Op vakantie gaan is leuk en natuurlijk doen we dat het liefst zo vaak mogelijk. Helaas zijn niet alleen de vakantiedagen schaars maar ook het vakantiebudget. Maar wie goed op de hoogte is van het vakantieaanbod en weet waar en wanneer hij moet zoeken kan honderden euro’s besparen. Een goede aanbieding scheelt veel geld, maar kost wat tijd om te vinden. Verderop in dit artikel lees je waar je op moet letten bij het zoeken van een aanbieding, maar je kan natuurlijk ook meteen rustig rondkijken in de aanbiedingen die al voor jou zijn geselecteerd.

Tips voor een goedkope vakantie

Hoe vind je een goede aanbieding

We willen allemaal zo goedkoop mogelijk op vakantie, maar hoe vind je nou zo’n voordelige vakantie? Wij helpen je hier graag mee en zetten alle tips voor je op een rijtje.

  • Probeer zo ver mogelijk vooruit te boeken. Vaak heb je flinke vroegboekkortingen waarvan je kan profiteren.
  • Ben je flexibel? Dan zijn last minute boekingen wellicht wat voor jou. Vaak kan je voor een spotprijsje al op vakantie als je hem een paar weken of zelfs een paar dagen van te voren boekt.
  • Vergelijk ook altijd even de prijzen met over de grens! Vaak is het een stukken voordeliger als je via Brussel of Duitsland reist. Tuurlijk moet je daar dan nog wel zien te komen met auto of trein, maar zelfs dan ben je nog een stuk goedkoper uit.
  • Probeer zelf je reis samen te stellen. Pakketreizen lijken vaak goedkoper, maar je kan je nog verbazen over de prijzen van een samengestelde reis. Soms is er net een flinke korting op een vliegticket of is het hotel veel goedkoper als je direct via hun reserveert.
  • Ontdek bestemmingen die nog niet zo toeristisch zijn. Denk bijvoorbeeld aan Tel Aviv in Israël of Mongolië.

Wees slim, kies voor de juiste vakantie verzorging

Wanneer je een vakantie zonder zorgen wilt waar alles voor je geregeld is, dan kan je het beste voor een All Inclusive vakantie gaan. Dit houdt in dat het ontbijt, lunch, diner en hapjes en drankjes erbij inbegrepen zijn. Ga je liever zelf op zoek naar een lekker restaurant kies dan voor een verzorging van logies + ontbijt. Zo kan je in de ochtend genieten van een vers gemaakt ontbijtje in het hotel, maar kan je zelf op zoek gaan naar een goed restaurant. Je hebt natuurlijk ook nog keuze uit alleen het verblijf, halfpension of volpension. Je kan het helemaal afstellen naar jouw behoeften. Het verschil tussen half- en volpension is dat je bij de laatste optie er ook nog lunch bij krijgt.

Hoe kan je het beste geld besparen op vakantie

Wanneer je op vakantie gaat wil je graag heel veel doen voor zo min mogelijk geld. Logisch natuurlijk, vakantie betekent geld uitgeven, maar je hebt helaas geen geldboom in je tuin. Hier een aantal goede tips: bereid je reis goed voor! Zoek uit waar je op je bestemming het goedkoopst kan eten, goedkoop kan borrelen en voordelig kan shoppen. Maak een lijst met waar je heen moet en neem dit mee! Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Praat op de plaats van bestemming eens met de locals. Zij weten precies waar je wel of niet moet zijn! Last but not least, wanneer je op zoek bent naar een bepaalde locatie wil je al snel je Google Maps erbij pakken. Dit kost buiten Europa veel data. Download een offline kaart van tevoren, zodat je weet waar je moet zijn.

We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren. Meer informatie kun je vinden in onze cookie privacy policy.