Alles over een vakantie in Noorwegen

Vind hier alles over goedkope vakanties naar Noorwegen


Noorwegen, een bijzonder mooi land bekend van onder andere het schitterende Noorderlicht. Wij vertellen je alles wat je moet weten over Noorwegen!


Veel mensen kennen Noorwegen van onder andere het Noorderlicht, een prachtig natuurspektakel in het noorden van Noorwegen. Maar Noorwegen heeft nog veel meer moois te bieden! Het is namelijk een schitterend land met fantastische natuur en landschappen, perfect voor de natuurliefhebber. Noorwegen is ontzettend groot en heeft dan ook verschillende klimaten. Het weer is dus afhankelijk van de plek waar jij naartoe gaat. Noorwegen is over het algemeen wel een duur land, maar gelukkig zijn wij er om jou de beste tips mee te geven voor een voordelige vakantie in Noorwegen.

Je droomvakantie naar schitterend Noorwegen

Goedkope vakantie in Noorwegen

Noorwegen staat bekend als een duur land waar je al snel heel wat geld kwijt bent voor een simpel kopje koffie. Nu is dit deels waar, maar er zijn natuurlijk altijd tips & tricks om geld te besparen! Bovendien maakt de prachtige natuur van Noorwegen een hoop goed. Wanneer je wil eten in Noorwegen kan het veel geld schelen als je gewoon je boodschappen in de plaatselijke supermarkt haalt. Uit eten gaan is uiteraard heerlijk, maar erg duur. Koop ook geen flessen water in de winkel, want je kan dit gewoon uit de kraan drinken. Wil je wel uit eten gaan en ben je toevallig student, kijk dan welke gelegenheden populair zijn in studentensteden. Met je collegekaart kun je soms met een flinke korting lekker uit eten gaan. Verder zijn kleine aziatische restaurantjes een stuk goedkoper en kan je er voor een goede prijs heerlijk eten. Noorwegen is adembenemend mooi en de natuur is gratis, dus maak daar gebruik van! Ga hiken of huur een mountainbike en verken de geweldige omgeving van Noorwegen.

Reizen door Noorwegen

Het uitgestrekte landschap van Noorwegen is overweldigend mooi! Noorwegen is een geweldig land om doorheen te reizen. Het is zo groot en het heeft zoveel verschillende landschappen dat dit zeker wel de moeite waard is. Een populaire manier van reizen door Noorwegen is met de camper. Voor stedentripjes kan je naar steden zoals Oslo, Alta en Trondheim. Wil je het ruige landschap van Noorwegen ontdekken, ga dan naar de Fjorden. De indrukwekkende rotsformaties zijn uitgesleten door allerlei weersinvloeden en werkingen van gletsjers en ijs. De meest spectaculaire Fjorden van Noorwegen zijn de Geirangerfjord, Trollfjord, Lysefjord en Hardangerfjord. Een absolute must see! De petrogliefen aan de zuidelijke rotskust van de stad Alta nemen je mee terug in de tijd. Hier vind je duizenden prehistorische rotstekeningen die al ruim voor de jaartelling werden getekend. Deze staan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het Noorderlicht in Noorwegen

Er wordt gezegd dat Noorwegen een van de beste plekken op de wereld is om het noorderlicht te zien. Hoewel het Noorderlicht op meerdere plekken in de wereld te zien is, is Noorwegen inderdaad te place to be om dit natuurspektakel te bewonderen. Het mooiste noorderlicht is toch wel te zien in Noord-Noorwegen. Denk bijvoorbeeld aan plekken als Hammerfest, de Lofoten, Lyngenfjord en Narvik. Dit zijn allemaal gebieden in het Noorden van Noorwegen. Er zijn veel hotels en accommodaties die hier op inspelen waardoor je soms voor een goed prijsje naar Noorwegen kan. De grootste kans om het noorderlicht te zien is tussen eind september en eind maart.

Onze bezoekers vonden dit ook leuk...

Citytrip All inclusive vakantie Weekendje weg

De beste (en geheime) deals via WhatsApp

De beste travel deals direct op je telefoon! Mis er geen een en doe jezelf een droomvakantie cadeau voor dump-prijzen!

Door je aan te melden, bevestig je dat je ons Privacybeleid hebt gelezen en je accepteer whatsapp-berichten te ontvangen van ons met onze selectie deals. Meer informatie over onze WhatsApp Alerts hier

SCHRIJF JE IN