Goedkope winterzon vakanties

Dit is je kans om de kou te ontvluchten; goedkope vakanties naar de zon!

Heerlijk; genieten van de warme zonnestralen terwijl het thuis koud is zonder dat je naar de andere kant van de wereld hoeft te vliegen; dit zijn de aller-beste winterzon vakantie deals, gevonden door het team van Vakantie Detective!.


Nieuwste aanbiedingen

Goedkope winterzon vakanties

Genieten van heerlijke temperaturen terwijl het thuis ijskoud is? Dan zijn de selecties van goedkope winterzon vakanties van Vakantie Detective echt iets voor jou.
Wij speuren het internet namelijk elke dag als op zoek naar de aller beste deals en dat betekent dat we ook regelmatig mooie vakantie aanbiedingen en deals richting de zon met vertrek in de maanden november, december, januari, februari en maart vinden.

Wat is een winterzon vakantie?

Naar boven
Een winterzon vakantie is een zonvakantie met vertrek in de wintermaanden. Mensen boeken zo'n vakantie omdat ze graag aan de kou van thuis willen ontsnappen en nog even wat Zonnestralen willen ervaren.
Zeker in de donkere wintermaanden is het boeken van een winterzon vakantie geen slecht idee: Je verruilt koud en guur winterweer voor een fijne bestemming aan zee waar het vaak heerlijk warm en zonnig is!

Hoe vind je een goedkope winter zon vakantie?

Naar boven
Het vinden van een winterzon vakantie hoeft niet moeilijk te zijn als je deze pagina goed in de gaten houd. Er zijn wel een aantal dingen die je niet moet vergeten bij het boeken van een winterzon vakantie:

 • Waar is het warm in de winter? Er zijn een hele hoop bestemmingen die in de winter eigenlijk niet echt aangenaam zijn. Zorg dus je altijd goed op de hoogte bent van het en dus weet wat voor weer je ongeveer kunt verwachten.
 • Zijn de faciliteiten van je hotel beschikbaar? Op veel bestemmingen is de winter vaak een laagseizoen. Dat betekent dat hotels er soms voor kunnen kiezen om juist op dat moment te gaan renoveren of te verbouwen.
 • Is er op de bestemming iets te doen in de winter? Niet elke bestemming is geschikt als winterzon bestemming. Het kan heel goed zijn dat er veel horeca gesloten is of dat bepaalde excursies of uitjes niet beschikbaar zijn.

Welke winterzon bestemmingen wel warm en leuk?

Naar boven

Er zijn een hele hoop leuke winterzon bestemmingen naar toe te reizen wintermaanden. Sommige mensen zijn op zoek naar een winterzon bestemming zonder jetlag, tijdsverschil of noodzaak voor inentingen.

Winterzon bestemmingen in Europa

In Europa zijn een hele hoop mooie winterzon bestemmingen te vinden. Zeker aan de zuidrand van het continent is het ook in de wintermaanden december en januari vaak heel erg aangenaam en warm. Hieronder zie je de meest populaire winterzon bestemmingen in Europa.

Winterzon in Spanje:

Naar boven
Spanje is een grote winterzon bestemming en wordt jaarlijks door vele miljoenen toeristen bezocht. Afhankelijk van de locatie is het ook in de wintermaanden vaak nog aangenaam warm. Een aantal streken in het bijzonder zijn zeer geschikt voor een winterzon vakantie:

Een goedkope winterzon vakantie aan de Costa Blanca:

De Costa Blanca is een waar Paradijs in de wintermaanden: In oktober, begin november en vanaf half maart is het er namelijk behoorlijk heet en kan het soms over de 23 graden worden.
Tussen november en maart wordt het wel iets frisser aan de Costa Blanca.
Populaire plaatsen aan de Costa Brava voor een winterzon vakantie:

 • Benidorm: Een van de meest bekende badplaatsen aan de Costa Blanca is natuurlijk Benidorm. Ook in de wintermaanden is het hier vaak gezellig druk en goed toeven. Er zijn dan ook veel vakantie deals en aanbiedingen voor de wintermaanden te vinden richting Benidorm.
 • Altea: Ook Altea is een bekende een populaire plaats voor een winterzon vakantie In de donkere wintermaanden. Hier zal het wel iets rustiger zijn dan in Benidorm.
 • Alicante: Ook Alicante is zeer geschikt als winterzon bestemming maar kan ook gecombineerd worden met een citytrip.
 • Calpe: Calpe is een toeristische badplaats die tijdens de winter gezellig druk blijft. Mooie stranden en een gezellige boulevard wachten op jou.

