Een goedkoop hotel in Californië

Aanbiedingen en tips voor een goedkoop hotel in Californië

Op vakantie naar het altijd zonnige Californië, waar je allerlei soorten vakanties kan vieren? Een leuk en goedkoop hotel in Californië kan je heel simpel vinden. De detectives van Vakantie Detective zijn op pad gestuurd om nauwkeurig te bekijken wat de goedkoopste en leukste hotels in Californië zijn en hebben daarnaast ook nog gekeken naar de beste aanbiedingen!

Californië, de zogenaamde ‘Golden State’, is de staat met de meeste inwoners in de Verenigde Staten. Een ontzettend diverse staat, met prachtige natuur als woestijnen, bergen, stranden, gletsjers en meer. Je vindt hier de hoogste boom ter wereld en de heetste plek in de Verenigde Staten. Je kan hier naar attracties als Disneyland, Hollywood of de wereldberoemde stranden van Malibu Beach, maar je kan ook naar de wereldsteden Los Angeles, San Diego of San Francisco.

Al deze mogelijkheden geven je dan ook veel opties als je naar Californië op reis gaat. Ga je voor de natuur, voor de steden of voor de attracties? Voor ieder is er wat wils en bij elk van deze opties kan je verschillende soorten hotels boeken, of ze nou goedkoop zijn of luxe, midden in de natuur, aan het strand of in het centrum van de stad. Wij voor jou de mooiste aanbiedingen geselecteerd voor unieke, leuke en goedkope hotels in Californië


Top Waar kan je het best verblijven? Wanneer slaap je goedkoop in Californië?


Soorten vakanties in Californië

Natuurreizen in Californië: Ben jij een echte natuurliefhebber? Dan kan je niet om Californië heen. Er zijn hier prachtige natuurparken te vinden met allerlei verschillende attracties. Zo kan je de oudst levende boom in Sequoia vinden, wordt je soms bijna levend gekookt in Death Valley National Park (waar de warmste temperaturen ter aarde worden gemeten) of kan je de spectaculaire bergen en watervallen in Yosemite National Park bezoeken. Van natuurwandelingen tot paardrijtochten, van skiën in de winter bij Lake Tahoe tot watersporten en zwemmen in de zomer, als je op vakantie gaat om in de natuur te verblijven, dan biedt Californië je alles.

Een stedentrip naar Los Angeles of San Francisco: Ben jij meer van de grote steden? Ga dan naar een stad als Los Angeles of San Francisco. Bezoek de wereldberoemde Golden Gate Bridge, de beroemdste brug van Amerika, of ga naar de wereldberoemde gevangenis van Alcatraz. Maak een ritje met één van de bekende trams door de heuvels van de stad of bezoek het San Francisco Museum of Modern Art, één van de beste kunstmusea in de wereld. In Los Angeles kan je natuurlijk naar Disneyland, ga je naar Hollywood of loop je over de beroemde Venice boardwalk en als je dan eindelijk genoeg hebt van alle bezienswaardigheden, ga je lekker relaxen aan het geweldige strand van Malibu Beach.

Een combinatie van stad en natuur: Het is natuurlijk ook mogelijk om een combinatie te doen van de mooie natuur en de bruisende steden in Californië. Het wordt dan natuurlijk wel lastig om alle bezienswaardigheden te zien en je zult moeten kiezen. Het is dan ook het beste om een auto of camper te huren, iets wat erg populair is in Californië. Verblijf een aantal dagen in de steden en trek er vervolgens op uit met je eigen vervoer, om op je eigen tempo de overweldigende natuur te bezoeken. Een geweldige combinatiereis!

Waar verblijven in Californië?

Top
Californië is een gigantische staat en afhankelijk van je soort reis heb je vele opties om te overnachten, op vele verschillende locaties en wijken. We hebben er hieronder een aantal op een rij gezet.

