Goedkoop vliegticket naar Alicante

Dit zijn de goedkope vliegticket aanbiedingen naar de Costa Blanca!

Een (winterzon) vakantie aan de Costa Blanca? Een weekendje Benidorm of een bezoek aan een van de vele prachtige badplaatsen in de buurt van Alicante? Een goedkoop vliegticket naar deze bekende Spaanse havenstad hoeft helemaal niet duur te zijn.


Goedkope vliegtickets naar Alicante

Goedkope vliegtickets naar Alicante Belangrijke zaken om te weten Welke luchtvaartmaatschappij vliegt naar Alicante Alle informatie over Alicante Airport

Goedkope vliegtickets naar Alicante

Naar boven
De hele Costa Blanca blijft een heerlijke regio om vakantie te vieren. Met een aantal topbestemmingen zoals Benidorm, Alicante en Calpe heeft het alles in huis voor vele vakantiegangers. Ook de vele campings, agri-turismo en andere bijzondere vormen van toerisme maken de regio zeer aantrekkelijk.

Niet gek dan ook dat het vliegveld van Alicante een van de drukkere van Spanje is en jaarlijks vele miljoenen toeristen verwerkt. Een Spaanse streek waar lekker weer bijna een garantie is klinkt als de perfecte plek voor een lekkere vakantie.

Maar dan heb je wel een goede deal nodig; elke dag vind het team van VakantieDetective de mooiste aanbiedingen, deals en informatie om een goedkope vlucht naar Alicante te vinden. En of het nu vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of Weeze is en of je nu met KLM, Transavia of Ryanair wil vliegen; deals zijn er altijd!

Wij zorgen ervoor dat jij veel goedkoper vliegt! Op deze pagina een aantal tips!

Belangrijke Zaken om te weten

Naar boven
Een goedkope vlucht naar Alicante is fijn, maar het is nóg belangrijker om goed op de hoogte te zijn van alle belangrijke zaken. Hieronder een aantal op een rijtje:

 • Alicante ligt aan de Costa Blanca, aan de oostzijde van Spanje
 • Alicante heeft 1 vliegveld
 • De luchthavencode van Alicante Airport is “ALC”
 • Het is ongeveer 2 uur vliegen naar Alicante
 • Je hebt een geldig paspoort of ID kaart nodig om naar Spanje te vliegen

Welke luchtvaartmaatschappij vliegt er naar Alicante

Naar boven
Er zijn een aantal grote maatschappijen actief tussen Amsterdam en Alicante. Maar ook tussen Rotterdam, Eindhoven, Weeze en Brussel en Alicante zijn dagelijks vluchten actief. Goed om even een fijn overzicht te hebben van de verschillende airlines. Dan weet je direct wat je kunt verwachten!

 • KLM: Een maal per week vliegt KLM van Amsterdam naar Alicante. Vooral om een aansluiting te bieden aan de vele overstappers. Hou de KLM Werelddealweken in de gaten; twee keer per jaar wordt er met de prijzen gestunt wat altijd in je voordeel kan werken.
 • easyJet: easyJet vliegt dagelijks tussen Amsterdam en Alicante. Regelmatig bieden ze mooie aanbiedingen aan en vinden we goedkope vliegtickets naar Alicante.
 • Corendon Dutch Airlines: Wekelijks wordt door Corendon Dutch Airlines gevlogen tussen Amsterdam en Alicante. Vooral om reizigers met een pakketvakantie te vervoeren.
 • easyJet: Een goedkope vlucht naar Alicante is ineens een stuk makkelijker te boeken sinds easyJet actief is op de route Amsterdam Alicante. Regelmatig spotten we daar dan ook mooie aanbiedingen!
 • Transavia: Transavia is een van de maatschappijen die al sinds de jaren 70 is tussen Schiphol en Alicante. Tegenwoordig wordt ook regelmatig gevlogen vanaf de regionale Nederlandse vliegvelden en biedt Transavia goedkope vluchten aan tussen Eindhoven, Rotterdam en Alicante.
 • Ryanair: Ryanair is actief op meerdere routes tussen Nederland, België en Alicante. Zo wordt meerdere malen per dag gevlogen tussen Eindhoven en Charleroi en Alicante.

Informatie over Alicante Airport

Naar boven
Het vliegveld van Alicante is nagelnieuw en bestaat uit een mooie, moderne frisse terminal. Je vlucht zal hier makkelijk verlopen. Er zijn voldoende winkels aanwezig, er is een mooi uitzicht over de vliegtuigen en ook het bus-station ligt dichtbij de uitgang.

Hoe kom je van Alicante Airport naar het centrum van de stad

Op dit moment zijn er plannen om het vliegveld van Alicante met de tram en het spoor te verbinden. Helaas is dat tot op heden nog niet af en moet je dus gebruik maken van de bus of de taxi om op je bestemming te komen.

 • Met de bus: Er is een regelmatige busdienst tussen het vliegveld van Alicante en het centrum. Ook omringende plaatsen worden per bus verbonden.
 • Met de Taxi: Taxi’s in Alicante zijn niet duur en vanaf het vliegveld ben je in een half uur in het centrum.

Door je aan te melden, bevestig je dat je ons Privacybeleid hebt gelezen en je accepteer whatsapp-berichten te ontvangen van ons met onze selectie deals. Meer informatie over onze WhatsApp Alerts hier

SCHRIJF JE IN