Zelf beoordelen of een winterzon vakantie naar de Costa Blanca voor jou iets is? Hieronder zie je in een handig overzicht in welke maand je het beste een vakantie kunt boeken.

De Costa Blanca Gem. Temperatuur (°C) Kans op slecht weer? Zwemmen? Is de horeca open? Geschikt voor een winterzon vakantie?
Oktober 20 Redelijk groot Ja Ja 7/10
November 18 Redelijk groot Nee Ja 6/10
December 17 Klein Nee Ja 7/10
Januari 16 Klein Nee Ja 7/10
Februari 17 Klein Nee Ja 7/10
Maart 18 Groot Vanaf half maart Ja 7/10

De Costa del Sol

Vanwege de zuidelijke ligging is het aan de Costa Del Sol in de wintermaanden ook lekker warm en aangenaam. Het is dus een goede bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een warme zonvakantie in december. Aan de Costa del Sol zijn vele leuke dorpen te vinden die ook in de wintermaanden erg druk en gezellig zijn.

 • Marbella: Een van de grotere en meer bekende plaatsen aan de Costa Del Sol en in de wintermaanden druk, gezellig, bruisend aangenaam warm.
 • Benalmadena: Net als Marbella is Benalmadena een gezellige en drukke badplaats aan zee en is het hier tijdens de winter soms drukker dan in de zomermaanden. Zeker rond de kerst en in de kerstvakantie zul je hier vele Nederlanders tegenkomen die op zoek zijn naar de zon!
 • Fuengirola: Dit dorp ligt ook direct aan zee en biedt een gezellige drukke boulevard met goede restaurants, café’s en bars. De hotels zijn van goede kwaliteit en tijdens de wintermaanden organiseert de gemeente vele leuke activiteiten.
 • Nerja: Nerja is een populaire badplaats ten oosten van Malaga en heeft prachtige stranden, goede hotels en is tijdens de winter redelijk rustig. Een goede plek voor wie op zoek is naar een warme vakantie in december of november en niet in de drukte wil zitten.

Hieronder zie je hoe warm is het in de winter aan de Costa Del Sol en of het een geschikte winterzon bestemming is.

De Costa del Sol Gem. Temperatuur (°C) Kans op slecht weer? Zwemmen? Is de horeca open? Geschikt voor een winterzon vakantie?
Oktober 23 Klein Ja Ja 8,5/10
November 19 Vanaf half november groot Tot half november Ja 8/10
December 16 Redelijk groot Nee Ja 7/10
Januari 16 Redelijk groot Nee Ja 7/10
Februari 17 Tot half februari groot Nee Ja 7/10
Maart 19 Klein Vanaf half maart Ja 7,5/10

Winterzon vakantie op de Canarische Eilanden

Een absolute topbestemming in de koude wintermaanden zijn de Canarische Eilanden. Omdat ze een stuk zuidelijker liggen dan het Spaanse Vasteland kan het hier soms behoorlijk heet worden in de winter. Dat is ideaal voor wie op zoek is naar een plek waar de zon schijnt in december of januari.

Hieronder zie je in een overzicht wat voor weer je ongeveer kunt verwachten tijdens een winterzon vakantie op de Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden Gem. Temperatuur (°C) Kans op slecht weer? Zwemmen? Is de horeca open? Geschikt voor een winterzon vakantie?
Oktober 25 Nihil Ja Ja 8/10
November 24 Nihil Ja Ja 8/10
December 23 Klein Ja Ja 8/10
Januari 23 Klein Ja Ja 8/10
Februari 23 Nihil Ja Ja 8/10
Maart 25 Nihil Ja Ja 8/10

Welk Canarische Eiland is voor mij geschikt als winterzon bestemming?

