We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren. Meer informatie kun je vinden in onze cookie privacy policy.

Vind jouw last minute vakantie

Alles over goedkope last minutes

Wat is een last minute vakantie en hoe vind je een voordelige last minute? Wij hebben de antwoorden op elke prangende vraag over last minutes.


Your browser doesn't support HTML5 video.

Zoek het beste vliegticket

Makkelijk en flexibel en super-handig als je niet kunt vinden wat je zoekt

Vind je vlucht ›

Last minute boekingen

Last minute boekingen zijn vaak een feestje! Je kan namelijk voor een hele goede prijs al snel op een mooie vakantie. Nu zit er soms wel een addertje onder het gras. Er zijn een aantal factoren waar je goed op moet letten bij het boeken van een voordelige last minute vakantie. Wanneer je een flexibele agenda hebt zijn last minutes vaak een goede optie, maar wanneer je rekening moet houden met bijvoorbeeld je werk zijn er soms betere alternatieven. Wil je weten hoe je de beste last minute deal kunt vinden en waar je allemaal op moet letten? Lees dan vooral verder en boek snel jouw voordelige last minute!

Alles wat je wil weten over jouw last minute

Zo vind je de ideale last minute

Bedenk goed waar je heen wil en zoek vervolgens op bestemming. Vergelijk jouw favoriete bestemmingen met elkaar om te zien welke prijs het voordeligst is. Check ook even waar je vandaan kunt vliegen. Vaak is vliegen vanaf Amsterdam de meest veelvoorkomende keuze, maar bedenk ook dat het vliegen vanaf Eindhoven of Rotterdam soms veel voordeliger is! En waar de één zweert bij all Inclusive vakanties wil de ander het liefst alles zelf in de hand houden. Bedenk daarom goed wat jij het fijnst vindt. Controleer of je goedkoop kan eten op de plaats van bestemming, zo kan je inschatten of je voordeliger uit bent als je een last minute boekt op basis van logies of logies en ontbijt of beter voor all inclusive kan gaan.

Waar moet ik op letten bij een last minute boeking

Bij het zoeken van een voordelige last minute vakantie zie je soms door de bomen het bos niet meer. Er zijn een aantal dingen waar je op kan letten om het zoeken gemakkelijker te maken. Let bijvoorbeeld altijd op het type verzorging van een vakantie. Vaak lijkt een vakantie erg goedkoop, maar dan verblijf je wellicht alleen op basis van logies. Hierdoor kan een vakantie ineens een stuk duurder worden dan gepland vanwege extra uitgaven aan eten en drinken. Waar je ook goed op moet letten is het vliegveld waarvandaan je vertrekt . De goedkoopste aanbiedingen zijn vaak via Brussel in plaats van Amsterdam of Eindhoven. Let hier goed op zodat de uiteindelijke prijs geen telerustelling wordt. Bekijk ook goed hoe flexibel je kan zijn met je agenda. Vaak worden de vakanties die al binnen een paar dagen zijn als eerste getoond in de zoekresultaten.Tip: zoek naar een last minute met vertrektijd binnen 6 weken, dan heb je net even wat meer de tijd en kan je goed de prijzen vergelijken.

Waarom zou ik voor een last minute kiezen?

Het grootste voordeel van een last minute boeking is eigenlijk heel simpel: het is goedkoop. Je kan soms voor een paar tientjes al een prachtige vakantie boeken naar jouw favoriete bestemming. Een bijkomstigheid is wel dat je flexibel moet kunnen zijn. Gaat dit lukken? Dan kan jij voor een goed prijsje een fantastische vakantie hebben. Neem alle tips die hier staan mee en neem goed de tijd voor het zoeken van de perfecte last minute. Het is vooral heel veel vergelijken. Vergelijk vakanties op verschillende websites en laat de voorpret maar beginnen!

De beste (en geheime) deals via WhatsApp

De beste travel deals direct op je telefoon! Mis er geen een en doe jezelf een droomvakantie cadeau voor dump-prijzen!

SCHRIJF JE IN