Jouw goedkope vakantie in Suriname

Plan jouw exotische reis naar Suriname zo voordelig mogelijk

Suriname staat synoniem voor tropische regenwouden, Caribische sferen en de bekende Surinaamse gezelligheid.


Jouw spannende én goedkope vakantie naar Suriname

Op deze pagina vind je alle informatie voor jouw reis naar Suriname. Met verschillende natuurgebieden, levendige steden en bijzondere inheemse dorpjes zijn er veel mogelijkheden en is de uitdaging vooral om te weten waar je naartoe moet gaan. Ben je op zoek naar een zonvakantie dan zijn er een paar luxehotels waar je volop kan genieten en waar vanuit je een leuke excursie kan boeken, maar vooral voor avonturiers die het niet erg vinden om in meer traditionele accommodaties te verblijven is Suriname een fantastisch land om een rondreis te maken. Wij geven je hier alle tips hoe jij je route kan plannen en tegelijkertijd kan besparen op je uitgaven. Het blijft toch een uitdaging om goedkope vliegtickets naar Suriname te vinden, het beste is dus om er het maximale uit te halen en wat langer te blijven, zodat je alle mooie gebieden kan verkennen. Ter compensatie hoeft het verblijf je niet veel te kosten, zo wordt het uiteindelijk alsnog een goedkope reis naar Suriname.

Plan jouw vakantie naar Suriname

De bruisende hoofdstad Paramaribo

De schitterende hoofdstad Paramaribo is een typisch Caribische stad met pittoreske straten en veel historische bezienswaardigheden. Het koloniale verleden is voelbaar en alhoewel je duidelijk merkt dat het een stukje grandeur verloren heeft is het een bruisende stad waar veel te beleven valt. Zo zijn er drukke winkelstraten zoals de Domineestraat, veel gezellige uitgaansgelegenheden en je vindt er indrukwekkende overblijfselen uit gouden tijden zoals het paleis en Fort Zeelandia. De meeste hotels zoals we die in het westen gewend zijn vind je in Paramaribo en de omliggende dorpjes die namen dragen zoals Groningen en Nieuw-Amsterdam. Hiervan zijn de meeste eenvoudig, maar je hebt ook een paar luxe hotels met goede faciliteiten. Ook in andere plaatsen zoals Lelydorp en Nieuw-Nickerie verschijnen steeds meer hotels. Wie verder het binnenland in wil trekken verblijft in bungalows of de traditionele cabanas, dit zijn houten hutten op palen.

Ontdek Suriname

Alhoewel er organisaties zijn die compleet verzorgde rondreizen naar Suriname aanbieden, ben je goedkoper uit als je gebruik maakt van de lokale reisbureautjes die je in Suriname vindt. De routes van de particuliere lijn busjes zijn vaak ondoorgrondelijk, maar de chauffeurs heel behulpzaam. Plan de route die je wil volgen goed zodat je weet wat je chauffeurs of reisbureau medewerkers precies moet vragen. Wil je lekker zonnen, zwemmen maar ook goed feesten? Dan is district Wanica waar Lelydorp ligt een goed plan. Hier vind je een groot aangelegd zandstrand genaamd ‘White beach’ waar in het hoogseizoen veel feesten worden georganiseerd. In de kuststreken Marowijne en Commewijne vind je mooie fietsgebieden met weelderige landschappen en meerdere beschermde stranden waar reuze schildpadden hun eieren leggen. In Saramacca en Coronie liggen juist veel inheemse dorpjes die je kan ontdekken. Nickerie daarentegen staat bekend om de eindeloze rijstvelden, en de tweede grootste Surinaamse stad Nieuw-Nickerie. Wie verder het binnenland intrekt naar Para, Brokopondo en Sipaliwini kan genieten van de meest prachtige natuur met savanne gebieden, magische tropische regenwouden en indrukwekkende watervallen.

Tips om geld te besparen op je reis

Het is vaak een uitdaging om goedkope vliegtickets naar Suriname te vinden, daarentegen hoef je tijdens je verblijf niet veel te besteden. Suriname is geen duur land, je kan overal in restaurants en bij kraampjes voor weinig geld eten. In de supermarkt is alles een stuk duurder, hier vind je namelijk veelal geïmporteerde producten. Ook voor vervoer en excursies ben je niet veel kwijt. Een bus- of taxi rit kost je een schijntje en het huren van een auto is ook heel voordelig. Je moet je alleen afvragen of je dat aandurft, in Suriname rijdt men links en er zitten veel gaten in het wegdek. Korte excursies, maar ook langere rondreizen boek je het voordeligste bij de kleine lokale reisbureaus in Suriname. Het gemiddelde bedrag dat je per dag in Suriname besteedt ligt rond de €40 per dag, dit is inclusief eten, vervoer en excursies.

Door je aan te melden, bevestig je dat je ons Privacybeleid hebt gelezen en je accepteer whatsapp-berichten te ontvangen van ons met onze selectie deals. Meer informatie over onze WhatsApp Alerts hier

SCHRIJF JE IN