie cadeau voor dump-prijzen!

SCHRIJF JE IN
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren. Meer informatie kun je vinden in onze cookie privacy policy.