Een betoverend bezoek aan Disneyland!

Disneyland Parijs aanbiedingen

Disneyland Parijs is het paradijs waar sprookjes tot leven komen en attracties voor jong en oud te vinden zijn. Een dag plezier met het hele gezin staat hier garant en wij helpen je bij het vinden van de beste deals!


Een sprookjesachtig én spannend avontuur in Disneyland Paris

Disneyland Paris®, voorheen Eurodisney en Disneyland Resort Parijs; hier komt het unieke karakter en de traditionele stijl die je gewend bent van de Disney films sterk naar voren. Je bevindt je in een totaal andere wereld waar de bekende sprookjes en de hoofdrolspelers hiervan echt tot leven komen. De droom van ieder kind én het kind in ons! Disneyland Parijs ligt nabij de Franse hoofdstad in het plaatsje Marne-la-Vallée, bestaande uit twee themaparken, een recreatie dorp en zeven themahotels. In het gehele resort lopen levende versies van alle bekende Disney figuren rond zodat je de kans krijgt om ze te ontmoeten en met ze op de foto te gaan, vaak de highlight van de dag voor de kleintjes! Verder staan de parken bekend om de wervelende attracties voor jong en oud, de prachtige parades die meermaals per dag voorbij marcheren en de festiviteiten tijdens speciale feestdagen. Of je nou gaat met je partner, een vriendengroep of het hele gezin, je beleeft de tijd van je leven in Disneyland Parijs!

De verschillende Disneyland parken en hotels in het Resort

De onderdelen en parken van het resort

Het eerste park, Disneyland Park genaamd, heeft dezelfde opbouw als de Amerikaanse parken met een Victoriaanse Main Street en verschillende gedeeltes die naar een bepaald thema zijn ingericht. Zo vind je hier:

 • Frontierland: het wilde westen
 • Adventureland: tropische sferen
 • Fantasyland: een sprookjeswereld
 • Discoveryland: wereld van de toekomst

Het aanbod aan attracties is groot en varieert van achtbanen en thrillrides voor adrenaline freaks tot darkrides en shows voor gasten die het wat rustiger aan willen doen. Space Mountain is bijvoorbeeld een razend populaire attractie waarbij de illusie gewekt wordt dat de achtbaan de ruimte in gelanceerd wordt, bij Pirates of the Caribbean vaar je in het donker met een bootje voorbij spannende piraten scènes. Zo zijn er dus attracties voor jong en oud en is er voor ieder wat wils!

Het tweede park heet Walt Disney Studios Park en is een themapark dat de filmwereld viert, compleet met een Hollywood Boulevard en attracties gebaseerd op bekende films. Er zijn ook attracties waarbij een kijkje wordt gegund achter de schermen van een film, je ziet bijvoorbeeld hoe actiescènes en special effects worden opgenomen. Weer een ander gedeelte van het Park wordt gewijd aan de animatiewereld, genaamd Toontown.

Net buiten de parken vind je het gezellige Disney Village, een uitgaanscomplex met een gemengd aanbod aan entertainment mogelijkheden waaronder winkels, restaurants, (diner)shows, bars, bioscopen, een arcadehal en een luchtballonvaart attractie. Wanneer de andere twee attractieparken aan het begin van de avond sluiten kun je tot diep in de nacht nog terecht in Disney Village. Ook hier kun je geregeld genieten van parades en andere leuke festiviteiten op straat.

Verder liggen er een aantal Disney hotels verspreid over het resort die elk verschillen in prijsklasse. Ieder hotelcomplex heeft een eigen thema en is op loopafstand van het park. De hotels die het dichtste bij het park liggen zijn wat luxueuzer en zijn daarom hoger geprijsd. Je kan kiezen uit:

