Goedkope last minutes

Binnenkort weg? Dit zijn de beste deals!

Volgende week of zelfs vanavond al vertrekken? Iedereen kent het begrip last minute. Door de groeiende populairiteit kan je last minute op vakantie naar bijna alle bestemmingen die je kan bedenken. Wil je een vakantie naar Spanje, dat kan! Zowel lange vakanties als weekendjes weg. Maar ook naar New York of Curaçao kan jij je last minute vakantie scoren.


Nieuwste aanbiedingen

VERLOOPT BINNENKORT

Vlieg GOEDKOOP naar the BIG APPLE! Nu retourtickets AMSTERDAM - NEW YORK

vanaf €262 per persoon
14 november 2018 - 14:19
VERLOOPT BINNENKORT

Goedkope last minute vakanties

Wat is een last minute? Hoe vind je een last minute? Populaire maanden Populaire last minute bestemmingen Waar moet ik op letten bij een last minute? Waarom kies ik voor een last minute?

Ben jij flexibel en heb je zin om je koffer te pakken en op het eerstvolgende vliegtuig te springen? Dan is een goedkope last minute vakantie écht iets voor jou! Er zijn namelijk enorm veel goedkope vakanties te vinden die op het laatste moment, vlak voor vertrek, nog enorm in prijs zakken. En die vakantie is nét zo goed als wanneer je de volle mep zou betalen; doen dus, die last minute deal!

Wil je meer weten over het vinden van goedkope last minute vakanties? Dan zit je hier op de goede plek; elke dag speurt ons team van Vakantie Detective namelijk het internet af naar de beste last minute aanbiedingen. Zowel naar de zon als naar de sneeuw zodat jij altijd voor een super prijs weg kunt!

Wat is een last minute?

Naar boven

Reisorganisaties zitten regelmatig met een overschot een ingekochte stoelen en kamers. Ook luchtvaartmaatschappijen komen dit zelfde probleem tegen. Elke niet gevulde stoel of kamer kost geld en daardoor zullen reisorganisaties alles op alles zetten om deze toch te verkopen.

Dat betekent in de regel dat de prijzen flink zullen zakken en dat levert vaak mooie last minute aanbiedingen op! Een last minute kan ook zo heten omdat het een reis is die je kort voor vertrek boekt; het hoeft dus helemaal niet zo te zijn dat last minutes per definitie extreem goedkoop zijn, maar stiekem is dat wel waar je naar op zoek bent natuurlijk!

Hoe vind je een last minute?

Naar boven

Het vinden van een lastminute is niet moeilijk; elke reisorganisatie heeft een plek waar ze mooie last minutes bij elkaar zetten. Je hebt in periodes waarin meer gereisd wordt meer kans om er eentje te vinden, de kans is namelijk groter dat er wat overblijft.

Ook in het laagseizoen kun je overigens profiteren van prijsverlagingen en goedkoop op vakantie gaan; door de lage interesse uit de markt is deze periode namelijk ook interessant.

Populaire maanden voor last minutes:

Naar boven

Last minutes zijn deals van alle tijden en het hele jaar komen we dan ook prima aanbiedingen naar mooie bestemmingen tegen. Toch zijn er bepaalde pieken waar te nemen, vooral wanneer er meer capaciteit beschikbaar is dan er vraag is.

  • Winter: De winter is een goede periode voor het vinden van mooie lastminutes. Naar de zon of naar de sneeuw; er is altijd overcapaciteit en dus zijn er ook altijd lage prijzen te vinden! Wees flexibel en vergeet nooit dat niet elke bestemming in de winter ook zo lekker warm is als in de zomer! De kerstvakantie is een hele lastige periode om een last minute te vinden. Verwacht in deze periode dan ook weinig echte aanbiedingen!
  • Voorjaarsvakantie: Een goedkope last minute naar de sneeuw of zon is niet makkelijk te vinden in de voorjaarsvakantie.
  • Zomervakantie: De zomervakantie is de drukste periode van het jaar; door de enorme capaciteit zijn er altijd gaatjes te vinden en is een last minute vakantie ook makkelijk te vinden!
  • Najaar: Het najaar is de ideale periode voor een last minute vakantie! Veel Europese bestemmingen zijn nog lekker warm en vaak zijn de vliegtuigen maar half-vol. Grote kans dat jij een mooie aanbieding scoort dus!
  • Herfstvakantie: Voor de herfstvakantie heb je helaas maar weinig kans op een écht goedkope last minute. Dit komt omdat er relatief weinig capaciteit is en dus ook maar weinig onverkochte stoelen en kamers zullen zijn. Wil je toch goedkoop? Kijk dan eens naar omringende data!
  • Kerstvakantie: Of je nou voor winter en sneeuw gaat of juist een absoluut verlangen naar de winterzon hebt; een last minute voor de kerstvakantie is altijd een goed idee. Neem een beetje risico, gok goed en slim en scoor een spotgoedkope vakantie terwijl anderen de hoofdprijs betalen!

