Goedkope vliegtickets naar Barcelona

Aanbiedingen en tips voor een goedkoop vliegticket naar Barcelona

Op naar Barcelona voor een geweldige citytrip naar de stad van Gaudí! Met een goedkope vliegticket deal die Vakantie Detective voor jou vindt ga je altijd voor de beste prijs! Leuk en handig voor een lekker weekendje weg of een langere vakantie naar de Costa Brava!


Waarom Barcelona?

Vliegticket naar Barcelona Het beste moment De vliegvelden van Barcelona Luchtvaartmaatschappijen Vervoer vanaf het vliegveld

Dat Barcelona een populaire bestemming is, is niet zo gek; het is een heerlijke stad met de perfecte combinatie van zon, zee, cultuur, goed weer en een heerlijke keuken (al zeggen we zelf). Een vliegticket naar Barcelona is niet altijd even makkelijk te vinden want er zijn een hele hoop dingen om rekening mee te houden. Wij helpen je graag een handje met het vinden van een goedkope vlucht naar Barcelona zodat je met extra voordeel naar deze heerlijke Spaanse stad kunt vliegen!

Een goedkoop vliegticket naar Barcelona

Naar de top
Barcelona is een heerlijke bestemming en daardoor ook zeer populair bij reizigers uit alle hoeken van de wereld. En dat zie je terug aan de hoeveelheid vluchten; zeker op de Europese markt is er geen enkele bestemming waar zoveel vluchten naartoe gaan als naar Barcelona. Dat is goed nieuws voor jou; want door de concurrentie zijn er veel goedkope vliegtickets naar Barcelona op de markt.

Dat Barcelona een populaire bestemming is, is niet zo gek; het is een heerlijke stad met de perfecte combinatie van zon, zee, cultuur, goed weer en een heerlijke keuken (al zeggen we zelf). Een vliegticket naar Barcelona is niet altijd even makkelijk te vinden want er zijn een hele hoop dingen om rekening mee te houden. Wij helpen je graag een handje met het vinden van een goedkope vlucht naar Barcelona zodat je met extra voordeel naar deze heerlijke Spaanse stad kunt vliegen!

Het beste moment om een goedkope vlucht naar Barcelona te vinden

Naar de top

Het beste moment om een goedkoop ticket naar Barcelona te scoren is niet zo makkelijk te vinden. Regelmatig zijn er namelijk prima deals te vinden. Hierbij is het vooral belangrijk om op tijd te boeken en rekening te houden met de seizoenen. De goedkoopste tickets naar Barcelona vind je namelijk altijd in het laagseizoen; tussen januari en april en van oktober tot november. Een goedkoop vliegticket naar Barcelona in de zomer is lastiger maar door goed te zoeken, op tijd te boeken (en VakantieDetective in de gaten te houden) gaat het al een stuk makkelijker!

De vliegvelden van Barcelona

Naar de top

Er zijn meerdere vliegvelden in en rondom Barcelona. Het is altijd goed om te weten naar welk van deze je je ticket boekt, zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Een klein overzicht van de verschillende vliegvelden in en om Barcelona:


Vliegveld Barcelona
El Prat (BCN) Dit is het internationale en grootste vliegveld van Barcelona.
Het ligt iets ten zuiden van de stad en heeft vele binnenlandse,
internationale en zelfs intercontinentale verbindingen. Onder
andere naar Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en in de zomer
ook naar Eelde. Het is tevens een grote basis in het netwerk van
Vueling, Ryanair en easyJet.
Girona (GRO) Het vliegveld van Girona ligt, hoe verrassend, bij Girona in het
noorden van Catalonië. Dat maakt dit vliegveld zeer geschikt
voor een reis of vakantie aan de Costa Brava. Vanuit zowel
Amsterdam, Eindhoven als vanaf Rotterdam, Eelde, Maas-
tricht en Brussel wordt gevlogen naar Girona. Vooral door
Ryanair en Transavia.
Reus (REU) Reus is een stad vlakbij Tarragona in het zuiden van Catalonië
en Barcelona. Voor wie een vliegticket naar de Costa Dorada
zoekt is dit de beste optie. Reus wordt vanaf Eindhoven en
Brussel aangevlogen door Ryanair.

