Een goedkoop hotel in Los Angeles

Aanbiedingen en tips voor een goedkoop hotel in Los Angeles

Op vakantie naar Los Angeles, de ‘city of angels’? Een leuk en goedkoop hotel in Los Angeles kan je heel makkelijk vinden. Wij van VakantieDetective hebben onze detectives op pad gestuurd om goed te kijken wat de goedkoopste en leukste hotels in Los Angeles zijn en hebben daarnaast ook nog gekeken naar de beste aanbiedingen!

Los Angeles, de grootste stad van Californië, is een populaire vakantiebestemming en niet alleen vanwege Hollywood, de Walk of Fame, pretparken of de Oscars. Het is een echte wereldstad en de tweede grootste stad van Amerika, waarbij je onder meer Beverly Hills, Venice Beach, Santa Monica en vele andere bezienswaardigheden kan bezoeken.

Er gaan jaarlijks dan ook miljoenen mensen naar Los Angeles toe en om al die mensen kwijt te kunnen, zijn er talloze hotels te vinden in de stad, in allerlei varianten. Je kan in het centrum zitten, vlakbij de stranden of vlakbij Hollywood, er zijn opties voor iedereen. Er zijn een paar zeer dure hotels te vinden, maar ook budget hotels en hostels zijn geen probleem. Vakantiedetective selecteert voor jou de mooiste aanbiedingen voor leuke, unieke en goedkope hotels in Los Angeles.


Soorten Hotels Waar verblijven De beste periode

Soorten hotels in Los Angeles

Naar de top

 • Goedkopere hostels in Los Angeles: Wil je zo goedkoop mogelijk verblijven en ga je toch vooral op pad, denk dan aan een hostel. Je kan daarnaast ook nog leuke mensen ontmoeten omdat je vaak een kamer deelt. De hostels in Los Angeles zijn op allerlei plekken te vinden, zowel in het centrum van Beverly Hills, bij de stranden van Venice Beach en Santa Monica, in Hollywood en op vele andere plekken. Het openbaar vervoer in Los Angeles is goed geregeld dus je kan alle kanten op.

 • Hotels in Los Angeles: Heb je iets meer te besteden dan zijn er flink wat hotelketens te vinden in Los Angeles. Zo zijn er hotels van Travelodge, Best Western en Motel 6, verspreid over de gehele stad. Deze hotels zijn iets duurder dan hostels, maar bieden ook meer comfort en privacy. Ook hierbij geldt dat je makkelijk vanuit de ene wijk naar de ander kan reizen, vanwege het goede openbaar vervoer.

 • Luxe hotels in Los Angeles: Eén van de bekendste hotels in Los Angeles is het antieke Roosevelt Hotel, waar de allereerste Academy Award ceremonie is gehouden. Je bent dan wel meer dan 300 dollar per nacht kwijt. Een andere mogelijkheid is een luxe hotel pal aan het strand in Santa Monica zoals het Shutters hotel. Daar betaal je echter meer dan 450 dollar per nacht voor. Gelukkig zijn er ook wat goedkopere luxe hotels te vinden zoals bijvoorbeeld het Ambrose Hotel. Als je echter luxe wilt, moet je wel rekening houden dat het niet goedkoop is, je bent tenslotte in Amerika!

Waar verblijven in Los Angeles

Naar de top

Los Angeles is na New York de tweede grootste stad van de Verenigde Staten. Je scoort gemakkelijk een goedkoop vliegticket naar Los Angeles Als je op je budget let, of gewoon geld wil overhouden voor andere leuke dingen, is het handig als je let op wáár je verblijft in L.A.. Het openbaar vervoer in Los Angeles is prima, maar afhankelijk van het soort vakantie dat je wil, zijn er verschillende wijken om in te verblijven.

