Een hotel zoeken kan soms erg lastig zijn, er is tegenwoordig zoveel keuze! Er zijn een aantal factoren die veel invloed kunnen hebben op de prijs van jouw hotel. Denk bijvoorbeeld aan locatie, de optie voor openbaar vervoer, kwaliteit en het seizoen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om in het hotel te eten of buiten het hotel. Dit kan de prijs van het hotel ook duurder of juist goedkoper maken. Wij van Vakantiedetective zijn er om jouw zoektocht naar een hotel makkelijker te maken. Je wilt tenslotte voor een goede prijs op vakantie! Wanneer je benieuwd bent naar tips en adviezen lees dan vooral verder en haal je voordeel ermee uit!

Tips en adviezen voor goedkope hotels

Hoe vind je goedkope hotels

Wanneer je op zoek bent naar een hotel let dan vooral op 2 belangrijke dingen: de locatie en de mogelijkheid om met het openbaar vervoer te reizen. Een hotel op top locatie is heel leuk, maar daar betaal je natuurlijk de hoofdprijs voor. Een hotel net buiten het centrum kan heel voordelig zijn! Let goed op of er een tram- of bushalte in de buurt is zodat je wel gemakkelijk overal naar toe kan. Kijk ook eens naar hostels in plaats van hotels. Dit is vaak een goed en betaalbaar alternatief. Je komt niet altijd terecht in een kamer met 10 stapelbedden en een gedeelde douche/wc, je kan namelijk vaak kiezen voor een aparte kamer met eigen badkamer. Nog een pluspuntje, ze hebben vaak een centrale ligging! En wanneer je flexibel kan zijn wil een last minute boeking ook nog wel eens schelen in de prijs! Wanneer een hotel nog niet volgeboekt is, geven ze soms enorme kortingen.

Wees slim, kies een hotel die bij je past

Ben jij meer een natuurliefhebber of een stadsmens? Kan jij leven met wat minder luxe of ben je echt een luxepaardje? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf kan stellen als je op zoek bent naar een hotel die bij jou past. Denk hier goed over na, want ook dit kan veel in geld schelen. Als wat minder luxe jou niets uitmaakt, kijk dan naar 2 of 3 sterren hotels. Let hier wel goed op de reviews! Aan de hand daarvan kan je vaak zien of het wat is of niet. Misschien voor de hand liggend, maar doe goede research op internet! Bekijk foto’s en eventueel video’s van het hotel zodat je een idee hebt waar je terecht komt. Maak een lijstje met je favorieten zodat je de juiste keuze kan maken. Je moet tenslotte toch een tijdje spenderen en het hotel wat je kiest, dus je wilt natuurlijk waar voor je geld.

Wat voor soorten hotels zijn er allemaal

Je wilt natuurlijk wel een hotel boeken die bij je past, maar gelukkig zijn er verschillende soorten hotels. Zo is er voor ieder wat wils. Je hebt hostels, dit zijn goedkope hotels op vaak gunstige locaties waar je meestal met meerdere mensen op 1 kamer slaapt of een badkamer of douche deelt. Je hebt ook grote All Inclusive resorts, hierbij zijn de maaltijden, hapjes en drankjes inbegrepen. Deze grote resorts zitten vaak in toeristische trekpleisters zoals Turkije, Portugal en Spanje. Verder heb je nog een Aparthotel, dit zijn appartementen met faciliteiten van een hotel. Je kan hier dus ook een restaurant vinden waar je kan eten. Een Inn is een klein hotel met kleine goedkope kamers, deze zie je veel in Amerika.

We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren. Meer informatie kun je vinden in onze cookie privacy policy.