Jouw goedkope vakantie naar Costa Rica

Tips en aanbiedingen voor een vakantie naar Costa Rica

Geniet van het groene Costa Rica

Costa Rica is een prachtig groen land in Midden-Amerika en ligt tussen Panama en Nicaragua. De naam van dit land betekent, letterlijk vertaald, rijke kust. En rijk is het. De natuur is er weelderig en oogverblindend. Vandaar dat menig backpacker z’n weg naar dit groene land weet te vinden. Ben je op zoek naar eindeloze luxe en grote hotels, dan zit je in Costa Rica verkeerd. Het land richt zich op eco-toerisme om de geweldige flora en fauna te kunnen behouden.


Nieuwste aanbiedingen

VERLOOPT BINNENKORT

3 bezienswaardigheden Costa Rica Vervoer in Costa Rica Hotels en hostels in Costa Rica Beste reisperiode Veiligheid in Costa Rica FAQ

3 bezienswaardigheden in Costa Rica

Naar boven

Wanneer je naar Costa Rica reist, kom je hier vrijwel altijd voor de mega mooie natuur. Wij hebben voor jou een aantal highlights op een rijtje gezet, maar beperk je alsjeblieft niet tot dit lijstje want er is zó veel meer te zien in dit geweldige land.

  • Ga naar het Parque Nacional Volcán Arenal als je een actieve vulkaan (de El Arenal) wil zien. Het is veel te gevaarlijk om de vulkaan te beklimmen, maar als jij toch een onvergetelijk uitzicht op een vulkaan wil hebben, kan je in het nationale park alsnog je hart ophalen. Je kijkt uit op Lake Arenal en ziet daarachten de vulkaan.

  • Als je wil surfen, zit je in heel Costa Rica wel snor. Maar kers op de surftaart is toch wel Dominical. Het strand is er vier kilometer lang, de golven zijn er per-fect, de zee is er betoverend blauw. Voeg de watervallen en groene jungle aan je uitzicht toe en je hebt toch gewoon een paradijs zoals je een paradijs verwacht?!

  • Schildpadden! Je spot ze in het Noord-Oosten van Costa Rica in het Tortuguero nationaal park. Althans, in het hoogseizoen voor de schildpadden. Dan kan je ‘s nachts kijken hoe de zeeschildpadjes hun weg naar de oceaan vinden. Om Tortuguero te bereiken ga je al op avontuur, want er leiden geen wegen naartoe. Natuurlijk kan je het nationaal park wel per boot bereiken.

Vervoer in Costa Rica

Naar boven
De goedkoopste optie van vervoer is met de bus, het openbaar vervoer is namelijk aardig geregeld. Overal gaan wel bussen heen, alleen zal je zo nu en dan over moeten stappen of een tijdje moeten wachten op je (volgende) bus.

Je kán ervoor kiezen om een shuttlebusje te nemen, maar die zijn over ‘t algemeen duur en vrij toeristisch. Je betaalt dan o.a. voor air conditioning en de bus rijdt in één keer door naar de plaats van bestemming. Het kost je alleen wel ongeveer 10 maal zoveel als een lokale bus.

Als je goedkoop wil reizen, is de ‘normale’, lokale collectivo bus dus je beste vriend in Costa Rica. Wil je weten wat de vertrektijden van de bussen uit San José (het openbaarvervoermiddelpunt van Costa Rica) kijk dan even op de website van Visit Costa Rica en check de site van The Bus Schedule als je je route wil gaan plannen.

Heb je meer te besteden? Huur dan een auto! Je hebt alle vrijheid om te gaan en staan waar je wil, bepaalt zelf wanneer je vertrekt en waar je stopt omdat je iets moois ziet of ergens wil gaan eten. Nóg een voordeel: je kan je auto hier thuis alvast boeken. Zo kan je zo van het vliegveld naar je auto en verder reizen, zonder dat je eerst nog van alles uit moet zoeken. We raden je ook echt aan om dat te doen, zodat je verzekerd bent van een fijne ride door dit prachtige land.