 • Hotels in Hollywood: Ben je van plan om te verblijven in Hollywood? Dan zijn er talloze opties, van goedkoop tot heel duur! Ga je de hele dag op pad? Dan is een goedkoop hotel waarschijnlijk het beste idee.
  Denk bijvoorbeeld aan de goed gewaardeerde hostels van USA Hostels. Deze kan je vinden midden in het centrum van Hollywood bij de Hollywood Boulevard, heeft kamers met stapelbedden en biedt onder meer gratis koffie, thee, internet en zoveel pannenkoeken als je kan eten!
  Heb je liever wat meer privacy, dan zijn er natuurlijk ook goedkope hotelketens te vinden. Zo zijn er Best Western hotels of bijvoorbeeld The Standard Hollywood Hotel. Dit laatste hotel zit precies op de Sunset Strip in het westen van Hollywood, dichtbij allerlei attracties.
  Heb je wat geld te spenderen? Ga dan naar bijvoorbeeld het Modern Renaissance Hotel, of het antieke Roosevelt Hotel. Je wordt daar flink in de watten gelegd!
 • Hotels in Beverly Hills: Wil je de huizen van de ‘rich and famous’ gaan bezoeken en wellicht een glimp opvangen van één van de filmsterren die hier wonen? Ga dan op zoek naar een hotel in Beverly Hills.
  Je kan hier natuurlijk ook super-de-luxe winkelen. De hotels in deze wijk zijn vooral van de wat luxere variant, met vele opties om in een boetiekhotel te verblijven. Zo heb je de bekende Maison 140 Beverly Hills, een hotel geïnspireerd op Frankrijk en het Verre Oosten.
  Een andere goede optie is Crowne Plaza Beverly Hills, op loopafstand van de bekende Rodeo Drive.
 • Venice ofwel Venice Beach: Venice Beach staat op de to-do lijst van veel toeristen in Los Angeles en heeft een uitbundige sfeer. Er zijn talloze kanalen waarbij je veel huizen met unieke architectuur kan bekijken.
  Daarnaast staat het natuurlijk vooral bekend om de promenade. Er zijn artiesten, restaurantjes, winkeltjes en natuurlijk is de oceaan dichtbij. Er zijn dan ook vele hotels om uit te kiezen zoals het 15 Rose Ave Hotel slechts een paar meter van het strand, of het beroemde Cadillac Hotel, het enige hotel in Venice Beach dat tegen de beroemde promenade aan ligt.
 • Santa Monica: Santa Monica is niet ver en iets ten noorden van Venice Beach. Er zijn ontzettend veel hotels te vinden in Santa Monica en het is een prima locatie om richting Beverly Hills en Venice Beach te gaan. Hoe verder van de zee je gaat, hoe goedkoper je hotel wordt, de kwaliteit van je hotel blijft overigens gewoon helemaal goed.
  Zo is er bijvoorbeeld het kunstdistrict, 20 straten verwijderd van het strand, maar vanwege de goede bus- en fiets routes ben je toch zo bij de zee. Eén van de betere en goedkopere opties is het hostel Hostelling, vlakbij het strand. Het hostel organiseert ook een groot aantal leuke activiteiten zoals bijvoorbeeld food tours of museumbezoeken.
  Als je wat luxer wilt doen, dan kan je het beste kijken rond Wilshire Boulevard, waar je bijvoorbeeld het Ambrose Hotel, het Viceroy Hotel of het al eerder genoemde Shutters kan vinden.
 • Het centrum van Los Angeles: De hotels in het centrum van Los Angeles zijn vooral gericht op zakenreizigers. Toch kan het een leuk idee zijn om in deze buurt te verblijven, als je niet op zoek bent naar de glitter en glamour van Hollywood of Beverly Hills en als je niet aan de stranden van Santa Monica of Venice Beach wilt verblijven.
  Het centrum van Los Angeles staat namelijk wel bekend om haar opkomende hipsterstijl. Er is een levendige kunstscene en er zijn een heleboel gezellige barretjes te vinden. Omdat de hotels hier vooral gericht zijn op zakenreizigers, kan je uitstekende deals vinden in de weekenden. Er zijn dan vele hotels die kortingen aanbieden.
  Eén van de leukere hotels om te proberen is het Kyoto Grand Hotel & Gardens, een hotel geïnspireerd op Japan. Een andere leuke optie is The Standard, waarbij elke kamer erg hip is en uniek is ontworpen.

Door je aan te melden, bevestig je dat je ons Privacybeleid hebt gelezen en je accepteer whatsapp-berichten te ontvangen van ons met onze selectie deals. Meer informatie over onze WhatsApp Alerts hier

SCHRIJF JE IN