Goedkope Vliegtickets naar Tenerife

Aanbiedingen en tips voor een goedkoop vliegticket naar Tenerife

Tenerife staat bekend als het eiland van de eeuwige lente en er gaan dan ook jaarlijks miljoenen mensen naar Tenerife op vakantie. Vliegtickets naar Tenerife zijn ondanks de populairiteit verrassend betaalbaar!


Waarom Tenerife?

Vliegticket naar Tenerife Het beste moment De vliegvelden van Tenerife Luchtvaartmaatschappijen Vervoer vanaf het vliegveld

Tenerife is ontzettend populair en dat is erg logisch. Dit grootste van de zeven Canarische Eilanden is vanwege de lekkere temperaturen het hele jaar door een goede bestemming voor een zonvakantie. Daarnaast is Tenerife erg veelzijdig en hoef je niet alleen op het strand te blijven. Ontdek de groene natuur of ga op zoek naar een letterlijk hoogtepunt op de top van de slapende vulkaan El Teide. Tenerife is erg leuk en wij helpen je graag een handje met het vinden van een goedkope vlucht naar Tenerife!

Een goedkoop vliegticket naar Tenerife

Naar de top

Tenerife is een populaire bestemming bij reizigers uit alle delen van Europa. Voor Nederlanders, Engelsen maar ook voor Duitsers is Tenerife een favoriete plek. Er gaan dan ook een hoop vluchten naar Tenerife, met verschillende luchtvaartmaatschappijen en vanaf verschillende luchthavens. Goed nieuws voor jou, want door de concurrentie blijven prijzen laag en is er altijd wel een aanbieding te vinden.

Tenerife biedt je alles wat je nodig hebt voor een leuke vakantie. Er is een zeer grote variëteit aan natuur op Tenerife en dat maakt het eiland heel afwisselend. Wil je meer zien of ervaren dan alleen het strand, dan zijn er allerlei mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld een auto huren om het eiland rond te rijden, de hoogste berg op meer dan 3.000 meter hoogte bezoeken voor een geweldig uitzicht, jeepsafari’s, bezoekjes aan waterparken en nog veel meer. VakantieDetective helpt jou graag met het zoeken van een voordelig ticket naar Tenerife!

Het beste moment voor een goedkope vlucht naar Tenerife

Naar de top

Er is niet echt een juist moment te noemen om een goedkoop ticket naar Tenerife te boeken. Dit komt omdat de mogelijkheden eindeloos zijn. Je kan vertrekken met verschillende maatschappijen vanaf verschillende vliegvelden. Zo zijn er vluchten naar Tenerife vanaf Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en meer. Je zal dus altijd wat vinden.

Houd wel rekening met de seizoenen, de beste deals vind je namelijk in het laagseizoen tussen januari en april en van oktober tot november. In de zomer is het wellicht wat lastiger een goedkoop ticket te vinden, maar door de vele mogelijkheden en grote concurrentie van luchtvaartmaatschappijen kan je ook in de zomer zeker wat vinden, vooral als je VakantieDetective goed in de gaten houdt!

De vliegvelden van Tenerife

Naar de top

Er zijn twee vliegvelden op Tenerife en je kan vanuit Nederland een ticket boeken naar beide vliegvelden. Let goed op naar welk vliegveld je vliegt, want ze liggen aan verschillende kanten van het eiland. Hieronder worden deze vliegvelden nader uitgelegd:

  • Reina Sofia Tenerifa Sur (TFS): Dit vliegveld is het zuidelijke vliegveld van Tenerife ook gelijk het drukste van de twee. Voor de meeste plekken op Tenerife is dit het beste vliegveld om op te vliegen, omdat de meeste badplaatsen in het zuiden van Tenerife vliegen. Onder andere KLM, Transavia en Arke vliegen op dit vliegveld.

  • Santa Cruz de Tenerife (TFN): Dit vliegveld is het noordelijke vliegveld van Tenerife en is vooral handig om op te vliegen als je bij de noordelijke stad Laguna wilt zijn - of vlakbij de hoofdstad van Tenerife, Santa Cruz. Hoewel de meeste maatschappijen op het zuidelijke vliegveld vliegen, kan je ook voldoende vluchten vinden naar dit noordelijke vliegveld, bijvoorbeeld via KLM, Easyjet, Ryanair en een heleboel andere maatschappijen.