Luchtvaartmaatschappijen die naar Barcelona vliegen

Naar de top
Met een hoofd en twee extra vliegvelden zijn er enorm veel maatschappijen die opereren tussen Nederland en Barcelona. Een vlucht naar Barcelona komt dan ook in alle soort en smaken. In het overzicht hieronder tonen we alle maatschappijen die rechtstreeks vliegen tussen Nederland en de verschillende vliegvelden rondom Barcelona:

 • KLM: KLM vliegt zo’n 6 tot 8 keer per dag tussen Amsterdam en Barcelona El Prat. Het is de enige “full-service” maatschappij die actief is op de route en heeft regelmatig prima aanbiedingen. Aan boord ontvang je hapjes, drankjes en vlieg je naar de meest prettige terminal.
 • Transavia: Transavia opereert vanaf verschillende luchthavens naar verschillende luchthavens; zo kun je een goedekope vlucht naar Girona boeken vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven terwijl Barcelona El Prat ook wordt aangevlogen vanaf Groningen en Maastricht. Het hangt een beetje van het reisseizoen af hoeveel dagelijkse vluchten er worden uitgevoerd. Het is bij Transavia ook mogelijk te vliegen naar het ene vliegveld maar om terug te vliegen van het andere.
 • easyJet: easyJet is actief op de vluchten Amsterdam - Barcelona en vliegt meerdere malen per dag. Aan boord is alles te koop tegen een meerprijs. Daar staat tegenover dat de prijzen van tickets vaak aantrekkelijk zijn.
 • Tuifly: Tuifly is ook actief tussen verschillende Nederlandse luchthavens en die in Catalonië. Zo wordt er door Tuifly gevlogen tussen Amsterdam en Girona en Barcelona maar wordt ook vanaf Eindhoven gevlogen.
 • Ryanair: Ryanair is op zo’n beetje elke mogelijke route tussen Nederland en Catalonië actief. Vanaf Eindhoven zijn Girona, Barcelona en Reus voordelig te bereiken
 • **Vueling:**Vueling is de low-cost maatschappij van Iberia en is actief tussen Amsterdam en Barcelona El Prat. Vueling vliegt zo’n 5 tot 7 keer per dag en biedt regelmatig mooie aanbiedingen aan voor goedkope vliegtickets naar Barcelona!

Welke terminals worden gebruikt

Naar de top
Reus en Girona zijn kleine regionale vliegvelden en hebben maar 1 terminal. Dat is dus lekker makkelijk. Barcelona El Prat airport is groot en heeft meerdere terminals. In 2009 is de nieuwe terminal geopend. Hieronder een overzicht vanaf welke terminal de verschillende maatschappijen vliegen:

 • Terminal 1:**Dit is de nieuwste en meest moderne terminal op het vliegveld van Barcelona. Onder andere **Iberia, Vueling maar ook KLM vliegen naar deze lichte en ruime terminal.
 • Terminal 2:**De oude terminal van Barcelona wordt tegenwoordig uitsluitend nog door low-cost en chartermaatschappijen gebruikt; vlieg je dus met **Transavia, Ryanair of easyJet dan kun je ervan uitgaan dat dit jouw terminal is.

Vervoer vanaf het vliegveld naar Barcelona

Naar de top
Als je bent aangekomen in Barcelona is het goed om te weten hoe je makkelijk, snel en voordelig in het centrum komt. Omdat er meerdere vliegvelden zijn waar je naartoe kunt vliegen leggen we het per vliegveld uit:

 • Girona Airport: Het vliegveld van Girona ligt op zo’n 90 kilometer van Barcelona en wordt, via het station van Girona met een regelmatige treinverbinding verbonden. Ook kun je gebruikmaken van een bus die elk half uur vertrekt vanaf het vliegveld van Girona en je afzet bij het noord-station van Barcelona. Deze rit doet er ongeveer 1,5 uur over.
 • Reus: Vervoer vanaf het vliegveld van Reus naar Barcelona is het makkelijkste met de trein. Er rijdt een trein elke 15 minuten en het duurt ongeveer 1,5 uur.
 • Barcelona El Prat: Er zijn talloze manieren om van Barcelona Airport naar het centrum van Barcelona te reizen. De beste optie is de trein die elke 30 minuten vertrekt vanaf terminal 2. Een andere goede optie is de metro die vanaf zowel terminal 1 als 2 rijdt. De snelste en goedkoopste optie is de Aerobus die elke 5 minuten vertrekt vanaf beide terminals en je direct op het Plaza de Catalunya zet. Wie een taxi van het vliegveld naar het centrum neemt moet rekenen op tenminste €50.

Door je aan te melden, bevestig je dat je ons Privacybeleid hebt gelezen en je accepteer whatsapp-berichten te ontvangen van ons met onze selectie deals. Meer informatie over onze WhatsApp Alerts hier

SCHRIJF JE IN