Populaire last minute bestemmingen

Naar boven

Last Minutes komen naar alle bestemmingen voor maar met meer dan 10 jaar ervaring als reisexperts zien we op Vakantie Detective wel een aantal trends. Er zijn dan ook zeker een aantal bestemmingen die vaker voorkomen in ons overzicht met lastminutes:


Last minute naar de zon
Mallorca Deze parel van de Balearen is een populaire bestemming wat
zorgt voor regelmatige overcapaciteit. Een last minute naar
Mallorca is dan ook zo gevonden!
Spanje Spanje is als bestemming groot en op alle fronten populair. Het
is dan ook niet gek dat er regelmatig mooie aanbiedingen naar
verschillende streken zijn. Zowel in de zomer als in het laagseizoen!
Canarische Eilanden De Canarische Eilanden zijn stuk voor stuk prachtige bestemmingen
en worden dagelijks veel aangevlogen. Het hoge aantal vluchten wil
nog wel eens zorgen voor onverkochte stoelen en dus komen we
regelmatig mooie last minutes naar deze eilandengroep tegen!
Kreta Ook Grieks Kreta is een populaire Last Minute bestemming. Vanwege
de zonzekerheid en lekkere lage prijzen hebben we dan ook regelma-
tig mooie deals op onze site staan.
Turkije Of je nu naar Lara, Kusadasi of Antalya gaat; ook naar Turkije zijn vaak
genoeg lege stoelen te vinden. Een slimme touroperator zet ze in de
uitverkoop; zo ontstaan ook die fijne last minute deals die we naar
Turkije tegenkomen!
Dubai Dubai is een bijzondere bestemming maar niet als het aankomt op last
minute deals; elke dag zijn er lege stoelen en dus zijn er ook regelmatig
mooie prijzen te vinden!
Curaçao Een lekkere last minute naar Curaçao nodig? Daar zijn er gelukkig genoeg
van. Elke dag vertrekken meerdere vliegtuigen en die moeten vol! Daar kun
jij bij helpen!

Waar moet ik op letten bij een last minute-boeking?

Naar boven

Bij het zoeken van een voordelige last minute vakantie zie je soms door de bomen het bos niet meer. Er zijn een aantal dingen waar je op kan letten om het zoeken gemakkelijker te maken. Let bijvoorbeeld altijd op het type verzorging van een vakantie.

Vaak lijkt een vakantie erg goedkoop, maar dan verblijf je wellicht alleen op basis van logies. Hierdoor kan een vakantie ineens een stuk duurder worden dan gepland vanwege extra uitgaven aan eten en drinken. Waar je ook goed op moet letten is het vliegveld waarvandaan je vertrekt .

De goedkoopste aanbiedingen zijn vaak via Brussel in plaats van Amsterdam of Eindhoven. Let hier goed op zodat de uiteindelijke prijs geen teleurstelling wordt. Bekijk ook goed hoe flexibel je kan zijn met je agenda.

Vaak worden de vakanties die al binnen een paar dagen zijn als eerste getoond in de zoekresultaten.Tip: zoek naar een last minute met vertrektijd binnen 6 weken, dan heb je net even wat meer de tijd en kan je goed de prijzen vergelijken.

Waarom kies ik voor een last minute?

Naar boven

Het grootste voordeel van een last minute boeking is eigenlijk heel simpel: het is goedkoop. Je kan soms voor een paar tientjes al een prachtige vakantie boeken naar jouw favoriete bestemming. Een bijkomstigheid is wel dat je flexibel moet kunnen zijn. Gaat dit lukken? Dan kan jij voor een goed prijsje een fantastische vakantie hebben.

Neem alle tips die hier staan mee en neem goed de tijd voor het zoeken van de perfecte last minute. Het is vooral heel veel vergelijken. Vergelijk vakanties op verschillende websites en laat de voorpret maar beginnen!

Door je aan te melden, bevestig je dat je ons Privacybeleid hebt gelezen en je accepteer whatsapp-berichten te ontvangen van ons met onze selectie deals. Meer informatie over onze WhatsApp Alerts hier

SCHRIJF JE IN