 • Lanzarote: Lanzarote staat bekend als een van de wat rustiger Canarische Eilanden maar is zeer geschikt om te bezoeken in de winter. Er zijn dan ook vele deals en aanbiedingen naar Lanzarote te vinden met vertrek in november, december, januari of februari.
 • Fuerteventura: Een andere mooie en relatief rustige Canarische bestemming voor een winterzon vakantie. Geniet van de rust en schoonheid en prachtige stranden en lekkere lage prijzen voor je vakantie naar Fuerteventura; meestal liggen ze een flink stuk lager dan in de zomermaanden!
 • Gran Canaria: Een winterzon vakantie naar Gran Canaria is voor veel mensen een droom die uitkomt; een toeristenparadijs op een heerlijk warm en zonnig eiland in de koude wintermaanden. Ook in november, december, januari en februari is bijna alles op het eiland open en geniet je van heerlijke temperaturen tijdens je vakantie!
 • Tenerife: Net als Gran Canaria is ook Tenerife een bekende en populaire plek voor het vieren van een winterzon vakantie. Tijdens de wintermaanden zakt de temperatuur hier overdag zelden onder de 25 graden en dat maakt het een goede plek voor vakantie.

Winterzon vakanties in Portugal:

Naar boven
Net als in Spanje is het ook in de zuidelijke regio’s van Portugal erg aangenaam in de wintermaanden. Wel moet je rekening houden met een frisse zeewind vanaf de Atlantische Oceaan. Dat maakt de Algarve bijvoorbeeld vaak een paar graden frisser dan de oostelijker gelegen Costa del Sol.

Ook Madeira en de Azoren worden soms getipt als winterzon bestemming. Qua weer is het op beide eilanden niet extreem aangenaam; vooral op de Azoren kan het behoorlijk fris worden in de wintermaanden. Dat maakt de Azoren geen geschikte winterzon bestemming.

Winterzon aan de Algarve:

De bekende en populaire vakantiestreek aan de zuidkust van Portugal is ook in de wintermaanden een plek waar veel mensen hun vakantie vieren. Afhankelijk van de maand is de Algarve een goede winterzon bestemming. We vinden het hele jaar door deals en aanbiedingen naar de Algarve.
Hieronder zie je per wintermaand hoe geschikt wij de Algarve voor een winterzon vakantievinden.

Algarve Gem. Temperatuur (°C) Kans op slecht weer? Zwemmen? Horeca open? Geschikt voor een winterzon vakantie?
Oktober 22 Klein Ja Ja 7/10
November 20 Redelijk groot Nee Ja 6/10
December 18 Groot Nee Ja 5/10
Januari 17 Groot Nee Beperkt 5/10
Februari 17 Redelijk groot Nee Beperkt 6/10
Maart 18 Redelijk Nee Beperkt 6/10

Winterzon op Madeira:

Op zo'n 4 uur vliegen ligt Madeira; een populaire bestemming met prachtige natuur en stranden. In de wintermaanden is het er koeler dan op de Canarische Eilanden wat Madeira minder geschikt maakt als winterzon bestemming dan de Canarische zuiderburen.
In de winter is het desalniettemin prachtig en we kunnen je dan ook altijd aanraden een vakantie naar Madeira te boeken als het warme weer niet je aller-belangrijkste reden is.

Madeira Gem. Temperatuur (°C) Kans op slecht weer? Zwemmen? Horeca open? Geschikt voor een winterzon vakantie?
Oktober 21 Redelijk klein Tot half oktober Ja 6,5/10
November 18 Groot Nee Ja 6/10
December 16 Groot Nee Ja 6/10
Januari 15 Groot Nee Ja 5/10
Februari 16 Redelijk Nee Ja 5/10
Maart 18 Redelijk Nee Ja 7/10

Winterzon in Tunesië

Naar boven
Hoewel niet in Europa ligt Tunesië op slechts 3,5 uur vliegen van Nederland. Vanwege de zuidelijke ligging is het in Tunesië in de wintermaanden zeer aangenaam en zacht. De hoge kwaliteit van de hotels en de lage prijzen voor vakanties maken het dan ook een hele populaire winterzon bestemming. Regelmatig spotten we dan ook mooie winterzon aanbiedingen naar Tunesië die we op Vakantie Detective delen!

