Op zoek naar KLM aanbiedingen?

Dit zijn de beste KLM deals van VakantieDetective.nl

Wij speuren iedere dag naar de beste KLM aanbiedingen. Hieronder vind je alle krenten uit de pap. Denk bijvoorbeeld aan een vakantie in Europa, zoals naar Spanje of Griekenland. Een stedentrip of weekendje weg naar een leuke stad. Maar natuurlijk vind je ook goedkope verre reizen bij KLM. Pak bijvoorbeeld het vliegtuig naar Thailand of een ander Aziatisch paradijs.

Ben je op zoek naar de KLM Werelddealweken? Die breken weer aan in januari 2019.


Nieuwste aanbiedingen

VERLOOPT BINNENKORT

Aanbiedingen Goedkoper vanuit het buitenland Bagage Wifi Flying Blue

Goedkope KLM tickets vinden

Elke dag zitten er op het hoofdkantoor van de KLM mensen die bedenken hoe ze de toestellen vol kunnen krijgen. Het resultaat is dat er regelmatig prima KLM aanbiedingen zijn. Er zijn een behoorlijk aantal bestemmingen waarop wordt gevlogen en de kans dat er een aanbieding is naar jouw favoriet is dan ook zeker aanwezig. Het team van Vakantie Detective speurt elke dag het internet af en vindt ook regelmatig mooie KLM vliegtickets die we je niet willen onthouden.

Aanbiedingen bij KLM

Naar de top

KLM heeft regelmatig mooie acties en aanbiedingen waarbij je je KLM ticket flink wat goedkoper kunt scoren. Het beste idee is natuurlijk om VakantieDetective goed in de gaten te houden en je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. De volgende acties en promoties kun je gedurende het jaar verwachten:

 • De Werelddealweken 2018: De KLM Werelddealweken vinden in de regel plaats in januari en september en bieden vaak een flinke korting op vluchten vanuit Amsterdam naar heel veel bestemmingen. Het verschilt soms een beetje wanneer de werelddealweken precies plaatsvinden en het kan daarom voorkomen dat je zelfs in december al goedkope KLM tickets kunt boeken! In 2018 begonnen de werelddealwekenop 4 januari. In september was dat aan het begin van de maand.
 • Vijf-dagen-voordeel: Zo’n tien keer per jaar, elke maand, heeft de KLM haar vijf-dagen voordeel waarbij ze flink wat bestemmingen met korting in de markt zetten. Vaak zijn de KLM deals tijdens deze promoties niet zo goed als die van de KLM Werelddealweken maar voor wie toch graag een KLM vliegticket wil boeken kan met dit soort deals vaak wel wat voordeel pakken!

Goedkoper met KLM vliegen vanuit België of Duitsland

Naar de top

Regelmatig spotten we ook mooie KLM deals met vertrek vanuit België of Duitsland. Soms zijn deze tickets met vertrek vanaf bijvoorbeeld Brussel of Dusseldorf vele honderden euro’s goedkoper:

 • Aanbiedingen vanuit Duitsland: De KLM vliegt op ruim 10 luchthavens in Duitsland en biedt vanuit Duitsland vaak zeer aantrekkelijke tarieven aan. Bijvoorbeeld naar de USA, Bangkok, Bali of naar Zuid-Afrika. Vaak boek je dan een KLM ticket vanuit Dusseldorf of Hamburg, zelfs als je de treinkosten (of de auto) meerekent kan dit soms heel veel geld schelen!
 • KLM aanbiedingen vanuit België: KLM “vliegt” ook vanuit België waardoor je soms flink goedkoper kunt reizen. Zo kun je vanaf Brussel vliegen of de trein nemen vanuit Brussel of Antwerpen. Je doet dan het eerste stukje met de Thalys. Deze KLM België deals zijn vaak behoorlijk aantrekkelijk naar veel mooie bestemmingen en het kan je zomaar een paar honderd euro schelen!