Hotels en hostels in Costa Rica

Naar boven
Zoals je kon verwachten, zijn hostels goedkoper dan het verblijf in een hotel. Costa Rica is het meest welvarende, maar ook het minst goedkope land van Midden-Amerika. Je betaalt voor een dorm room in een hostel bijvoorbeeld zo’n €15 en voor een hotel kan je zo veel geld uitgeven als je wil. Reken op ongeveer €50 voor een mooie hotelkamer.

De leukste hotels en hostels vind je natuurlijk gewoon op onze pagina met hotels in Costa Rica en als je naar boven scrollt zal je zien dat we al hele vakanties voor je hebben uitgezocht. Dat scheelt jou weer zoeken.

De ideale reisperiode voor Costa Rica

Naar boven
Wat is de beste periode voor een mooie reis door Costa Rica? Deze vraag is niet eenduidig te beantwoorden. Het ligt er namelijk helemaal aan hoe jij je reis voor je ziet. Het is er het hele jaar warm, dus wat dat betreft zit je geramd. Je gaat waarschijnlijk naar Costa Rica voor de waanzinnige natuur, en natuurlijk heeft, ja, regen nodig om tot bloei te komen. Maar je wil waarschijnlijk ook niet wegregenen. Daarom hebben we van de twee seizoenen (regenseizoen en het droge seizoen) wat punten opgeschreven voor jullie.

Regenseizoen - april tot december: in dit seizoen zal je de heetste, maar ook de natste maanden van het jaar meemaken. De meeste regen valt over ‘t algemeen in september en oktober. Zoals we eerder al zeiden: natuur heeft water nodig om zo prachtig en weelderig te worden. Je zal in deze periode dan ook superveel en uitbundige planten en bloemen tegenkomen.

Een nadeel is wel dat je een groot risico loopt om in een regenbui of onweersstorm terecht te komen. De modderige wegen en andere kleine risico’s die dit weer met zich meebrengen, zijn natuurlijk wel een mooie toevoeging als je van avontuur houdt! Let wel op: door de regen zijn sommige nationale parken minder goed te bereiken.

Een voordeel: de hotels en hostels in Costa Rica zijn allemaal wat goedkoper omdat het een minder populaire periode is om op vakantie te gaan. Wil je besparen op je vakantie en schrikt een beetje regen en avontuur je niet af? Boek dan in deze tijd van het jaar.

‘t Droge seizoen - december tot april: als je wil relaxen aan een machtig mooi strand, is deze tijd wel een aanrader. Het regent er amper, je hebt veel zonuren, etc. Maar doordat het droog is, staat de natuur er soms iets minder florissant bij. Het is nog steeds spectaculair, maar het hoogtepunt van haar glorie vind je in het regenseizoen.

Wat wél heel fijn is, is dat alle nationale parken goed te bereiken zijn. Daarnaast kan je ook heel goed duiken en snorkelen omdat het water niet troebel wordt van de regen.

Nadeeltje? Tickets en hotels zijn duurder omdat het dan hoogseizoen is.

Uitzondering: de Oostkust van Costa Rica (aan de Caribische Zee) is consistent qua weer. Het is er het hele jaar tropisch warm én regenachtig. ‘s Ochtends een bui, ‘s middags zon en in de namiddag soms weer een regenbuitje.

Veiligheid in Costa Rica

Naar boven
Costa Rica is een land dat je perfect met een rugzakje kan verkennen. Van heel Midden-Amerika wordt dit land toch het veiligst ervaren en dat kan kloppen, want Costa Rica is één van de meest welvarende en stabiele landen van deze regio.

Toch is het verstandig om een beetje op je hoede te zijn. In dit land worden - volgens de website van de Rijksoverheid in juni 2018 - namelijk wel eens overvallen en berovingen gepleegd. Daarnaast bestaat er ook nog de kans op natuurgeweld: tropische stormen en cyclonen. Controleer voor je weggaat de website van de overheid met reisadviezen en kom niet voor nare verrassingen te staan.

Door je aan te melden, bevestig je dat je ons Privacybeleid hebt gelezen en je accepteer whatsapp-berichten te ontvangen van ons met onze selectie deals. Meer informatie over onze WhatsApp Alerts hier

SCHRIJF JE IN