 • Disneyland Hotel 5*:Victoriaanse stijl, ligt direct bij de ingang van het park.
 • Disney’s Hotel New York 4*: New York jaren 30 Art Deco stijl, met skyline en wolkenkrabber
 • Disney’s Newport Bay Club 4*: New England marine stijl, met vijver en vuurtoren
 • Disney’s Sequoia Lodge 3*: in de stijl van rustieke lodges van nationale parken
 • Disney’s Hotel Cheyenne 2*: dorpje uit het Wilde Westen met cowboy huisjes
 • Disney’s Hotel Santa Fe 2*: dorpje in New Mexico ‘Pueblo’ stijl
 • Disney’s Davy Crockett Ranch: vakantiepark met houten bungalows in het bos

Combinatiereis

Alhoewel een verblijf in één van de Disney Hotels de magie van het park weerspiegelt zijn er in de loop der tijd een hoop andere hotels in de buurt van het resort gebouwd waar je ook zou kunnen verblijven. Veel van deze hotels zijn goedkoper en bieden een shuttledienst naar het park aan. Wanneer je een pakketreis boekt met vlucht + hotel + entree zit vaak ook een transfer naar het park inbegrepen. De meest populaire goedkope hotels op een korte afstand van het park gelegen zijn bijvoorbeeld Kyriad 3***, Hipark 3*** en de verschillende Vienna House hotels 4****. Wil je Disneyland een dagje bezoeken en daarnaast Parijs ontdekken? Dan kun je ook een combinatiereis boeken met hotel in Parijs. Je kan namelijk heel makkelijk vanuit Parijs met het openbaar vervoer Disneyland bereiken. Geregeld vinden wij voordelige pakketreizen en combinatiereizen waardoor je veel kan besparen!

Bespaartip; dagtrip of met één overnachting

Om je Disneyland avontuur zo goedkoop mogelijk te maken kun je ervoor kiezen om een busreis te boeken inclusief parkentree en een overnachting bij een hotel in de buurt. Bij deze busreizen zijn er vaak opstapplaatsen door heel Nederland en zo is het vervoer tussen hotel en park natuurlijk ook meteen geregeld. Tegen hele scherpe prijzen kun je zelfs een dagtrip boeken waarbij je ‘s nachts per bus richting Disneyland vertrekt en na sluiting van het park ‘s avonds weer naar huis rijdt.

Goedkoop naar Disneyland Parijs

De verschillende Disneyland Parken Verschillende reizen De Disney hotels Hotels vlakbij Disneyland Parijs Dagreizen naar Disneyland Parijs Het beste moment om naar Disney te gaan

Disneyland Paris®, voorheen Eurodisney en Disneyland Resort Parijs is hét park wat wereldwijd bekend staat als de plek waar dromen, sprookjes en de verhalen van Disney tot leven komen. Prachtige shows met special effects en kleurrijke kostuums en een heleboel attracties in thema van de verhalen en sprookjes. De droom van ieder kind én het kind in ons! Dit park is uniek in haar soort en ligt nabij de Franse hoofdstad in het plaatsje Marne-la-Vallée, bestaande uit twee themaparken, een dorp en zeven themahotels die op loopafstand van het park liggen. In de verschillende Disneyland Parijs parken maar ook in de themahotels bevindt je je in een totaal andere wereld waar de bekende sprookjes en de hoofdrolspelers hiervan echt tot leven komen. Disneyland Parijs. In het gehele resort lopen levende versies van alle bekende Disney figuren rond zodat je de kans krijgt om ze te ontmoeten en met ze op de foto te gaan, vaak de highlight van de dag voor de kleintjes!

Goedkoop naar Disneyland Parijs

De verschillende Disneyland Parken Verschillende reizen De Disney hotels Hotels vlakbij Disneyland Parijs Dagreizen naar Disneyland Parijs Het beste moment om naar Disney te gaan

Disneyland Paris®, voorheen Eurodisney en Disneyland Resort Parijs is hét park wat wereldwijd bekend staat als de plek waar dromen, sprookjes en de verhalen van Disney tot leven komen. Prachtige shows met special effects en kleurrijke kostuums en een heleboel attracties in thema van de verhalen en sprookjes.

De droom van ieder kind én het kind in ons!

