Een goedkoop vliegticket naar Londen

Aanbiedingen en informatie voor goedkope vliegtickets naar Londen

Londen, de stad van de Tower Bridge, Harrods, Covent Garden en Picadilly Circus… vliegtickets naar Londen zijn er altijd, en VakantieDetective heeft voor jou de mooiste deals geselecteerd!


WEES ER SNEL BIJ! RYANAIR BLACK FRIDAY; 500.000 stoelen v/a €4,89

vanaf €4.89 per persoon
22 november 2018 - 14:33
VERLOOPT BINNENKORT

Nieuwste aanbiedingen

LONDEN IS CALLING: vlieg extreem VOORDELIG naar LONDEN!

vanaf €38 per persoon
23 november 2018 - 09:35

WEES ER SNEL BIJ! RYANAIR BLACK FRIDAY; 500.000 stoelen v/a €4,89

vanaf €4.89 per persoon
22 november 2018 - 14:33
VERLOOPT BINNENKORT

Vlieg vanaf AMSTERDAM naar LONDEN voor een absolute DUMPPRIJS!

vanaf €49 per persoon
07 november 2018 - 13:42

Londen is een van de meest populaire bestemmingen onder Nederlanders en Belgen. Vooral omdat het op een korte afstand ligt en daardoor zeer geschikt is voor een leuke citytrip of weekendje weg. Hoewel het dichtbij ligt zit het kanaal ertussen zul je dus met de boot, trein of het vliegtuig moeten reizen. Om tijdens je citytrip in Londen zoveel mogelijk geld te hebben wil je uiteraard een zo goedkoop mogelijk vliegticket naar Londen vinden. En daar helpt VakantieDetective graag mee! Het aanbod is groot, maar wij scheiden het kaf van het koren voor je en tonen alleen de beste aanbiedingen. Zo scoor je altijd het beste en meest goedkope vliegticket naar Londen!

En daarna is het natuurlijk tijd voor een goedkoop hotel in Londen. Ook daarvoor hebben we vele mooie deals en aanbiedingen onder elkaar gezet. Mis ze niet!

Wanneer zijn de meeste goedkope vliegtickets naar Londen te vinden?

Omdat er zoveel vluchten zijn, zijn er bijna altijd goedkope vluchten naar Londen te vinden. Boek op tijd en profiteer van de allerlaagste ticket aanbiedingen naar Londen, want last-minute zijn de prijzen vaak een stuk hoger. De dure reisperiodes naar Londen liggen vooral rond de kerst; vaak zie je dat veel airlines de tarieven flink opschroeven want juist dan is het erg leuk om de stad te bezoeken. Wil je toch genieten van de kerstsfeer en kerstshoppen in Londen dan raden we je aan dit zo snel mogelijk te boeken; lang wachten zorgt eigenlijk altijd voor hogere prijzen.

Goed om te weten:

Over sommige dingen heb je misschien nog helemaal niet nagedacht. Toch is het belangrijk je goed voor te bereiden op je vlucht naar Londen. Je wil immers niet voor vervelende verrassingen komen te staan:

 • Naar het Verenigd Koninkrijk (en dus Londen) kun je reizen met een id-kaart of paspoort
 • Je passeert een grenscontrole, het Verenigd Koninkrijk is namelijk geen onderdeel van het open grenzen verbond (Schengen)
 • Het is, afhankelijk van de drukte en je precieze route ongeveer een uur vliegen naar Londen
 • Het vliegveld dat het meest dichtbij het centrum van Londen ligt is London City Airport

De vliegvelden van Londen:

Londen is met 5 vliegvelden goed vertegenwoordigd. Nog leuker om te weten is dat er vanaf Nederland directe vluchten zijn naar alle Londense vliegvelden en dat elk van deze vliegvelden voor- en nadelen heeft. De volgende vliegvelden liggen in of rondom Londen:

 • Heathrow : Het grootste en drukste vliegveld van Europa. Heathrow ligt ten westen van het stadscentrum en is de thuisbasis van British Airways. Zowel BA als de KLM vliegen van Amsterdam naar Heathrow.
 • Gatwick : Gatwick is de tweede luchthaven van Londen en ligt ten zuiden van de stad. Het is een grote hub van easyJet maar ook van British Airways. Er zijn dan ook regelmatig goedkope vluchten naar Londen te vinden als je zoekt op een vlucht naar Gatwick.
 • London City : London City is het kleinste vliegveld en ligt midden in het centrum van de stad. Dat maakt het een uitstekend vliegveld voor zakenreizigers of mensen die snel in de stad willen zijn. Er zijn niet vaak echt goedkope tarieven tussen Nederland en London City.
 • Stansted : Stansted is een grote basis in het netwerk van Ryanair en easyJet maar ook van Vueling. Deze maatschappijen zijn ook actief tussen Stansted en Amsterdam en Eindhoven. Stansted ligt ten noorden van Londen.
 • Luton : Luton is nog een bekend vliegveld dat je kunt vinden ten noorden van Londen. Luton wordt door zowel easyJet als Ryanair bediend.
 • Southend : Southend is een nieuw vliegveld ten oosten van Londen. Het ligt in Southend-on-sea, aan zee dus! Dit is ook het vliegveld waar de goedkoopste vluchten naartoe gaan.

