Een leuke en goedkope vakantie naar Luxemburg

Een geweldige vakantie naar het kleine maar grootse Luxemburg

Luxemburg is voor veel mensen onbekend als vakantieland. Toch heeft het veel te bieden; geweldig eten, lekker winkelen, een mooie natuur en prachtige cultuur. Vakantie Detective heeft voor jou op een rij gezet wat de beste aanbiedingen naar Luxemburg zijn.

De beste periode De ideale vakantie Overnachtingen in Luxemburg Populaire bestemmingen in Luxemburg Transport Eten


Nieuwste aanbiedingen

5***** Luxe in Turkije: 6 dagen Ultra All Inclusive in Side v/a €482

vanaf €482 per persoon
21 november 2018 - 14:48

De beste periode om naar Luxemburg te gaan

Naar boven

Het weer in Luxemburg is erg vergelijkbaar met het weer in Nederland, waarbij je wel kan zeggen dat het ietsje koeler en natter is dan in Nederland. Omdat Luxemburg wat hoger in het Noorden ligt dan Nederland is het er in de zomer niet zo warm als in ons land, de kans dat het echt tropisch warm wordt, is dan ook kleiner. Tegelijkertijd kan het in de winter, zeker in het noorden, aardig koud zijn en flink wat sneeuw vallen. Dit zijn de beste periodes om op vakantie te gaan naar Luxemburg:

 • De zomermaanden zijn de beste maanden om naar Luxemburg op reis te gaan voor een zonvakantie light. Het is er lekker warm maar extreem heet wordt het zelden. Het regent weinig en de temperatuur zal niet vaak boven de dertig graden uitkomen. Een prima periode om naar Luxemburg te gaan.
 • Het voor- en najaar zijn ook fijne maanden om naar Luxemburg te gaan. Het kan wel wat natter zijn dan in Nederland, maar zolang je zorgt dat je voorbereid bent en de buienradar in de gaten houdt, zal het allemaal meevallen. De temperatuur ligt vaak boven de twintig graden en dit zijn de perfecte maanden om van de geweldige natuur te genieten.
 • De winter kan al vanaf eind oktober optreden en aanhouden tot april. Vooral in het noorden is dit het geval. Het kan hier flink koud worden en er kan ook aardig wat sneeuw vallen. In Noord-Luxemburg zijn dan ook langlaufgebieden te vinden, dus als je daarvan houdt, is Luxemburg in de winter een prima idee. Zorg wel voor winterbanden onder je auto, zodat je je kerstvakantie niet aan de kant van de weg besteedt.

De ideale vakantie naar Luxemburg:

Naar boven

Voor elke maand in het jaar is wel een prima deal te vinden voor een leuke vakantie naar Luxemburg. Wil je in de zomer of winter, of in het voorjaar of najaar, er zijn vele opties om van dit kleine landje te genieten.

 • Een stedentrip naar Luxemburg-Stad is een populaire optie. Je kan naar de 153 meter lange Adolfsbrug, het nationale symbool. In de buurt ligt de Place d’Armes, met vele restaurantjes en cafeetjes. Bekijk de Kazematten die uit de 17e eeuw stammen of ga naar de ondergrondse gangen uit de Tweede Wereldoorlog. Luxemburg-Stad heeft voldoende te bieden.
 • Een wandelvakantie in Luxemburg is eveneens een geweldige bezigheid. Het oosten van Luxemburg wordt ook wel klein Zwitserland genoemd, vanwege alle rotsformaties. Daarnaast heb je de bekende Mullerthal Trail, een wandelroute van 112 kilometer door de natuur. Ook in het natuurpark van Boven-Sure zijn honderden kilometers aan wandelpaden. Genoeg opties dus.
 • Combinaties van natuur en cultuur zijn ook erg populair. Zo heb je de bossen van Oesling, waar het plaatsje Clervaux ligt, een kasteel daterend uit de 12e eeuw. Daarnaast kan je ook naar Bastogne gaan om het populaire oorlogsmuseum te bekijken. Ook zijn er in de regio vele andere musea te vinden.