Hotels in centrale plekken als Hollywood of Beverly Hills: Ben je van plan om te verblijven in Hollywood of Beverly Hills? Dan zijn er talloze opties, van goedkoop tot heel duur! Ga je de hele dag op pad? Dan kan je het beste in de goed bekend staande hostels van USA Hostels verblijven, vaak inclusief ontbijt en gratis koffie en thee. Deze hostels zijn overigens in alle steden in Californië te vinden. Ben je op zoek naar meer privacy ga dan voor traditionele hotelketens als de Best Western hotels. Hotels op bekende locaties zijn The Standard Hollywood Hotel vlakbij de Sunset Strip of Crowne Plaza Beverly Hills, vlakbij Rodeo Drive. Wil je flink wat geld spenderen en een stukje geschiedenis meepakken? Bekijk dan of je wilt verblijven in het Roosevelt hotel, waar de eerste Academy Awards zijn uitgereikt!

Hotels bij de zee en het strand: Zit je liever in de buurt van de oceaan? Ga dan naar Venice Beach, Santa Monica of Malibu Beach. Bij Venice Beach vind je veel huizen met unieke architectuur en heb je de bekende promenade aan de zee. Daar kan je bijvoorbeeld verblijven in het beroemde Cadillac hotel, het enige hotel bij de promenade. Bij Santa Monica vindt je vele goede deals, bijvoorbeeld in het kunstdistrict, dat vanwege goede bus- en fiets routes niet ver van de zee zit. Het is natuurlijk wel zo dat hoe verder je van de zee zit, hoe goedkoper het wordt, maar er zijn altijd prima deals te vinden, bijvoorbeeld rond Wilshire Boulevard, met het Viceroy Hotel of het Shutters hotel. Iets ten noorden van Santa Monica vind je Malibu Beach, waar bijvoorbeeld de bekende Baywatch serie is opgenomen. Hier kan je veel hotels vinden direct aan het strand, varieert van luxe tot familiehotels. Leuke opties zijn bijvoorbeeld de Malibu Beach Inn, of Casa Malibu Inn.

Camper- of autoreizen: Wil je echt genieten van de natuur in Californië? Kies er dan voor om een auto of zelfs camper te huren. Als je met een auto zelf op pad gaat zijn er vele natuurparken waar je kan kamperen, waarbij je dan huisjes of tenten kan huren. Als je een camper huurt heb je nog meer vrijheid, je bepaalt zelf waar je gaat staan en na het ontbijt stap je dan direct de overweldigende natuur in. Er zijn meerdere organisaties waar je een camper kan huren zoals Travelhome of Travelworld, waarbij je ervoor kan kiezen om de route al helemaal vooraf vast te leggen of alleen de camper zelf te huren en zelf ter plekke te bepalen waar je heen gaat reizen. Zo heb je de ultieme vrijheid om van de natuur te genieten en je vakantie zelf in te richten!

Wanneer slaap je goedkoop in Californië?

Top
Voor mensen met een kleiner budget zijn er genoeg opties. Er zijn voldoende hostels te vinden die vaak voor minder dan 50 dollar per nacht te reserveren zijn, met allerlei leuke extraatjes zoals het ontmoeten van andere mensen en vaak ook met ontbijt. Daarnaast zijn er ook vele standaard hotels van hotelketens, vaak te krijgen voor minder dan 100 dollar. Veel van deze hotels liggen vlakbij het openbaar vervoer. Als je zeker wilt weten of je een goede deal hebt en als je wilt weten wat andere mensen ervan vinden, bekijk dan vooral de reviews van je hostels en hotels.

De beste periode om een goedkope nacht in een hotel te vinden, zijn de maanden buiten de zomermaanden van juli en augustus. Het klimaat in Californië is vaak lekker en je kan er zelfs op wintersport. Ga je niet specifiek voor wintersport, ga dan in de maanden van mei en juni, of september en oktober. Als je de site van Vakantie Detective in de gaten houdt, vind je vaak goede deals. De duurdere maanden zijn de zomermaanden van juli en augustus, dat is het hoogseizoen en is het vaak ook een stuk drukker. Je kan dan nog steeds goede deals vinden, maar ga vooral in het voorjaar of najaar naar Californië, in deze tijden vind je de echte aanbiedingen.

Door je aan te melden, bevestig je dat je ons Privacybeleid hebt gelezen en je accepteer whatsapp-berichten te ontvangen van ons met onze selectie deals. Meer informatie over onze WhatsApp Alerts hier

SCHRIJF JE IN