Goedkope vliegtickets naar Berlijn

Wij houden van deze stad: Dit zijn de beste tips, deals en aanbiedingen voor een goedkoop vliegticket naar Berlijn!

Berlijn is een stad van uitersten en heeft een bijzondere geschiedenis. Dat maakt het ongetwijfeld ook zo’n populaire bestemming voor een weekend weg of een stedentrip. De stad, ooit verdeeld in Oost en West heeft nog steeds een bijzonder soort sfeertje en juist dit karakter maakt het zo’n leuke bestemming. Tijd om een goedkoop vliegticket te scoren dus! Vakantie Detective is er om jou te helpen om goedkoop naar Berlijn te reizen


Goedkope vliegtickets naar Berlijn

Goedkope vliegtickets naar Berlijn Belangrijke zaken om te weten Welke luchtvaartmaatschappij vliegt naar Barlijn Alle informatie over de vliegvelden van Berlijn

Goedkope vliegtickets naar Berlijn

Naar boven
Heerlijk; een paar dagen naar de Duitse hoofdstad om te genieten van currywurst, een stuk van de muur te zien en uiteraard om een heerlijk biertje te drinken in een van de vele bars die er in deze bruisende stad te vinden zijn. Of je nu met het vliegtuig of de trein gaat; goedkope tickets naar Berlijn zijn er altijd wel te vinden. Laat dat maar aan het team van Vakantie Detective over.

Er zijn vele manieren om te reizen; zo heeft de stad twee vliegvelden en zijn er vanaf verschillende Nederlandse luchthavens regelmatige lijndiensten. En uiteraard zit daar dan ook regelmatig een mooie deal bij waardoor je lekker goedkoop naar Berlijn vliegt.

Belangrijke Zaken om te weten

Naar boven
Welke zaken zijn belangrijk om in de gaten te houden bij het zoeken naar een goedkope vlucht naar Berlijn? Hieronder een paar zaken:

 • Berlijn is de hoofdstad van Berlijn
 • Berlijn heeft twee vliegvelden
 • Berlijn Tegel (TXL) en Berlijn Schönefeld (SXF) zijn de vliegvelden
 • Het is ongeveer 1,5 uur vliegen naar Berlijn
 • Je hebt een geldige id-kaart of paspoort nodig om naar Berlijn te reizen

Welke luchtvaartmaatschappij vliegt er naar Berlijn

Naar boven
Er zijn meerdere maatschappijen actief tussen de bekende Nederlandse vliegvelden en Berlijn. Het hangt van de maatschappij af naar welk vliegveld ze vliegen. Hieronder zie je alle maatschappijen die voor jou interessant zijn en vliegen tussen Nederland en Berlijn

 • KLM: KLM vliegt dagelijks meerdere malen tussen Amsterdam Schiphol en Berlijn. KLM is alleen actief naar Berlijn Tegel.
 • easyJet: Ook low cost airline easyJet is actief tussen Amsterdam en Berlijn. easyJet voert haar vluchten echter uit naar Schönefeld. Regelmatig biedt easyJet mooie aanbiedingen naar Berlijn aan.

De vliegvelden van Berlijn

Naar boven
Berlijn had oorspronkelijk drie vliegvelden maar na de sluiting van het historische Tempelhof bleef het oude vliegveld van het westen, Tegel en het oude vliegveld van het oosten, Schönefeld open. Beide vliegvelden zijn tot op heden nog open tot het nieuwe vliegveld van Berlijn in gebruik wordt genomen. Beide vliegvelden worden dan gesloten.

 • Tegel: Tegel is het oude vliegveld van West Berlijn en ligt in het noordwesten van de stad. Het heeft een bijzondere terminal dat er voor zorgt dat je slechts tientallen meters hoeft af te leggen vanaf het vliegtuig tot aan de straat. Een fijn vliegveld waar je zeer snel doorheen gaat dus.

 • Schönefeld: Het oude vliegveld van Oost Berlijn ligt ten zuidoosten van de stad. Het is een ouder vliegveld wat je ook merkt aan de terminal. Het voldoet echter nog prima en wordt tegenwoordig vooral gebruikt door charter en low-cost maatschappijen. Het is onder andere een basis van easyJet.

  Hoe kom ik het makkelijkste in het centrum van Berlijn vanaf het vliegveld?

  Berlijn Tegel:

 • Met de Metro: Er is geen metro bij Berlijn Tegel Airport.

 • Met de Bus: Er rijdt een zeer regelmatige busdienst vanaf het vliegveld richting het centrum van Berlijn. De TXL Express bus rijdt, met een aantal stops op onder andere Haubtbahnhof naar Alexanderplatz. De bus rijdt elke paar minuten.

 • Met de Taxi: Taxi’s zijn redelijk duur in Berlijn. Omdat het vliegveld redelijk dicht bij het centrum ligt zijn de tarieven aanvaardbaar.

  Berlijn Schönefeld:

 • Met de Metro: Vanaf Schönefeld pak je heel gemakkelijk de S-bahn richting het centrum van Berlijn. Ook kun je overstappen op de trein mocht je richting het zuiden of oosten van Brandenburg moeten. Kaartjes zijn erg goedkoop en de metro rijdt elke 5 minuten.

 • Met de Bus: Er rijden bussen naar Neuköln. Ook rijdt er een nachtbus die het vliegveld met het centrum van de stad verbindt.

 • Met de Taxi: Taxi’s zijn relatief duur en omdat Schönefeld ook redelijk ver van het centrum ligt kunnen prijzen voor een taxi snel oplopen.

Door je aan te melden, bevestig je dat je ons Privacybeleid hebt gelezen en je accepteer whatsapp-berichten te ontvangen van ons met onze selectie deals. Meer informatie over onze WhatsApp Alerts hier

SCHRIJF JE IN