Hieronder zie je de verschillende wintermaanden en hoe geschikt Tunesië is voor een winterzon vakantie:

Tunesië Gem. Temperatuur (°C) Kans op slecht weer? Zwemmen? Horeca open? Geschikt voor een winterzon vakantie?
Oktober 26 Zeer klein Ja Ja 8/10
November 22 Klein Ja Ja 7,5/10
December 18 Klein Nee Ja 7/10
Januari 16 Klein Nee Ja 6/10
Februari 17 Redelijk Nee Ja 6/10
Maart 19 Zeer klein Nee Ja 7/10

Winterzon op Malta:

Naar boven
Ook Malta is een populaire en goede winterzon bestemming. Zo zakt de temperatuur hier niet snel onder de 15 graden en is er ook in de wintermaanden veel te beleven. Echt strandweer kun je niet verwachten maar je hoeft je jas zeker niet mee te nemen!
Bekende en populaire bestemmingen op Malta zijn onder andere:

 • Mellieha Bay: Een bekend toeristenoord met een mooi zandstrand waar je ook in de wintermaanden goed kunt relaxen. Trek wel een vest aan; in de maanden november, december, januari en februari kan het flink afkoelen.
 • St. Julians: Dit is een van de grotere en bekendere toeristische plekken op Malta waar altijd wat te beleven is. Dat maakt het een leuke bestemming voor je winterzon vakantie.

Zie hieronder in welke maanden je het beste voor een winterzon vakantie naar Malta kunt reizen.

Malta Gem. Temperatuur (°C) Kans op slecht weer? Zwemmen? Horeca open? Geschikt voor een winterzon vakantie?
Oktober 24 Redelijk klein Ja Ja 7,5/10
November 20 Redelijk Nee Ja 6,5/10
December 17 Groot Nee Ja 5/10
Januari 15 Groot Nee Ja 5/10
Februari 15 Groot Nee Ja 5/10
Maart 17 Redelijk Nee Ja 6/10

Winterzon in Turkije:

Naar boven
Turkije is geen echte winterzon bestemming en temperaturen zijn in de winter soms zelf koud. Hotels zullen in de meeste gevallen dan ook aan het verbouwen of klussen zijn en veel horeca zal hetzelfde doen. Het gebrek aan chartervluchten zorgt er ook voor dat er maar weinig goede deals te vinden zijn. Deze combinatie zorgt ervoor dat we zelden echt mooie deals of aanbiedingen vinden!

Heel veel winterzon aanbiedingen naar Turkije zul je dan ook niet tegenkomen al kan er zo nu en dan een aardige deal of aanbieding tussen zitten. Hieronder zie je in welke periode je goed weer kunt verwachten tijdens je vakantie in Turkije en wanneer je beter niet kunt gaan.

Turkije Gem. Temperatuur (°C) Kans op slecht weer? Geschikt voor een winterzon vakantie?
Oktober 25 Zeer klein 7/10
November 19 Klein 6/10
December 15 Groot 3/10
Januari 14 Groot 3/10
Februari 15 Groot 4/10
Maart 18 Redelijk 6/10

Winterzon in Italië

Naar boven
Italië is een heerlijke bestemming voor een vakantie! Lekker eten, prachtige architectuur en prima stranden! Voor een winterzon vakantie zit je in Italië in de meeste gevallen alleen niet helemaal goed. Qua weer is het namelijk vaak net wat te fris.

Natuurlijk kun je met het weer geluk hebben; helaas tonen de gemiddeldes vaak te weinig goede cijfers om met zekerheid een winterzon vakantie naar Italië te boeken! Een positieve uitzondering kan hierbij Sicilië zijn maar ook hier moet je rekening houden met frisse winters met soms maar weinig zon!

Hieronder zie je per maand wat voor weer je kunt verwachten en welk cijfer wij Italië als winterzon bestemming geven. Hou hierbij rekening met het feit dat temperaturen in het noorden een flink stuk lager liggen en in het zuiden juist ietsje hoger.