Dit park is uniek in haar soort en ligt nabij de Franse hoofdstad in het plaatsje Marne-la-Vallée, bestaande uit twee themaparken, een dorp en zeven themahotels die op loopafstand van het park liggen. In de verschillende Disneyland Parijs parken maar ook in de themahotels bevindt je je in een totaal andere wereld waar de bekende sprookjes en de hoofdrolspelers hiervan echt tot leven komen. Disneyland Parijs.

In het gehele resort lopen levende versies van alle bekende Disney figuren rond zodat je de kans krijgt om ze te ontmoeten en met ze op de foto te gaan, vaak de highlight van de dag voor de kleintjes!

De twee parken in Disneyland Parijs

Naar boven

Disneyland Parijs

Tijdens de opening van Disneyland Parijs in 1992 bestond het complex uit 1 park; nog steeds het hoofdpark. Het lijkt erg op de parken die ook in Amerika en Japan te vinden zijn. Met een Victoriaanse Main Street en verschillende gedeeltes die naar een bepaald thema zijn ingericht.

 • Frontierland: het wilde westen vol krakkemikkige achtbanen, een oud griezelhuis en natuurlijk een avontuurlijke wildwaterbaan.
 • Adventureland: De plek waar je samen met Indiana Jones op pad kunt in de bloedstollende achtbaan of een boottocht door het donker maakt bij de Pirates of the Caribbean.
 • Fantasyland: een sprookjeswereld waar je het enorme kasteel van Doornroosje tegenkomt.
 • Discoveryland: In het donker over de kop in de Space Mountain of op onderzee tocht met de soldaten van Toy Story? In de wereld van de toekomst is alles mogelijk!

Het aanbod aan attracties is groot en varieert van achtbanen en thrillrides voor adrenaline freaks tot darkrides en shows voor gasten die het wat rustiger aan willen doen. Space Mountain is bijvoorbeeld een razend populaire attractie waarbij de illusie gewekt wordt dat de achtbaan de ruimte in gelanceerd wordt, bij Pirates of the Caribbean vaar je in het donker met een bootje voorbij spannende piraten scènes. Zo zijn er dus attracties voor jong en oud en is er voor ieder wat wils!

Walt Disney Studios

Het tweede park, geopend in 2002, heet Walt Disney Studios Park en is een themapark dat de filmwereld viert, compleet met een Hollywood Boulevard en attracties gebaseerd op bekende films. Er zijn ook attracties waarbij een kijkje wordt gegund achter de schermen van een film, je ziet bijvoorbeeld hoe actiescènes en special effects worden opgenomen. Weer een ander gedeelte van het Park wordt gewijd aan de animatiewereld, genaamd Toontown.

Verschillende reizen naar Disneyland Parijs

Naar boven
Je kunt op verschillende manieren een reis boeken naar Disneyland Parijs en Walt Disney Studios. Bijvoorbeeld door een los entreeticket te boeken en met eigen vervoer te gaan. Ook georganiseerde reizen bestaan en kunnen soms een flink stuk voordeliger zijn omdat de touroperator soms een goede korting heeft bedongen op de toegangskaart.

 • Busreizen naar Disneyland Parijs: Er zijn een aantal touroperators die prima deals hebben wanneer je een busreis, toegang tot Eurodisney en een aantal nachten in een hotel boekt. Vaak vertrek je vanaf een aantal plaatsen in Nederland en krijg je flink korting op je Disney ticket.
 • Met de trein (TGV & Thalys) naar Disney: Ook met de trein kun je vanuit Nederland tegenwoordig heel snel richting Disneyland en Parijs. Binnen 3 uur sta je van Amsterdam aan de toegangspoort van het park; een ideale en comfortabele manier!

De Disney Hotels

Naar boven

Net buiten de parken vind je het gezellige Disney Village, een uitgaanscomplex met een gemengd aanbod aan entertainment mogelijkheden waaronder winkels, restaurants, (diner)shows, bars, bioscopen, een arcadehal en een luchtballonvaart attractie. Wanneer de andere twee attractieparken aan het begin van de avond sluiten kun je tot diep in de nacht nog terecht in Disney Village. Ook hier kun je geregeld genieten van parades en andere leuke festiviteiten op straat.

