Op zoek naar een goedkoop vliegticket naar New York?

Dit zijn de beste New York deals!

Lekker goedkoop naar New York, dat wil iedereen en daarom gaan wij je helpen om die goedkope vliegtickets te vinden!


Nieuwste aanbiedingen

Tickets New York

Tips voor goedkope vluchten De vliegvelden in New York Rechtstreekse vluchten naar New York De beste periode om naar New York te vliegen Belangrijke zaken

Ga naar een van de grootste metropolen ter wereld; New York! Een bruisende stad vol bezienswaardigheden. Maar hoe kom je hier nou voor de laagste prijs? VakantieDetective geeft jou de tips om goedkoop naar New York te vliegen!

Elke dag nieuwe goedkope vliegtickets naar New York?

Frank Sinatra zong er in de jaren 70 al over: New York, New York; het is de grootste Amerikaanse stad en ligt aan de Oostkust van de VS. Jaarlijks reizen vele miljoenen mensen naar deze metropool aan de Hudson. Het vinden van een goedkope vlucht naar New York is dan ook niet altijd even makkelijk te vinden. Vooral de prijzen fluctueren vaak flink en zijn afhankelijk van vele factoren. Gelukkig zijn wij er om je te helpen!

Tips voor goedkope vliegtickets naar New York

Naar de top

Vliegtickets naar New York komen in alle soorten en maten en worden door een hele hoop luchtvaartmaatschappijen aangeboden. Het vinden van goedkope vliegtickets naar New York is echter nog niet zo makkelijk. Het is namelijk een heel goed idee om goed te kijken naar welke vliegvelden in New York de verschillende maatschappijen vliegen, hoeveel overstappen je hebt en wat je aan boord kunt verwachten bij de maatschappij waar je gaat boeken.

De vliegvelden in New York

Naar de top

New York telt drie vliegvelden. Afhankelijk van welke maatschappij je vliegt kom je aan op een van deze vliegvelden. Hoe je erachter komt naar welke je vliegt? Check de drie-letterige IATA code op je ticket.

 • John F. Kennedy Airport (JFK) is verreweg het grootste vliegveld van de stad en ontvangt dagelijks vele tienduizenden reizigers. Vanaf hier kun je het makkelijkste met de metro naar het centrum. Zowel Manhattan als Queens en The Bronx zijn met “express” metro’s snel te bereiken. Reken op ongeveer 45 minuten reistijd. Pak je de taxi, hou dan rekening met flinke files en hoge ritprijzen. Je bent zomaar $100 kwijt aan je taxirit naar de stad!
 • Newark (EWR): is de thuisbasis van United Airlines en wordt vanaf Schiphol en Brussel ook door deze airline aangevlogen. Officieel ligt het in New Jersey maar juist omdat het in Jersey City ligt ben je vanaf hier net zo snel in Manhattan. Neem de Airtrain, voor $11 sta je in hartje manhattan!
 • New York La Guardia (LGA): is een vliegveld waar geen directe Europese vluchten landen. Wel kun je hier aankomen als je in de USA moet overstappen of via Canada vliegt. Het vliegveld ligt iets ten noorden van de stad en is met de OV goed bereikbaar!

Airlines die van Amsterdam of Brussel naar New York vliegen

Naar de top

Er zijn verschillende maatschappijen actief tussen Amsterdam en Brussel en de verschillende vliegvelden van New York. Directe vluchten naar New York worden door de volgende maatschappijen aangeboden:

 • KLM vliegt meerdere malen per dag tussen Amsterdam Schiphol en J**FK airport** in samenwerking met hun partner Delta Airlines. Deze rechtstreekse vluchten zijn vaak behoorlijk prijzig.
 • Naar Newark vlieg je direct met United Airlines.
 • Brussels Airlines vliegt dagelijks met haar eigen toestellen tussen Zaventem en New York en biedt soms mooie aanbiedingen aan.
 • Norwegian is ook actief tussen Schiphol en New York. Dit is een echte low-cost maatschappij en hou dus rekening met extra kosten voor bagage en maaltijden.

Goedkope vliegtickets New York met een overstap

Met een overstap zijn er tientallen mogelijkheden om tussen Amsterdam of Brussel en New York te vliegen. Zo’n beetje elke grote Europese, Amerikaanse en Canadese maatschappij biedt namelijk vluchten aan naar zowel Amsterdam als New York.

Door hun tarieven slim aan te passen is bij deze luchtvaartmaatschappijen vaak een goedkoop vliegticket naar New York te vinden. Hou dan wel rekening met extra tijd doordat je een extra overstap moet maken. Je stapt bijvoorbeeld over in IJsland, Canada, Frankrijk, Duitsland of maakt een omweg door via Polen, Moskou of Madrid te vliegen.

Bij de meeste maatschappijen aan boord richting New York geniet je van een full service concept waarbij je aan boord de beschikking hebt over een eigen entertainment systeem, eten, hapjes, drankjes en je 1 of soms zelfs 2 koffers mag inchecken. Sinds kort zijn er echter ook maatschappijen zoals Norwegian en WOWair actief tussen de USA en daar zul je rekening moeten houden met veel bijkomende kosten!

De beste periode om naar New York te vliegen

Naar de top

De meest prettige periode om richting New York te vliegen is natuurlijk wanneer het lekker weer is. Dat geeft je de ultieme mogelijkheid voor het genieten van een stedentrip New York.

 • Het laagseizoen in New York is kort gezegd de winter. Hou in die periode wel rekening met lage temperaturen en sneeuw!
 • Het hoogseizoen ligt in de kerstperiode en de zomervakantie. Dat zijn de momenten dat vliegtickets naar New York het duurste zijn.
 • De maanden hieromheen; tussen de zomer en kerst en van maart tot mei zijn het tussenseizoen; tickets zijn dan niet zo duur als in de zomer.

Belangrijk om te weten

Naar de top
Voor je een stedentrip New York boekt en profiteert van de tickets die wij vinden is het nooit een slecht idee om je goed voor te bereiden. De volgende zaken zijn belangrijk:

 • Vliegtijd naar New York: Het is ongeveer 6 tot 7 uur vliegen naar New York. Stap je over dan kan dit langer zijn.
 • Paspoort: Je hebt een geldig paspoort nodig om naar New York te vliegen Je dient ook een ESTA aan te vragen.
 • Tijdverschil: Het tijdsverschil tussen Europa en New York is 5 uur.
 • Stekker: Je hebt een wereldstekker nodig; in de USA gebruiken ze andere stopcontacten

Door je aan te melden, bevestig je dat je ons Privacybeleid hebt gelezen en je accepteer whatsapp-berichten te ontvangen van ons met onze selectie deals. Meer informatie over onze WhatsApp Alerts hier

SCHRIJF JE IN