Welke maatschappijen vliegen naar Londen?

Er zijn een hele hoop luchtvaartmaatschappijen actief tussen Nederland en Londen. Om het simpel te houden benoemen we alleen de maatschappijen die directe vluchten naar Londen uitvoeren tussen Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Groningen.

 • KLM: De KLM vliegt meerdere malen per dag tussen Amsterdam en Londen Heathrow en Londen City airport. KLM is onderdeel van Skyteam en vliegt op Heathrow op terminal 4. De laagste prijs die je voor een KLM ticket naar Londen kunt scoren is €99. Let vooral eens op de Werelddeal weken die 2 keer per jaar plaatsvinden; het is hét moment om te boeken met korting!
 • British Airways: British Airways is de maatschappij van de UK. Ze vliegt tussen Amsterdam en Heathrow en Gatwick en biedt ook vele overstappen aan. Het is onderdeel van Oneworld en op Heathrow gebruikt BA terminal 5.
 • easyJet: easyJet was de eerste low-cost maatschappij die tussen Amsterdam en Londen vloog. Tegenwoordig zijn ze actief tussen Amsterdam en maar liefst 4 verschillende vliegvelden; Gatwick, Stansted, Luton en Southend.
 • Vueling: Sinds kort is ook Vueling actief op de route tussen Amsterdam en Luton. Zo’n vier keer per dag wordt er gevlogen.
 • Ryanair: Ryanair is op zo’n beetje elke “B-route” actief; tussen eindhoven en alle londense airports bijvoorbeeld. Regelmatig stunten ze ook flink met de tarieven zodat je kunt profiteren van hele scherpe aanbiedingen voor vluchten naar Londen!
 • Cityjet: Cityjet is een kleine regionale maatschappij met een basis op Londen City Airport. Het is een typische zaken-maatschappij en vliegt van Londen City op de grote economische centra in Europa. Ze vliegen dagelijks regelmatig tussen Londen en Rotterdam en Londen en Amsterdam.

Hoe kom ik het makkelijkst in het centrum van Londen vanaf het vliegveld?

Omdat Londen vele vliegvelden telt en een enorme stad is is het per luchthaven verschillend hoe je naar het centrum van Londen reist en hoe lang je daarover doet. Hieronder een overzicht

 • London City: City Airport ligt iets ten oosten van het centrum en is met de metro verbonden met het centrum. Binnen 10 minuten sta je dan ook in hartje Londen. Het normale metrokaartje is geldig.
 • London Gatwick: Gatwick Airport ligt ten zuiden van Londen en wordt door middel van een regelmatige treinverbinding met het centrum verbonden. De Gatwick Express brengt je in een half uur van het vliegveld naar London Victoria. Koop kaartjes van te voren en online om het meeste geld te besparen. Je kunt ook gebruik maken van de normale treinen, deze doen er iets langer over maar zijn iets voordeliger.
 • London Heathrow: Heathrow is op vele manieren met het centrum verbonden. De Heathrow Express is de snelste maar ook duurste manier om van en naar het centrum van Londen te reizen. Ook Heathrow Connect is een treindienst die elk halfuur rijdt. Er rijden ook metro’s tussen Londen Heathrow en het centrum, deze doen er ruim 45 minuten over maar zijn wel flink voordeliger!
 • London Stansted: De Stansted Express is een treindienst tussen het vliegveld en Londen Liverpool Street Station en doet er zo’n 45 minuten over. Boek online om zo voordelig mogelijk te reizen
 • London Southend: Southend ligt ver van Londen en het duurt minimaal 1,5 uur om in het centrum te komen. Hiervoor neem je de normale trein die, normaal gezien, elke 30 minuten vertrekt.

Cityguide Londen

Benieuwd naar de vetste hotspots van Londen? Wij hebben voor jou de leukste highlights van Londen op een rijtje gezet zodat je precies weet wat je in 3 dagen kunt beleven. Handig voor een weekendje weg naar "The City" want zo pak je alle highlights mee!

Door je aan te melden, bevestig je dat je ons Privacybeleid hebt gelezen en je accepteer whatsapp-berichten te ontvangen van ons met onze selectie deals. Meer informatie over onze WhatsApp Alerts hier

SCHRIJF JE IN