Goedkope vliegtickets naar Aruba

Goedkope vluchten naar een van de lekkerste Bounty Eilanden ter wereld!

Dus jij bent op zoek naar een goedkoop vliegticket naar Aruba? Het prachtige en wereldberoemde eiland met die witte bounty stranden, wuivende palmbomen en een klimaat waar iedereen blij van wordt? Dan zit je bij VakantieDetective aan het goede adres; elke dag speuren wij het internet af, op zoek naar de beste aanbiedingen voor vliegtickets vakanties en hotels. En uiteraard horen tickets en vluchten naar Aruba daar ook bij.


Goedkope vluchten naar Aruba

Belangrijke zaken om te weten Aanbiedingen voor goedkope vliegtickets naar Aruba Welke luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten aan naar Aruba? Alle informatie over Aruba Airport

Iedereen wordt blij van Aruba! Het is immers “One happy island!” zoals de reclame ons graag doet geloven. Wij helpen je dan ook met heel veel plezier aan een goedkope vlucht naar dit heerlijke bounty eiland! In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten; hoe je de beste deal vind, met welke maatschappijen je kunt vliegen en natuurlijk wat info over je aankomst vliegveld!

Belangrijke dingen om te weten over vliegtickets naar Aruba:

Naar boven

 • Aruba heeft een vliegveld dat vlakbij de hoofdstad Oranjestad ligt.
 • De luchthavencode van dit vliegveld is AUA.
 • Het is ongeveer 8 uur vliegen naar Aruba bij een directe vlucht.
 • Aruba is een populaire bestemming bij Amerikanen en daardoor zal je ook heel veel Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen tegenkomen op dit vliegveld.
 • Als Nederlander heb je voor Aruba geen visum of inentingen nodig.
 • Op Aruba wordt Nederlands, Engels en Spaans gesproken. Ook Papiamento is een veelgebruikte taal onder de locals.
 • Op Aruba wordt betaald met de Arubaanse Florin, ook wel de Arubaanse gulden genoemd. Ook met Amerikaanse dollars kun je trouwens heel goed terecht.
 • Op Aruba wordt gebruik gemaakt van het Amerikaanse stekkersysteem; neem dus een wereldstekker mee.

Aanbiedingen voor goedkope vliegtickets naar Aruba

Naar boven

Vanwege de vele vluchten die dagelijks naar Aruba worden uitgevoerd; zowel vanuit Nederland als met een overstap, zijn er regelmatig goedkope vliegtickets te vinden. Uiteraard kun je altijd profiteren van de verschillende sales die door maatschappijen worden aangeboden de meest belangrijke die je niet mag missen zijn de volgende:

 • De KLM werelddeal weken: Tijdens de KLM werelddeal weken, die twee keer per jaar plaatsvinden, kun je hele goedkope vliegtickets naar Aruba scoren die soms vele honderden euro's minder kosten dan normaal. Vijf dagen voordeel: een aantal keer per jaar stunten KLM voor 5 dagen met haar bestemmingen. Soms zit ook Aruba in dit lijstje en pak je dus flink goedkopere vliegtickets naar Aruba met dit soort sales.
 • Tui ticket sale: Een aantal keer per jaar stunt ook tuifly met de prijzen van haar vliegtickets. Het kan tijdens deze sale dus voorkomen dat de prijzen voor vliegtickets naar Aruba ineens flink naar beneden gegaan zijn. Ons advies in dat geval: toeslaan!

Welke luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten aan naar Aruba?

Naar boven

Er zijn een hele hoop maatschappijen actief die vluchten naar het vliegveld van Aruba aanbieden. Wie vanuit Nederland naar Aruba wil vliegen heeft de keuze uit een aantal maatschappijen die directe vluchten aanbieden. Ook kun je ervoor kiezen om een overstap te maken. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende maatschappijen die vluchten naar Aruba aanbieden vanuit Nederland:

Vliegtickets naar Aruba met KLM:

Naar boven

KLM vliegt elke dag tussen Amsterdam en Aruba. Niet al deze vluchten zijn non-stop en vaak wordt er een tussenstop gemaakt op Curaçao of Bonaire. De vluchten naar Aruba KLM worden meestal uitgevoerd Airbus a330 200 toestellen. Dit zijn moderne toestellen met net vernieuwde cabines met fijne stoelen met een eigen tv scherm. Op deze vluchten worden ook maaltijden en drankjes aangeboden.

Vluchten naar Aruba met tuifly:

Ook tuifly vliegtuigen worden zeer regelmatig van Amsterdam naar Aruba. Deze vluchten worden meestal uitgevoerd via Curaçao en worden uitgevoerd met de Boeing 787 Dreamliner. Ook hier vind je stoelen met een eigen tv scherm en word je een hapje en een drankje aangeboden.

Vluchten naar Aruba met een overstap in de Verenigde Staten:

Het kan heel goed voorkomen dat je goedkope vluchten naar Aruba tegenkomt die worden uitgevoerd door een Amerikaanse maatschappij maar waarbij je een overstap moet maken in een van de grote Amerikaanse vliegvelden. Dit kan bijvoorbeeld met American Airlines met een overstap in Philadelphia of met United met een overstap in Newark. Nou bij deze vluchten wel rekening met het aanvragen van een ESTA en Amerika zal moeten binnengaan om over te kunnen stappen op de vlucht naar Aruba.

Soorten vliegtickets die je kunt vinden naar Aruba:

Naar boven

Hoewel alle vluchten naar Aruba in principe natuurlijk hetzelfde zijn zit er wel verschil in de vliegtickets de tarieven en hoe je ze kunt vinden.

 • Last minute vliegtickets naar Aruba: Last minutes kunnen behoorlijk goedkoop zijn en uiteraard geldt dat ook voor de vliegtickets naar Aruba. Indien maatschappijen nog lege stoelen hebben kunnen ze kiezen de prijzen hiervan vlak voor vertrek flink te verlagen. Dat is best een risico want je hebt kans dat je alleen nog tegen extreem hoge prijzen tickets naar Aruba kunt boeken. Ben je echter flexibel; ga dan vooral op jacht naar die goedkope last minute tickets; want het kan je een hoop geld schelen!
 • Vroegboek korting op tickets naar Aruba: Sommige maatschappijen, bijvoorbeeld tuifly, geven regelmatig mooie kortingen weg aan mensen die de vliegtickets ver voor vertrek boeken. Zo komt het soms voor dat je voor ruim de helft van de normale prijs een prima deal vind.

Het vliegveld van Aruba

Naar boven

Aruba heeft al erg lang een vliegveld; vroeger was het dé link tussen Nederland en het eiland maar tegenwoordig worden er naast vluchten vanaf Amsterdam ook vele vakantievluchten vanuit de Verenigde Staten en Canada uitgevoerd. Daarnaast is het een regionaal knooppunt van vluchten van Insel Air.

Queen Beatrix International Airport (AUA) ligt grofweg in het midden van Aruba op slechts 5 kilometer van Oranjestad. Het vliegveld bestaat uit 1 terminal maar is verdeeld in 2 delen; vluchten naar de USA en andere vluchten.

Hoe kom je van het vliegveld van Aruba naar je hotel, resort of het centrum van Oranjestad?

Omdat Aruba maar klein is kan een taxirit nooit duur zijn. Een rit richting het centrum kost ongeveer €15 terwijl je voor Eagle Beach ongeveer €25 betaald.

Door je aan te melden, bevestig je dat je ons Privacybeleid hebt gelezen en je accepteer whatsapp-berichten te ontvangen van ons met onze selectie deals. Meer informatie over onze WhatsApp Alerts hier

SCHRIJF JE IN