Italië Gem. Temperatuur (°C) Kans op slecht weer? Geschikt voor een winterzon vakantie?
Oktober 22 Klein 7/10
November 16 Redelijk groot 5/10
December 13 Groot 4/10
Januari 11 Groot 4/10
Februari 12 Groot 5/10
Maart 15 Klein 6/10

Winterzon vakanties in Griekenland

Naar boven
Hoewel je tijdens de wintermaanden veel minder chartervluchten richting Griekse bestemmingen zal zien vertrekken is toch niet elke plek in dit mooie land in Zuid Europa ongeschikt voor een winterzon vakantie. Zeker op de zuidelijke eilanden zoals Kreta, Kos en Rhodos is het in het najaar vaak nog lang warm en met wat geluk profiteer je van een warme en vroege lente!
Al met al kun je dus prima op zoek naar een goedkope winterzon vakantie in Griekenland al zul je daarbij qua weer wel een beetje geluk moeten hebben!
Dit zijn populaire en geschikte Griekse winterzon bestemmingen:

 • Kreta: Als een van de grotere toeristische bestemmingen is Kreta ook in de wintermaanden gezellig en druk. Wel moet je rekening houden met meer regen en, zeker in december en januari, koele dagen. Ook kan het voorkomen dat bepaalde horeca gesloten is.
 • Corfu: Hoewel het in de echt wintermaanden zoals november, december, januari en februari vaak te koud is op Corfu voor een echt goede winterzon vakantie kun je aan de rand van het seizoen vaak nog profiteren van lekker weer en goede prijzen voor vakanties en aanbiedingen.

Hieronder zie je gemiddeld gezien wat voor weer je kunt verwachten tijdens een winterzon vakantie in Griekenland en het cijfer dat wij daar aan geven.

Griekenland Gem. Temperatuur (°C) Kans op slecht weer? Geschikt voor een winterzon vakantie?
Oktober 23 Klein 6/10
November 18 Redelijk 4/10
December 15 Groot 3/10
Januari 14 Groot 3/10
Februari 13 Groot 4/10
Maart 16 Redelijk 5/10

Winterzon vakanties op de Kaapverdische Eilanden

Naar boven
Vanwege de zuidelijke ligging is het op de Kaapverdische Eilanden in zo’n beetje alle wintermaanden heel aangenaam en warm en kun je rekenen op mooi zonnig weer. Op Vakantie Detective kun je vooral aanbiedingen en deals richting de eilanden Sal en Boa Vista verwachten omdat de meeste touroperators deze bestemmingen tijdens de zomer en wintermaanden aanbieden en qua deals en aanbiedingen zien we ook veel vluchten die in de maanden november, december, januari en februari richting Sal en Boa Vista gaan.

Beide eilanden zijn in de winter een goede en zonnige bestemming voor mensen die de kou willen ontvluchten. Wel is er sprake van tijdsverschil tussen Nederland en de Kaapverdische Eilanden en liggen de prijzen voor vakanties hoger dan naar bijvoorbeeld de Canarische Eilanden.

Populaire bestemmingen op de Kaapverdische Eilanden voor een winterzon vakantie:

 • Sal: Een prachtig eiland met mooie brede en witte stranden en luxe hotels. Ook in de wintermaanden kun je een goede vakantie vieren op Sal dankzij de uitstekende vluchtverbindingen en prima prijzen voor vakanties.
 • Boa Vista: Net als Sal stikt het op Boa Vista van de mooie en luxe hotels die ook in de wintermaanden goede voorzieningen voor bezoekers bieden. Zwembaden, stranden, entertainment en natuurlijk het Carnaval in het voorjaar zijn belangrijke toeristentrekkers. Vanwege het zachte klimaat is Boa Vista zeer geschikt als goedkope winterzon bestemming!

Qua weer en faciliteiten kun je in onderstaande overzicht goed zien wat je kunt verwachten. Hieruit kun je opmaken dat Kaapverdië misschien wel de beste en meest voor de hand liggende winterzon bestemming is.