Luchtvaartmaatschappijen die naar Tenerife vliegen

Naar de top
Omdat Tenerife een ontzettend populair eiland is, zijn er vele mogelijkheden om daarheen te vliegen en opereren er veel verschillende maatschappijen. Je hebt dan ook voldoende keuze van een budget vlucht tot een vlucht met alles erop en eraan. In het overzicht hieronder kan je de verschillende maatschappijen vinden die naar Tenerife vliegen:

  • KLM vliegt drie keer per dag tussen Amsterdam en Tenerife. De enige Nederlandse full-service” maatschappij die actief is op deze route biedt regelmatig goede aanbiedingen. De hapjes en drankjes zijn bij KLM bij de prijs inbegrepen.

  • Transavia biedt vele mogelijkheden om vanaf Nederland naar Tenerife te vliegen. Zo kan je vertrekken vanaf de luchthavens in Amsterdam, Eindhoven, Groningen en Rotterdam/Den Haag. Transavia vliegt overigens alleen op Tenerife zuid. Afhankelijk van het seizoen zijn er meerdere vluchten per dag en Transavia heeft als voordeel dat je vanaf het ene vliegveld heen kan vliegen maar terugkeert op een ander vliegveld.

  • Met Ryanair kan je tweemaal per week vliegen vanaf Eindhoven naar Tenerife Zuid. Aangezien dit een budgetmaatschappij is, dien je voor extra service aan boord extra te betalen. De tickets zijn vaak wel goedkoper.

  • Vueling is een Spaanse budgetmaatschappij en vliegt tot wel vijf maal per dag tussen Amsterdam en Tenerife. Vueling biedt vaak prima prijzen aan voor een ticket, dus is zeker de moeite waard om in de gaten te houden.

  • EasyJet vliegt per eind oktober 2018 met één vlucht per week in het weekend. Net als Ryanair is Easyjet een budgetmaatschappij. Tickets zijn goedkoper, maar je betaalt extra voor extra service aan boord.

Welke terminals worden gebruikt

Naar de top
De vliegvelden van zowel Tenerife zuid als Tenerife noord zijn vrij klein en hebben beiden slechts één terminal. Dat is dus erg makkelijk als je aankomt in Tenerife. Zoals we al zeiden, is de kans groot dat je vliegt op het zuidelijke vliegveld.

Het noordelijke vliegveld is een stuk ouder en wordt voornamelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten. Het zuidelijke vliegveld is nieuwer en beschikt over een terminal met drie verdiepingen.

Vervoer vanaf het vliegveld op Tenerife

Naar de top
Als je bent geland in Tenerife is het natuurlijk handig om te weten hoe je zo snel mogelijk en makkelijk naar je plaats van bestemming kan komen. Beide vliegvelden bieden dezelfde mogelijkheden, die we hieronder zullen uitleggen:

  • Auto huren Als je wat flexibiliteit nodig hebt én dit mooie eiland wil ontdekken kan je het beste een auto huren. Er zijn vele verhuurbedrijven, zowel op de vliegvelden als in de steden, met auto’s voor budgetprijzen tot premium prijzen.

  • **De bus**Tenerife heeft een uitgebreid busnetwerk en je kan op bijna alle plekken komen met de bus. Als je van plan bent om veel met de bus te reizen, is het aanschaffen van een BONO reiskaart een goed idee. Daarmee krijg je flink wat korting op busreizen. Deze kaarten zijn te koop bij busstations. Een andere mogelijkheid om vanaf het vliegveld met de bus te reizen, is om je transfer vanaf het vliegveld te reserveren via ‘Tenerife Airport Transfers’. Deze bieden verschillende bussen, minibusjes en shuttlebusjes aan.

  • De taxi Er zijn uiteraard vele mogelijkheden om een taxi te nemen vanaf het vliegveld. Het voordeel is dat taxi’s rijden met vaste prijzen per eindbestemming. Je weet dus waar je aan toe bent voordat je een taxi instapt en dat kan aanzienlijk in de kosten schelen..

Door je aan te melden, bevestig je dat je ons Privacybeleid hebt gelezen en je accepteer whatsapp-berichten te ontvangen van ons met onze selectie deals. Meer informatie over onze WhatsApp Alerts hier

SCHRIJF JE IN