Verder liggen er een aantal Disney hotels verspreid over het resort die elk verschillen in prijsklasse. Ieder hotelcomplex heeft een eigen thema en is op loopafstand van het park. De hotels die het dichtste bij het park liggen zijn wat luxueuzer en zijn daarom hoger geprijsd.

 • Disneyland Hotel 5*:Victoriaanse stijl, ligt direct bij de ingang van het park.
 • Disney’s Hotel New York 4*: New York jaren 30 Art Deco stijl, met skyline en wolkenkrabber
 • Disney’s Newport Bay Club 4*: New England marine stijl, met vijver en vuurtoren
 • Disney’s Sequoia Lodge 3*: in de stijl van rustieke lodges van nationale parken
 • Disney’s Hotel Cheyenne 2*: dorpje uit het Wilde Westen met cowboy huisjes
 • Disney’s Hotel Santa Fe 2*: dorpje in New Mexico ‘Pueblo’ stijl
 • Disney’s Davy Crockett Ranch: vakantiepark met houten bungalows in het bos

Hotels vlakbij Disneyland Parijs

Naar boven

Alhoewel een verblijf in één van de Disney Hotels de magie van het park weerspiegelt zijn er in de loop der tijd een hoop andere hotels in de buurt van het resort gebouwd waar je ook zou kunnen verblijven. Veel van deze hotels zijn goedkoper en bieden een shuttledienst naar het park aan. Wanneer je een pakketreis boekt met vlucht + hotel + entree zit vaak ook een transfer naar het park inbegrepen. De meest populaire goedkope hotels op een korte afstand van het park gelegen zijn bijvoorbeeld

 • Kyriad 3***
 • Hipark 3***
 • Verschillende Vienna House hotels 4****.

Wil je Disneyland een dagje bezoeken en daarnaast Parijs ontdekken? Dan kun je ook een combinatiereis boeken met hotel in Parijs. Je kan namelijk heel makkelijk vanuit Parijs met de metro naar Disneyland reizen. Geregeld vinden wij voordelige pakketreizen en combinatiereizen waardoor je veel kan besparen!

Dagreizen naar Disneyland Parijs

Naar boven

Om je Disneyland avontuur zo goedkoop mogelijk te maken kun je ervoor kiezen om een busreis te boeken inclusief parkentree en een overnachting bij een hotel in de buurt. Bij deze busreizen zijn er vaak opstapplaatsen door heel Nederland en zo is het vervoer tussen hotel en park natuurlijk ook meteen geregeld. Tegen hele scherpe prijzen kun je zelfs een dagtrip boeken waarbij je ‘s nachts per bus richting Disneyland vertrekt en na sluiting van het park ‘s avonds weer naar huis rijdt.

Het beste moment om naar Disney te gaan

Naar boven
Laat voorop staan dat een bezoek aan Disneyland Parijs altijd de moeite waard is; elke dag probeert het park haar bezoekers op een unieke en leuke manier weer te verrassen, en dat lukt ze behoorlijk goed. Hou je echter ook rekening met de seizoenen dan zijn er een aantal belangrijke momenten in het jaar

 • Kerst: Koud maar zeker de moeite waard is het vieren van kerst in Disneyland Parijs. Ook Disney Studios is prachtig versierd en is door de vele lichtjes een prachtig aangezicht.
 • Oud & Nieuw: Een enorme vuurwerkshow luidt het nieuwe jaar in; vier oud en nieuw dan ook zeker in Disneyland!
 • Halloween: het is tijd om te griezelen in Eurodisney en Walt Disney Studios! Vol spoken, monsters en andere scary figuren is een paar dagen Disney tijdens Halloween een absolute aanrader!
 • Zomer: Ook de zomer wordt gevierd; extra lange openingstijden, een uitbundige parade en regelmatig prachtige vuurwerk shows

Door je aan te melden, bevestig je dat je ons Privacybeleid hebt gelezen en je accepteer whatsapp-berichten te ontvangen van ons met onze selectie deals. Meer informatie over onze WhatsApp Alerts hier

SCHRIJF JE IN