Kaapverdië Gem. Temperatuur (°C) Kans op slecht weer? Geschikt voor een winterzon vakantie?
Oktober 29 Nihil 9/10
November 27 Nihil 9/10
December 26 Nihil 9/10
Januari 24 Nihil 9/10
Februari 24 Nihil 9/10
Maart 25 Nihil 9/10

Winterzon vakanties in Egypte

Naar boven
Ook Egypte, op zo’n 4 uur vliegen, is al erg lang een populaire winterzon bestemming. Met een zacht en in de winter zelfs aangenaam klimaat hoef je namelijk nooit te vrezen dat de temperatuur onder de 25 graden zal komen. Zoek je daarom warme vakantiebestemming? Dan zit je met vakanties naar Egypte helemaal goed!

Egypte is dan ook een zeer geschikte winterzon bestemming en er is een hoop te doen; relaxen in een luxe en vaak all inclusive resort, duiken, zeilen of snorkelen en een bezoek brengen aan het cultureel erfgoed van dit prachtige land behoort tot de mogelijkheden.

Er zijn verschillende bestemmingen die vanuit Nederland in de winter worden aangeboden:

 • El Gouna: El Gouna is een moderne en nieuwe badplaats op zo’n half uur van Hurghada. Met 15 luxe 4&5***** hotels is het hier luxe troef. Het wordt ook wel eens gekscherend het “Venetië van Egypte” genoemd vanwege de prachtige jachthaven en vele eilanden waarop deze plaats is gebouwd.
 • Hurghada: Hurghada is een grote en zeer bekende badplaats aan de Rode Zee. Met een bruisend centrum, vele leuke boulevards en prachtige en luxe hotels is het hier vaak erg lekker in de wintermaanden. Dat maakt Hurghada dan ook een geschikte winterzon bestemming.
 • Marsa Alam: Een plaats die iets ten zuiden van Hurghada ligt is Marsa Alam. Een kleine maar erg mooie en rustige luxe badplaats. Ga naar Marsa Alam voor het prachtige onderwaterleven, de luxe hotels en de zeer uitgebreide en fijne all inclusive hotels die vaak aantrekkelijk geprijsd zijn.

Hieronder zie je wat je qua weer en faciliteiten kunt verwachten tijdens een winterzon vakantie in Egypte.

Egypte Gem. Temperatuur (°C) Kans op slecht weer? Geschikt voor een winterzon vakantie?
Oktober 29 Nihil 9/10
November 27 Nihil 9/10
December 23 Nihil 9/10
Januari 21 Nihil 10/10
Februari 22 Nihil 10/10
Maart 25 Nihil 9/10

Winterzon vakanties in Gambia

Naar boven
Aan de West-Afrikaanse kust ligt het prachtige Gambia. Een populaire en warme winterzon bestemming op slechts 6 uur vliegen van Nederland. Je vind er prachtige stranden, luxe hotels en super goedkope maar goede restaurants en bars. Tijdens de hele winter kun je hier temperaturen van boven de 25 graden verwachten en hoef je je geen zorgen te maken over de kou.

Reis je aan het begin van het winterseizoen; in oktober, hou dan rekening met mogelijk een hogere luchtvochtigheidsgraad waardoor het soms wat klam kan aanvoelen. Ook kan het voorkomen dat nog niet alle horeca geopend is.

Vanwege het zeer zachte klimaat, de vele zonuren in de winter en de lage prijzen voor vakanties is ook Gambia zeer geschikt als winterzon bestemming in de wintermaanden en kun je met een gerust hart een vakantie naar Gambia boeken!

Zie hieronder wat voor temperaturen je kunt verwachten in Gambia tijdens je winterzon vakantie.

Gambia Gem. Temperatuur (°C) Kans op slecht weer? Geschikt voor een winterzon vakantie?
Oktober 34 Nihil 8/10
November 33 Nihil 9,5/10
December 32 Nihil 10/10
Januari 32 Nihil 10/10
Februari 34 Nihil 9,5/10
Maart 35 Nihil 9,5/10

Door je aan te melden, bevestig je dat je ons Privacybeleid hebt gelezen en je accepteer whatsapp-berichten te ontvangen van ons met onze selectie deals. Meer informatie over onze WhatsApp Alerts hier

SCHRIJF JE IN