Inchecken bij KLM

Naar de top

Bij KLM heb je verschillende opties voor het inchecken. Doe dit altijd, anders krijg je geen boarding pass en kun je niet aan boord. Er zijn verschillende manieren om in te checken:

 • Je kunt online inchecken via de website of de KLM app. In de meeste gevallen kan je vanaf 30 uur tot 1 uur van tevoren online inchecken.
 • Ook op het vliegveld heb je de mogelijk om bij de KLM makkelijk in te checken. Ga hiervoor naar een self-service kiosk of naar de balie.
 • Online inchecken scheelt tijd en is altijd aan te raden. Als je ervoor kiest om op de luchthaven in te checken dan is het advies om op Europese vluchten 2 uur van tevoren aanwezig te zijn en op vluchten buiten Europa 3 uur van tevoren.
 • Voor vluchten naar Schengenlanden moet je op Schiphol in vertrekhal 1 zijn. Voor overige vluchten is dat vertrekhal 2.
 • Incheckbalies sluiten 40 minuten voor vertrek als het een Europese vlucht betreft. Voor intercontinentale vluchten is dat 60 minuten

Stoelen selecteren

Naar de top

Het bemachtigen van een prettige stoel is wel zo prettig, zeker als je een aantal uren of langer moet vliegen. Het selecteren van je voorkeursstoel is vrij gemakkelijk en kan soms gratis.

 • Tijdens de check-in is het selecteren van een stoel altijd gratis.
 • Het selecteren van een stoel voor vertrek kost €20 per enkele reis bij KLM en €10 bij Air France
 • Op korte KLM vluchten (Singapore-Bali) zijn de kosten €5 per enkele reis.
 • Voor Fying Blue elite leden is het selecteren van stoelen gratis

Bagage bij KLM

Naar de top

Handbagage

Handbagage mag altijd gratis mee bij de KLM. Wel zijn er een aantal regels waar je je aan dient te houden:


Regels Wat mag mee in handbagage KLM
Aantal stuks In economy class mag je maximaal één stuk bagage
meenemen. In business class zijn dat er twee.
Gewicht Je handbagage mag maximaal 12 kilo per stuk wegen.
Afmeting De maximale afmetingen van je handbagage zijn
55 x 35 x 25 cm.
Accessoires Je mag altijd één extra accessoire meenemen. Een
accessoire is een klein stuk bagage zoals een laptoptas,
paraplu, handtas of kleine rugzak.
Aankopen Je duty free aankopen (mits ze in een herkenbare duty
free zak) worden niet gerekend tot handbagage of
accessoires en mogen dus onbeperkt worden meegenomen.

Ruimbagage

Een koffer bij de KLM kun je altijd meenemen. Het hangt echter van de bestemming en het type ticket af hoeveel je mee mag nemen en of er extra kosten aan verbonden zitten. Hou rekening dat het altijd om je eindbestemming gaat. Op een aansluitende vlucht gelden de voorwaarden van de langste vlucht. Hieronder een overzicht van de voorwaarden omtrent het meenemen van ruimbagage:

 • Op alle Europese vluchten (inclusief Tel Aviv): Op Europese vluchten is een koffer niet meer standaard inbegrepen en betaal je een toeslag van €25 per enkele reis voor een koffer van maximaal 23kg als je deze wil inchecken. Boek dit voor vertrek via het internet, dat scheelt extra kosten.
 • Vluchten naar de USA op een light ticket: Boek je een “light tarief” naar de USA & Canada dan is een koffer niet meer inbegrepen en betaal je €25 per enkele reis voor een stuk van maximaal 23kg
 • Op alle andere vluchten: Op alle verre vluchten bij de KLM mag je altijd 1 stuk ruimbagage van maximaal 23kg inchecken.

De verschillende toestellen in de KLM vloot:

Naar de top

KLM heeft een behoorlijk gevarieerde vloot waardoor het lastig te voorspellen is met welk toestel je vliegt. Tegenwoordig wordt het vaak al vroeg aangegeven. Elke toestel is anders en heeft voor en nadelen. Hieronder een overzicht:

