Jouw goedkope stedentrip naar Dublin

Stedentrip Dublin aanbiedingen en tips

Geniet van de gezelligheid in Dublin tijdens een heerlijke en goedkope stedentrip en gezellig weekendje weg naar de stad van de Temple Bar, Trinity Bridge en bruisend nachtleven!


Ontrafel het geheim van Guiness in de Guiness Storehouse, bezoek de wereldberoemde temple Bar, bewonder Dublin Castle en geniet van de Ierse gezelligheid in Dublin! Dankzij de lage prijzen voor vliegtickets is een goedkope stedentrip Dublin vaak te vinden. De Vakantie Detective zit er bovenop om jou als eerste te informeren over de mooiste Dublin aanbiedingen zodat jij straks voor weinig kan genieten!

De beste periode Accommodaties Bezienswaardigheden Transport Tips

De beste periode om naar Dublin te gaan

Naar boven

Dankzij het zeeklimaat van Dublin zijn zowel de winters als zomers mild. Perfect voor een actieve stedentrip! De aanname dat het in Dublin vaak regent is gelukkig ook niet waar; het regent er minder vaak dan in het westen van Ierland.

 • Lente en herfst: Het voor- en najaar in Dublin zijn aangenaam met temperaturen tussen de 10 en 15 graden. Er valt, zeker in de lente, niet veel neerslag.
 • Zomer: De zomer is de warmste periode in Dublin met temperaturen die tussen de 20 en 25 graden liggen. Warmer dan 25 graden wordt het er zelden.
 • Winter: De winters in Dublin zijn mild met temperaturen die tussen de 5 en 10 graden liggen.

Accommodaties in Dublin

Naar boven

 • Hotel in Dublin: Hotels in Dublin zijn vrij prijzig. Er is een selectie van hippe designhotels in Dublin en fijne warm ingerichte hotels, maar voor een goedkope overnachting ben je aangewezen op budgethotels en simpele 3*** hotels.
 • Hostel in Dublin: Wil je een echt goedkope stedentrip naar Dublin dan biedt een hostel uitkomst. Sommige hostels bieden niet alleen bedden op een slaapzaal maar ook privé kamers met gedeelde faciliteiten.
 • Guesthouse in Dublin: De luxe van een eigen kamer maar dan kleinschalig en niet zelden ook goedkoper.

Bezienswaardigheden in Dublin

Naar boven

Dublin is bekend vanwege de vele pubs, maar de stad heeft meer te bieden. Er zijn een aantal mooie historische bezienswaardigheden die het bekijken waard zijn en veel mensen kiezen Dublin als thuisbasis wanneer ze de omliggende Ierse natuur willen ontdekken.

 • Dublin Castle: Het statige kasteel van Dublin ligt verspreid over een groot gebied. Als je alles wil bekijken moet je dus flink wat tijd uittrekken. Een deel van de gebouwen wordt gebruikt door de overheid, maar er is ook een museum, twee cafés, een bibliotheek en natuurlijk mooie kasteeltuinen.
 • Dockland’s: Het oude havengebied van Dublin is de laatste jaren uitgegroeid tot een hip gebied waar oud en nieuw samenkomen. Oude gebouwen zijn verbouwd tot onder andere restaurants en tentoonstellingsruimtes en je vindt er een replica van het schip Jeanie Johnston.
 • General Post Office: Dit oude postkantoor is een van de belangrijkste monumenten van Dublin waar het verhaal verteld wordt van de paasopstand in 1916.
 • Millennium Spire: Deze roestvrijstale pin is 120 meter hoog en staat in O’Connel Street. Het monument beeld de overbrugging tussen technologie en kunst uit.
 • Guinness Storehouse: De beroemde brouwerij is tegenwoordig een Guinness museum. Bovendien krijg je er een prachtig uitzicht over de stad Dublin bij!
 • Dublin Quays: Langs de kades van Dublin vind je een aantal statige kleurrijke panden. Zorg dat je in ieder geval het Custom House aan Custom House Quay hebt gezien!

Openbaar vervoer in Dublin

Naar boven

Dublin is geen enorm grote stad en als je in het centrum verblijft kan je de meeste bezienswaardigheden te voet bereiken. Het openbaar vervoer in Dublin bestaat vooral uit bussen. De trams (Luas) en de treinen brengen je naar veel bestemmingen in Dublin en daarbuiten.

 • Tram: In Dublin noemt men de tram de luas. De tram heeft twee routes die door het centrum lopen en een kaartje kost €2. Die koop je gemakkelijk bij de automaat bij de halte
 • Bus: De bus is de makkelijkste manier om je te verplaatsen in Dublin. Er zijn veel buslijnen, dus het is raadzaam je van tevoren te informeren. Je kan een enkeltje kopen of een kaart voor 72 uur.
 • Trein: De Dart is een soort Noord-Zuidlijn van Dublin. Deze gebruik je als je naar de buitenwijken of naar de kust van Dublin wil reizen.
 • Taxi: Taxi’s in Dublin zijn betaalbaar en alom aanwezig. Je kan de taxi op straat aanhouden of een lokale taxi app gebruiken.

Tips voor een goedkope stedentrip Dublin

Naar boven

Een goedkope stedentrip Dublin is sinds de komst van goedkope vluchten van Ryanair en andere partijen werkelijkheid geworden. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten om de beste prijs te pakken:

 • Stedentrip Dublin vanaf Eindhoven: Vanaf Eindhoven vliegt Ryanair voor een prikkie naar Dublin. Dit scheelt vaak veel geld in vergelijking met vluchten vanaf Amsterdam.
 • Stedentrip Dublin met vlucht en hotel: Soms is het goedkoper om bij een reisaanbieder een complete stedentrip Dublin te boeken met vlucht en hotel, terwijl het soms weer voordeliger is om los een vlucht en een hotel te boeken. Kijk en vergelijk!
 • Reis buiten het hoogseizoen: In de schoolvakanties en de zomerperiode is er altijd meer vraag naar vluchten en hotels en daarom gaan de prijzen omhoog. Voor Dublin is dat, ondanks dat deze bestemming minder gevoelig is dan populaire badplaatsen, ook van toepassing.

Door je aan te melden, bevestig je dat je ons Privacybeleid hebt gelezen en je accepteer whatsapp-berichten te ontvangen van ons met onze selectie deals. Meer informatie over onze WhatsApp Alerts hier

SCHRIJF JE IN