Goedkope vliegtickets naar Madrid

Dit is de plek voor de beste tips, deals en aanbiedingen voor goedkope vluchten naar Madrid!

De Spaanse Hoofdstad Madrid is een parel voor het oog! Lekker eten, muziek en 24/7 leven in de brouwerij. Ideaal voor een lekker weekendje weg dus! De Madrilenen zijn dan ook met recht trots op hun mooie stad en zullen er alles aan doen om jouw vakantie of citytrip tot een ongekend succes te maken!


WEES ER SNEL BIJ! RYANAIR BLACK FRIDAY; 500.000 stoelen v/a €4,89

vanaf €4.89 per persoon
22 november 2018 - 14:33
VERLOOPT BINNENKORT

Nieuwste aanbiedingen

WEES ER SNEL BIJ! RYANAIR BLACK FRIDAY; 500.000 stoelen v/a €4,89

vanaf €4.89 per persoon
22 november 2018 - 14:33
VERLOOPT BINNENKORT

Vliegtickets naar Madrid De beste periode om naar Madrid te vliegen Belangrijke dingen over vliegtickets naar Madrid Welke maatschappijen bieden vluchten aan naar Madrid Vliegveld van Madrid Van vliegveld naar het centrum van Madrid

Vliegtickets naar Madrid

Naar de top
Een goedkoop vliegticket naar Madrid vinden is niet zo makkelijk als je zou denken. Op de route Amsterdam - Madrid is namelijk nauwelijks concurrentie te vinden; KLM en Air Europa vliegen op de route en werken samen wat zorgt voor vrij hoge ticketprijzen en weinig goedkope vliegtickets. Iberia is ook actief maar focust vooral op het vervoeren van passagiers die overstappen in Madrid, hierdoor zullen ook de tarieven van Iberia flink hoger liggen dan gemiddeld.

Vanaf Eindhoven vliegt Ryanair gelukkig ook naar Madrid. Als low-cost airline stunten ze regelmatig met de prijzen en zijn er daardoor nog wel eens goedkope vluchten te vinden. Echter is ook Ryanair zich bewust van het gebrek aan concurrentie met als resultaat hogere ticketprijs dan normaal.

Hou bij het zoeken naar vluchten altijd rekening met de periode en het aantal nachten. Langer verblijven wil vaak nog wel helpen bij drukken van de ticketprijs.

De beste periode om naar Madrid te vliegen

Naar de top
Er is op de route Amsterdam Madrid nauwelijks sprake van echte concurrentie van vakantie vliegers of low-cost maatschappijen. Dat zorgt voor relatief hoge prijzen. Wat het beste moment is om te vliegen naar Madrid? Dat hangt af van wat je zoekt tijdens je reis:

 • De zomer is heet in Madrid. Tijdens de vakantieperiodes moet je niet alleen rekening houden met temperaturen van boven de 35 graden maar ook met hoge ticketprijzen bij alle maatschappijen.
 • De herfst is een prettiger moment om naar Madrid te vliegen. Temperaturen zijn lekkerder en lager en als je buiten de vakanties vliegt heb je meer kans om een goedkoop vliegticket te vinden.
 • Onderschat de winter in Madrid niet; in de wintermaanden is het koud en fris. Als dat niet uitmaakt dan is dit de beste kans op het vinden van goedkope vliegtickets naar Madrid. Uitzonder is de kerstvakantie waarin maar weinig aanbiedingen te vinden zijn.

Belangrijke dingen over vliegtickets naar Madrid

Naar de top
Er is natuurlijk een hoop te vertellen over het vinden van vluchten naar Madrid. Maar als je dan eindelijk zo’n ticket gevonden hebt dan is het nóg leuker om even wat meer te weten over de airlines en de bestemming. Wat nuttige weetjes en tips voor goedkoop vliegen naar Madrid.

 • Madrid heeft 1 vliegveld; Adolfo Suárez Madrid Barajas
 • De luchthavencode van het vliegveld is MAD
 • Er zijn vijf terminals; T1, T2, T3, T4 en T4S
 • Het vliegveld van Madrid verwerkt jaarlijks meer dan 50 miljoen passagiers (en is 1 van de grootste van Europa).
 • Het is de hub van Air Europa en Iberia
 • Het is ongeveer 3 uur vliegen naar Madrid

Welke maatschappijen bieden vluchten aan naar Madrid

Naar de top
Aangezien het vliegveld van Madrid zo’n enorme hoeveelheid passagiers verwerkt is het ook niet vreemde dat meerdere maatschappijen vluchten uitvoeren naar deze stad. Afhankelijk van de route vind je 1, 2, 3 of zelfs vier maatschappijen actief. Vanuit Nederland gaat het om de volgende routes:

Vluchten tussen Amsterdam en Madrid:

Voor wie goedkoop vanuit Amsterdam naar Madrid wil vliegen zijn er drie keuzes op de route. Dagelijks wordt er door KLM en Air Europa gevlogen en samengewerkt. Daarnaast voert ook Iberia vluchten uit. Mocht je een KLM ticket Amsterdam - Madrid willen scoren dan kun je altijd wachten op een KLM Werelddeal die twee keer per jaar plaatsvindt.