Overnachtingen in Luxemburg

Naar boven

Er zijn talloze mogelijkheden om te overnachten in Luxemburg. Van hotels, tot campings en vakantieparken, tot guesthouses, we hebben een aantal opties voor je verzameld:

 • Hotels: Er zijn in de verschillende steden voldoende hotels te vinden, zoals bijvoorbeeld het Novotel Luxembourg Kirchberg of Hotel Parc Plaza in Luxemburg-Stad of het Hotel Des Nations in Clervaux.
 • Guesthouses: Heb je liever een iets persoonlijke sfeer en benadering? Ga dan voor één van de vele guesthouses in Luxemburg. Deze zijn wat kleinschaliger dan hotels en je krijgt vaak een persoonlijkere service. Denk bijvoorbeeld aan pension de Boerderij in Berdorf, Rozengeur & Maneschijn in Lellingen of Auberge La Veranda in Luxemburg-Stad.
 • Campings en vakantieparken: Omdat Luxemburg bij uitstek heel makkelijk met de auto te bereiken is vanuit Nederland en omdat er zoveel geweldige natuur te vinden is, kan je natuurlijk ook kiezen voor een camping of vakantiepark. Gewoon zelf met de auto ernaar toe en dan verblijven in een tent of huisje. Wat denk je bijvoorbeeld van Camping Nommerlayen, Camping Krounebierg, vakantiepark Parc Dirbach Plage of vakantiepark Walsdorf?

Populaire bestemmingen in Luxemburg

Naar boven

Luxemburg-Stad: heeft een lange geschiedenis en veel vestingwerken die tot Unesco Werelderfgoed behoren. Daarnaast heb je het paleis, verschillende kathedralen en een leuk en levendig oud centrum.

 • De Ardennen: De Luxemburgse Ardennen liggen op de grens met België en hier vind je bossen, kastelen en leuke plaatsen als Diekirch en Ettelbruck.
 • Mullerthal en Klein Zwitserland zijn prachtige streken met overweldigende natuur met rotsformaties en wandelpaden. Je kan hier bijvoorbeeld heerlijk fietsen om er een lekker actieve vakantie van te maken.
 • De Moezelstreek: Hier vind je de beste restaurants in Luxemburg en een prachtig stuk met wijngaarden en het natuurreservaat Half Reimech.

Transport

Naar boven

De beste optie om je te verplaatsen in Luxemburg is met de auto, maar ook de trein of bus zijn opties:

 • Auto: Het is natuurlijk heel gemakkelijk om in je eigen auto te stappen en naar Luxemburg te rijden. De wegen zijn goed en een bijkomend voordeel is dat de benzine lekker goedkoop is! Het is ook heel gemakkelijk om je auto te parkeren als je naar een camping of vakantiepark gaat en alles is in Luxemburg goed te bereiken met je eigen auto.
 • Bus: Reizen met de bus is ook erg makkelijk, of dit nou binnen Luxemburg-Stad is of erbuiten. Elke stad of dorp is te bereiken met de bus, die gemiddeld genomen elk uur rijden. Tickets zijn goedkoop en je kan al een ticket voor de gehele dag kopen voor maar vier euro.
 • Trein: Het hangt er helemaal vanaf welke kant je opgaat dat bepaalt of het gebruik van de trein een goed idee is. Ga je naar het zuiden, dan heb je een aantal opties, maar als je nar het noorden wilt, heb je slechts één lijn (nummer tien) die je kan gebruiken. Hoewel een ticket voor een dag net als met de bus lekker goedkoop is (vier euro) kan je wellicht beter de auto of bus gebruiken.
 • Rondreizen: omdat het land niet heel erg groot is, kan je gemakkelijk een rondreis maken door Luxemburg om zo alle highlights langs te gaan in korte tijd.

Eten en drinken in Luxemburg

Naar boven

Over smaak valt natuurlik niet te twisten, maar lekker eten in Luxemburg is 100% gegarandeerd. Er wordt ook wel eens gezegd dat je in Luxemburg eet volgens de Franse keuken, maar met porties uit de Duitse keuken. Je kan er dus vanuit gaan dat er genoeg te eten is als je op vakantie gaat. We hebben een aantal lokale specialiteiten voor je op een rij gezet:

 • Wijn langs de Moezel: Ben jij een wijnliefhebber? Ga dan naar de oevers van de Moezel rivier. Soorten als Riesling, Pinot Blanc, Elbling, Pinot Gris, Pinot Noir en vele anderen worden hier verbouwd.
 • Judd mat Gaardebounen: Ofwel gerookt varkenshalsstuk met tuinbonen is het nationale gerecht van Luxemburg. Dit gerecht wordt vaak met aardappelen en wijn of bier geserveerd. Moet je toch eens proberen.
 • Gromperekichelcher: Pannenkoeken van aardappels, peterselie, ei, bloem en uien zijn een andere Luxemburgse specialiteit en een nationale snack.

Door je aan te melden, bevestig je dat je ons Privacybeleid hebt gelezen en je accepteer whatsapp-berichten te ontvangen van ons met onze selectie deals. Meer informatie over onze WhatsApp Alerts hier

SCHRIJF JE IN