We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren. Meer informatie kun je vinden in onze cookie privacy policy.

Vind jouw perfecte citytrip

Alles over jouw ideale citytrip

Een citytrip is een ideale manier om een stad of omgeving te verkennen! Het is een korte vakantie vol met leuke uitstapjes naar alle hotspots.


Your browser doesn't support HTML5 video.

Zoek het beste vliegticket

Makkelijk en flexibel en super-handig als je niet kunt vinden wat je zoekt

Vind je vlucht ›

Alles over jouw ideale citytrip

Een citytrip is een soort mini vakantie van meestal maar een paar dagen op een populaire bestemming. Denk bijvoorbeeld aan Barcelona of Lissabon. Een citytrip is vaak erg voordelig omdat het maar van korte duur is. Hierdoor probeer je zoveel mogelijk te plannen in de dagen dat je er bent. Het is daarom ook belangrijk dat je naar een stad gaat waar veel te doen of te zien is. Een citytrip duurt meestal tussen de 2 en 4 of 5 dagen. Je kan kiezen voor een samengestelde citytrip of voor een pakketreis. Kijk goed naar wat het voordeligst is! Benieuwd naar tips en adviezen? Wij van Vakantiedetective helpen jou daar graag mee!

Tips en adviezen voor jouw citytrip

Hoe vind je goedkope citytrips

Je kan er natuurlijk zelf voor kiezen hoe duur jij je citytrip wilt maken. Over het algemeen hoeft een leuke citytrip helemaal niet duur te zijn als je weet wat je wil. Het is belangrijk om te weten waar je heen wilt gaan. Er zijn een aantal goedkope bestemmingen zoals Boedapest, Keulen, Porto en Madrid. Natuurlijk zijn er ook goede deals te vinden voor bijvoorbeeld Barcelona of Parijs, maar let dan wel goed op de locatie van het verblijf. Bedenk goed in welke maand je wilt gaan. Natuurlijk is mooi weer altijd fijn, maar bij een citytrip is dat niet altijd nodig! Met 35 graden door de stad heen slenteren is voor niemand een pretje.

Wees slim, kies een citytrip die bij je past

Soms heb je zoveel keuze dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Wat voor citytrip past nou eigenlijk bij jou? Ben je meer een budget typje die een gedeelde kamer helemaal prima vindt of houd je wat meer van luxe en een hotel op toplocatie. Het is belangrijk om te kiezen of jij voor een pakketreis gaat of je je reis liever zelf samenstelt. Ga je voor het eerste, dan hoef jij verder nergens meer aan te denken, ideaal! Wil jij het liever zelf in de hand houden en je eigen keuzes maken? Stel dan je eigen reis samen, dit betekent wel vaak dat je zelf moet zorgen voor een transfer naar het hotel. Qua prijs is het een beetje afhankelijk van de bestemming. Een citytrip naar Barcelona is bijvoorbeeld een ideaal voorbeeld voor een samengestelde reis. Vanaf het vliegveld pak je namelijk voor een paar euro al een bus naar het centrum, en in het centrum zijn genoeg goedkope hotels! Let dus goed op waar je heen gaat en of je gemakkelijk zelf naar de plaats van bestemming kan komen. Zoek ook van te voren uit wat je wilt zien. Wat vind jij nou echt mooi en wat staat op jouw bucketlist? Aan de hand daarvan kan je makkelijk je citytrip samenstellen! Maak een lijstje en zoek daarna uit wat het voordeligst is op het moment dat jij wilt gaan.

Hoe vul ik mijn citytrip het beste in?

Een citytrip duurt niet lang, dus plan goed in wat je gaat doen! Tip, zoek alvast uit wat je wil gaan zien en hoe duur het is, noteer dit vervolgens en print het uit. Zo kan jij altijd heel gemakkelijk zien wat er te doen is in de buurt, hoe je er komt en hoe duur het is. Dat scheelt weer kostbare tijd op je korte citytrip! Zoek uit of er speciale dagkaarten zijn voor bijvoorbeeld het openbaar vervoer of speciale kaarten voor de bezienswaardigheden. Vaak zijn deze te koop op de plaats van bestemming of kan je ze van te voren al kopen, zo kan je super makkelijk overal naar toe zonder te veel geld uit te geven.

Onze bezoekers vonden dit ook leuk...

Weekendje weg All inclusive vakantie Last minute

De beste (en geheime) deals via WhatsApp

De beste travel deals direct op je telefoon! Mis er geen een en doe jezelf een droomvakantie cadeau voor dump-prijzen!

SCHRIJF JE IN