Vluchten tussen Brussel en Madrid:

Tussen Brussel en Madrid vind je vluchten bij zowel Brussels Airlines als Iberia maar ook bij Air Europa en Ryanair. Een drukke route waarop je zeer regelmatig goedkope vluchten en aanbiedingen tegenkomt. Afhankelijk van de maatschappij zit een koffer bij het tarief inbegrepen en vlieg je met een service concept waarbij maaltijden, hapjes en drankjes gratis worden aangeboden.

Vluchten tussen Eindhoven en Madrid:

Vanaf Eindhoven vlieg je met alleen met Ryanair naar Madrid. Deze bekende Ierse low-cost airline biedt dagelijks goedkope vluchten aan en stunt regelmatig met mooie aanbiedingen. Hou wel rekening met extra kosten voor alle extra’s. Als je zo'n goedkoop vliegticket Madrid te pakken hebt dan kun je natuurlijk wel een heerlijk en goedkoop weekendje weg naar Madrid voor elkaar krijgen! Heerlijk!

Vliegveld van Madrid

Naar de top
Het vliegveld van Madrid ligt ten oosten van het centrum van de stad en ligt daar al sinds de jaren 20 van de vorige eeuw. Het grote complex bestaat uit meerdere terminals die elk hun eigen gebruiks hebben. In de oudere terminals 1,2 en 3 bestaan voornamelijk uit meerdere gebouwen die aan de zuidkant van het vliegveld te vinden zijn. Deze terminals zijn wat ouder wat je ook merkt aan de aanwezige voorzieningen. Het in 2006 geopende Terminal 4 is een groot en licht gebouw; erg prettig om vanaf te vertrekken op je vluchten van of naar Madrid. T4S is het satellietgebouw van terminal 4.

Vanaf welke Terminal vertrekt mijn vlucht?

 • Terminal 1, 2 & 3: Het oudere terminalcomplex wordt gebruikt door Skyteam en StarAlliance maatschappijen (en alle andere maatschappijen die niet naar T4 vliegen). Onder andere vluchten van KLM, Air Europa en Brussels Airlines vanaf Amsterdam en Brussel maken gebruik van deze terminals. Ryanair maakt gebruik van terminal 1.
 • Terminal 4 & 4S:**Terminal 4 en de satelliet terminal worden exclusief gebruikt door **Iberia en alle Oneworld partners. Vlieg je dus met Iberia dan maak je in Madrid gebruik van Terminal 4.

Van vliegveld naar het centrum van Madrid

Naar de top

 • Met de auto: De wegen in en rondom Madrid zijn van goede kwaliteit maar erg druk. Het vliegveld is met een aantal hoofdwegen verbonden met de rondweg. Het centrum is makkelijk te bereiken. Er zijn ook vele autoverhuurders actief op Madrid airport. Je vind de balie’s bij T1.
 • Met de metro: Het vliegveld is verbonden met de metro van Madrid. Bij Terminal 2 en T4 vind je stations van waar je snel en makkelijk van het vliegveld naar het centrum van de stad kunt reizen. Ook is er een Cercanias lijn (stadstrein) die het vliegveld met Madrid Atocha Station verbindt. Hier stap je over op lokale en hogesnelheidslijnen met bestemmingen in heel Spanje.
 • Met de bus: Ook met de bus reis je makkelijk van het vliegveld naar het centrum van Madrid. De nachtlijn N4 brengt je van het centrum naar het vliegveld terwijl je overdag gebruik kunt maken van verschillende buslijnen.
 • Met de taxi: Taxi’s in Madrid zijn goedkoper dan we in Nederland en België gewend zijn. Hou echter vanwege de grote afstand, de eventuele drukte en omdat je van of naar het vliegveld rijdt rekening met toeslagen en hogere prijzen. In de regio Madrid kun je gebruik maken van Uber.

Door je aan te melden, bevestig je dat je ons Privacybeleid hebt gelezen en je accepteer whatsapp-berichten te ontvangen van ons met onze selectie deals. Meer informatie over onze WhatsApp Alerts hier

SCHRIJF JE IN