Lekker voordelig slapen in Berlijn?

Dit zijn de mooiste aanbiedingen voor hotels, hostels en appartementen in Berlijn!

Goedkope hotel aanbiedingen in Berlijn

Hoe vind je een goedkoop hotel in Berlijn? De beste periode om Berlijn te bezoeken Soorten accommodaties in Berlijn In welke buurt van Berlijn moet je zitten?

Berlijn is een heerlijke stad in het oosten van Duitsland en zeer geschikt voor een fijne citytrip. De bijzondere geschiedenis, de enorme lading cultuur en natuurlijk het bruisende nachtleven maken Berlijn al jarenlang een van de populairste citytrip bestemmingen in Europa.

Het vinden van een goedkoop hotel Berlijn is dan ook niet moeilijk. Toch is het goed om rekening te houden met een aantal zaken en om goed voor te bereiden zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Lees daarom dit artikel goed door zodat je op de hoogte bent van alle ins en outs over de hotels, appartementen en andere accommodaties in Berlijn.


Hoe vind je een goedkoop hotel in Berlijn?

Naar boven

Het vinden van een goedkoop hotel in Berlijn is niet zo moeilijk elke dag niets anders dan het internet afspeuren naar de beste aanbiedingen zodat jij goedkoper op reis kunt. Ook goedkope hotelaanbiedingen zitten daar regelmatig tussen inclusief die naar Berlijn. Hou de volgende dingen in je achterhoofd:

 • Boek op tijd: Als je er optijd bij bent kun je vaak profiteren van de eerste lege kamers van die periode die zijn vaak het goedkoopst.
 • Reis buiten het hoogseizoen: populaire momenten voor citytrip naar Berlijn zijn natuurlijk de vakanties. Vermijd deze periodes want dan zijn er vaak veel goedkopere hotels te boeken.
 • Vermijd conferenties: Goedkope hotels boeken in Berlijn tijdens een drukke conferentie? Vergeet het maar; alle hotels zitten vol en de laatste kamers gaan weg voor de hoogste prijzen. Check dus even of er geen conferentie is als jij naar Berlijn wil, dat scheelt een hoop geld.
 • Combineer je vlucht en je hotel: reisorganisaties die slimme inkopen kunnen je soms veel geld besparen door je hotel in Berlijn niet los te boeken maar het in combinatie met een vlucht te doen. Vaak is dit veel goedkoper.

De beste periode om Berlijn te bezoeken

Naar boven

Berlijn is altijd mooi maar er zijn verschillende momenten in het jaar waarop het nóg leuker is een bezoek aan deze bijzondere stad te brengen.

 • In de winter: Hoewel het in de winter flink koud kan worden in Berlijn. Heeft de stad zo ook haar charme in de donkere wintermaanden; leuke kerstmarkten en heel veel lampjes. Ook de prijzen van hotelkamers in de winter zijn lekker laag waardoor het vinden van een goedkoop hotel in de maand november december januari en februari vaak makkelijk te doen is.
 • In het voorjaar: het voorjaar is een prima moment voor goedkoop hotel in Berlijn; het weer wordt aantrekkelijker maar de prijzen voor hotelkamers zijn in de maanden maart april en mei vaak nog best wel laag.
 • In de zomer: in de zomer zijn hotelkamers in Berlijn vaak wat duurder dan in het laagseizoen. Dit komt uiteraard omdat er veel meer mensen zijn die een vakantie boeken naar Berlijn.
 • In het najaar: Ook het najaar is een aantrekkelijk moment voor een goedkoop hotel of appartement in Berlijn.

Soorten accommodaties in Berlijn

Naar boven

Berlijn zit vol met hotels appartementen en andere plekken om je nacht door te brengen tijdens een reis naar deze leuke stad. Hieronder zie je een overzicht van de meest voorkomende soorten en dingen waar je wellicht rekening mee kunt houden:

 • Hotels: de meest voorkomende plek om de nacht door te brengen in Berlijn zal zijn in een hotel. Je vindt ze in alle soorten en maten; van luxe tot simpel en van budget tot peperduur in alle stadsdelen.
 • Appartementen: een eigen appartement tijdens je reis naar Berlijn is dat er ook een keukentje in zit wat jou de vrijheid geeft om zelf thuis te koken waarmee vaak flink geld kan besparen op de uitgaven van je eten en drinken. In Berlijn zul je dan ook vele appartementen kunnen boeken.
 • Hostels: Berlijn is een van de meest populaire backpack steden van Europa en vele buitenlandse toeristen brengen er een aantal dagen door op een reis door Europa. Ook europese reizigers boeken vaak een hostel en Berlijn heeft er dan ook een hele hoop. Vind je in het voormalige Oost Berlijn maar ook in het bruisende westen kun je vele hostels vinden.
 • Boutique hotels: Mooie luxe en kleinschalige Boutique hotels zijn ook te vinden in Berlijn. Hou wel rekening met hoge prijzen want vaak zijn kamers in dit soort luxehotels niet goedkoop.

In welke buurt van Berlijn moet je zitten?

Naar boven

Berlijn bestaat het een hele hoop buurt en iedere buurt heeft zijn eigen charme voor en nadelen. Hieronder hebben we een aantal van onze persoonlijke favorieten benoemd. Zoek je dus een goedkoop hotel dan kun je het beste kijken naar een van deze buurten.

 • Kreuzberg: Kreuzberg is een gezellige buurt in het zuiden van west Berlijn vindt er leuke cafés en restaurants en de metro ligt om de hoek waardoor je overal snel en makkelijk in stad kunt komen.
 • Friedrichshain: Een typische oude Oost Berlijnse arbeidersbuurt die nu omgetoverd is tot gezellig hip stadsdistrict. Goedkoop eten uitgaan en natuurlijk goedkope hotelkamers Het is allemaal te vinden in dit stadsdeel.
 • Mitte: In het hart van Berlijn vind je het stadsdeel Mitte. Andere unter den Linden in het enorme Park Tiergarten vind je in dit stadsdeel. Hier is het goed toeven maar prijzen voor hotelkamers liggen vaak iets hoger dan in de rest van de stad.

Door je aan te melden, bevestig je dat je ons Privacybeleid hebt gelezen en je accepteer whatsapp-berichten te ontvangen van ons met onze selectie deals. Meer informatie over onze WhatsApp Alerts hier

SCHRIJF JE IN