De 5 meest bijzondere kerst hotels ter wereld

Een verblijf in deze hotels brengt je gegarandeerd in de kerststemming!


5 Op bezoek bij de kerstman in Hotel Santa Claus - Rovaniemi, Finland

Wat is er nou nog specialer dan een bezoek aan de geboorteplaats van de kerstman! In Rovaniemi, de kersthoofdstad van Finland, vind je het bijzonder moderne Hotel Santa Claus. Hier geen overdadige kerstversiering, maar wel glazen iglo’s waarin jij dag en nacht van het Noorderlicht kan genieten. Want laten we eerlijk zijn, dit natuurspektakel is nóg mooier dan alle lichtjes en versieringen in de boom. Als klap op de vuurpijl biedt dit hotel arrangementen aan waarbij je een bezoek brengt aan het geboortehuis van de kerstman.

4 Klassieke kerst in het Hayfield Manor - Cork, Groot-Brittanië

Je kent ze wel; die ouderwetse kerstkaarten van je oma met een klassieke huiskamer met grote kerstboom en open haard erop. Waar vind je zoiets zou je wel hebben gedacht - in het Hayfield Manor hotel in Cork dus! Elke kamer heeft vanzelfsprekend een eigen kerstboom en elke dag kan je een cadeau verwachten. Je arriveert op kerstavond en wordt verwelkomd met een afternoon tea alvorens je wordt toegezongen door een kerstkoor bij de Glühwein receptie.

3 Hotel Chapel Christmas - Narita, Japan

In het Westen draait kerst om familie, lekker eten, gezelligheid en in sommige gevallen het geloof en de kerk. In Japan is kerst meer een soort hype aangedreven door de commercie. Het is geen nationale feestdag, maar de Japanners vieren het graag en zien het als een grappig, schattig en sexy feest. Met dat in je achterhoofd is het niet verwonderlijk dat je in Narita een zogeheten Love Hotel in kerstsfeer kunt vinden. Met fel groene en roze gevels doet het op het eerste gezicht denken aan een kinderspeelparadijs, maar zodra je binnenstapt wordt je begroet door een lachende kerstman en sprankelende kerstbomen. Let wel; kamers worden per uur verhuurd….

2 The Inn at Christmas Palace - Pigeon Forge, VS

Dit is er een voor de diehard kerstliefhebber. Gelegen aan de Christmas Tree Lane, hoe toepasselijk, vind je The Inn at Christmas Palace. Hier is het elke dag van het jaar kerst. De lobby met in het midden een gigantische houten ouderwetse kerstklok en meubilair in de kleuren groen en rood lijkt regelrecht uit een kerstfilm te komen. Gasten vermaken zich met workshops kerstkoekjes bakken, koekhuizen versieren en een avondje kerstkaraoke.

1 Live like Kevin in het Home Alone Hotel The Plaza - New York, USA

We hebben er als kind allemaal wel eens van gedroomd; net als Kevin met je vader’s creditcard op zak rondstruinen in New York. En stiekem willen we dat nog steeds wel, lekker doen en laten waar je zin in hebt en een belachelijke hoeveelheid eten bestellen bij de roomservice. Goed nieuws, dat kan nu echt! Ter ere van het 25-jarige Jubileum van Home Alone heeft hotel The Plaza in New York, het hotel waar Home Alone 2 opgenomen is, een “Live like Kevin” package in het leven geroepen. Er zijn verschillende activiteiten zoals een 90’s dinner met geliefde gerechten uit je kindertijd en een interactieve foto experience, maar het beste is nog wel de Anniversary Room Package met een overnachting in Kevin’s kamer inclusief roomservice met de bekende XXL ijscoupe. Enige nadeel; er wordt wel verwacht dat je met je eigen creditcard betaalt.

Door je aan te melden, bevestig je dat je ons Privacybeleid hebt gelezen en je accepteer whatsapp-berichten te ontvangen van ons met onze selectie deals. Meer informatie over onze WhatsApp Alerts hier

SCHRIJF JE IN