Vind een goedkope vlucht

Tips voor het vinden van goedkope vliegtickets

We zijn gezegend met grote luchthavens in Amsterdam en Brussel en meerdere kleine luchthavens in onder andere Eindhoven en Rotterdam. Dat betekent dat je praktisch naar elke Europese bestemming kunt vliegen en dat ook heel veel bestemmingen op de langere afstand zonder al te veel omwegen (of zelfs direct) te bereiken zijn. Daarnaast heb je ook nog keuze hebt uit diverse luchtvaartmaatschappijen en vertrektijden.

 • Dit is een beetje een open deur, maar wie flexibel is kan de beste deals vinden. De vrijdagavond en zaterdagochtend zijn vaak erg populair onder zakenreizigers die graag voor het weekend thuis willen zijn. Bovendien reizen de meeste citytrippers in het weekend en is zaterdag ook vaak de aankomstdag voor de meeste pakketreizen. Door het weekend te vermijden bespaar je aanzienlijk op dezelfde vlucht.
 • Vlieg je binnen Europa, dan zou vertrekken vanaf Eindhoven, Rotterdam, Maastricht of Groningen zomaar goedkoper kunnen zijn. Dit komt omdat de kosten op de regionale vliegvelden vaak lager zijn. Dat zie je terug in de ticketprijs!
 • Er is verschil tussen vliegmaatschappijen. Low-cost airlines als Transavia, Ryanair en Easyjet bieden vaak goedkopere tickets aan dan de “netwerk maatschappijen”. Behalve in de ticketprijs zie je dit ook terug aan boord. Bij de low cost airlines worden geen maaltijden aangeboden en is het comfort en de service net even iets minder.
 • Schrijf je in voor nieuwsbrieven. Zo ben je er meteen bij als er last-minute aanbiedingen zijn en blijf je op de hoogte van promoties.
 • Geen succes met het vinden van goedkope vluchten? Kijk eens over de grens. Luchthavens als Brussel en Düsseldorf liggen eigenlijk vrij dichtbij, en zowel voor Europese bestemmingen als verre reizen kun je veel geld besparen. Soms tot wel honderden euro’s! Dat is een trein- of bus ritje over de grens wel waard.
 • toeslagen en kleine lettertjes bij goedkope vluchten

  De prijs van een vliegticket kan zo goed lijken en achteraf ben je dan toch veel kwijt. Hoe kan dat? Steeds meer luchtvaartmaatschappijen berekenen toeslagen voor services en wijzigingen. Zeker bij low cost maatschappijen en vluchten binnen Europa komt het veel voor dat je bij moet betalen voor je koffer. Zorg ervoor dat je niet buiten het gestelde limiet gaat van afmetingen en gewicht en dat je indien nodig van tevoren online bagage bij boekt. Dat scheelt tientallen euros! Bij sommige maatschappijen is het gebruikelijk om extra kosten te rekenen voor het kiezen van je zitplaats en worden stoelen met extra comfort zoals meer beenruimte voor een hogere prijs aangeboden. Ben je iemand die gaat voor comfort, een langere vlucht voor de boeg heeft of veel bagage moet meenemen? Wees dan alert op de extra kosten en vergelijk de maatschappijen goed.

  Frequent flyers en loyalty programma’s

  Bijna alle grote luchtvaartmaatschappijen bieden klanten een frequent flyer programma aan. Als je een paar keer per jaar vliegt, dan kan dit al zijn vruchten afwerpen in de vorm van gratis upgrades en zelfs gratis vluchten. Iedereen kan zo’n frequent flyer card aanvragen en vaak zijn er dan al kleine voordelen te scoren! Het maakt vaak niet uit of je duur vliegt op juist gebruik maakt van goedkope vluchten, maar het voordeel is vaak te groot om te laten liggen!

We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren. Meer informatie kun je vinden in onze cookie privacy policy.