 • Embrear 175/195: De Embraers worden ingezet op vluchten uitgevoerd door KLM Cityhopper en worden ingezet op Europese vluchten.
 • Boeing 737-7/8/900: De 737 vloot van KLM is waar het Europese netwerk op draait; het is de standaardversie naar de meeste grote Europese bestemmingen. Ook naar Moskou, Tel Aviv en Egypte kun je de 737 verwachten.
 • Airbus A330-2/300: De Airbus A330 wordt ingezet op middellage afstanden en is een iets ouder type. Het heeft een prettige en ruime indeling en biedt passagiers extra’s zoals een eigen scherm en een usb poort. De business class is nog de oude versie.
 • Boeing 787-8/900: De 787 is het paradepaardje in de vloot en is een hypermodern toestel. Er zit een nieuwe business class in met stoelen die volledig plat gaan en ook in economy is er extra comfort. De Boeing 787 van KLM is uitgerust met wifi.
 • Boeing 777-2/300: De Boeing 777 komt in een grote 200 en een nóg grotere 300 versie. Deze toestellen vliegen op alle lange routes. In de economy class zit je in nieuwe stoelen met een eigen entertainment systeem. Afhankelijk van het toestel is de business class vernieuwd en gaat je stoel helemaal plat. Er is, op 1 toestel na, geen wifi aan boord van deze toestellen.
 • Boeing 747-400: De Boeing 747-400 is het bekende toestel met twee verdiepingen en is een van de grootste toestellen in de vloot. In de economy class vindt je prima stoelen, een eigen entertainment systeem en USB poorten in alle stoelen. De Business Class is volledig vernieuwd en gaat helemaal plat en biedt ook stopcontacten. Er is geen wifi aan boord.

WiFi aan boord bij KLM

Wifi is tegenwoordig onmisbaar geworden en ook op 40.000 voet willen mensen graag in contact blijven of werken.Daarom worden nieuwe toestellen van het type Boeing 787 uitgerust met Wifi portals. Zo kun je, aan boord bij KLM, gebruik maken van je smartphone, laptop of tablet. Om te e-mailen of the browsen of om een speciaal moment in de lucht direct vast te leggen en te delen met je volgers op instagram of facebook.

De kosten voor het gebruik van Wifi bij KLM: verschillen per route maar zijn vrij fors. Je koopt in de regel vaak een datapakket van een aantal mb’s. Uit eigen ervaring kunnen we je vertellen dat deze data-bundel sneller op gaat dan je zou verwachten. Dat maakt Wifi bij KLM toch een extraatje waar je wel écht iets voor over moet hebben

KLM Flying Blue

Naar de top

Flying Blue is het frequent flyer programma van KLM & Air France en is ontstaan in 2004. Het hoofddoel van dit programma is het belonen van loyale reizigers door het aanbieden van extra’s en bonussen. Binnen het KLM Flying Blue programma kunnen reizigers verschillende status-niveau’s behalen die ieder hun eigen voordelen bieden. Om deze status te behalen moet een reiziger echter wel voldoen aan een aantal criteria, bijvoorbeeld door een minimum aantal vluchten te vliegen. Met vliegen spaar je miles die je uiteindelijk weer kunt inleveren voor upgrades, aankopen aan boord of voor het boeken van zogenaamde award tickets.

 • Flying Blue Ivory: Ivory is het instap niveau en biedt, behalve 50% korting op een koffer, geen voordelen.
 • Flying Blue Silver: Flying Blue Silver leden moeten aardig wat vliegen maar krijgen daar priority diensten en altijd een extra gratis koffer om in te checken voor terug.
 • Flying Blue Gold: Het Flying Blue Gold niveau is een Elite+ niveau en biedt, bovenop de al geldende voordelen van Silver, ook nog lounge toegang, 50% korting op stoelselectie en een grotere kans op upgrades.
 • Flying Blue Platinum: Dit is het meest prestigieuze niveau van Flying Blue en biedt de reiziger vele voordelen waaronder extra korting op stoelen; regelmatige upgrades en gegarandeerde vluchten.

KLM Promo Awards

Voor Flying Blue leden heeft KLM regelmatig mooie award deals beschikbaar. Je betaalt dan de kosten voor je KLM ticket met Flying Blue miles. De KLM promo awards zijn daarom zeer aantrekkelijk omdat mooie bestemmingen vaak met 25% of zelfs 50% zijn afgeprijsd. Dat geldt overigens voor zowel de economy als business class waardoor het zeker loont de pagina van KLM in de gaten te houden.

Door je aan te melden, bevestig je dat je ons Privacybeleid hebt gelezen en je accepteer whatsapp-berichten te ontvangen van ons met onze selectie deals. Meer informatie over onze WhatsApp Alerts hier

SCHRIJF JE IN