Goedkope Thalys aanbiedingen

Goedkoop met de trein naar Brussel of Parijs? Dit zijn de beste Thalys aanbiedingen!

Terwijl je lekker comfortabel zit schiet de grond onder je door en na wat gechild te hebben sta je ineens aan de voet van de Eiffeltoren. Met de Thalys reis je in no-time van Nederland richting Parijs, en vaak voor minder dan de prijs van een vliegticket!


Antwoord op veelgestelde vragen over Thalys Hoe werkt het treinticket systeem bij de Thalys Verschillende tariefklassen bij Thalys Waar kun je naartoe met Thalys? Welke maatschappijen vliegen naar Bali? De verschillende reisklassen aan boord van de Thalys

Goedkope Thalys tickets naar Parijs, Disney en Brussel

In een aantal uur van Nederland naar Parijs in een comfortabele en ruime stoel en zonder gedoe en van centrum naar centrum? Dan is een reis met de Thalys naar Parijs een uitstekend idee. Niet alleen is het vaak goedkoper dan vliegen, ook is het een stuk relaxter reizen en ben je goed bezig voor het milieu.

Thalys stunt ook regelmatig met de prijzen en Thalys aanbiedingen komen zeer regelmatig op onze website voorbij. Het beste idee is om onze website in de gaten te houden, je in te schrijven voor onze nieuwsbrief en direct toe te slaan bij een goedkoop Thalys ticket naar Parijs!

Thalys is de merknaam van de hogesnelheidstrein die al jaren tussen Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Brussel en Parijs rijdt. Sinds 2010 rijdt deze trein ook op de HSL, hierdoor is de snelheid van de trein nóg verder verhoogd en reis je in een paar uur van Amsterdam naar Parijs. Vanwege de extra treinen zijn er best vaak mooie Thalys aanbiedingen; als jij op tijd toe slaat kun je makkelijk een mooie deal naar Brussel of Parijs scoren!

Antwoord op veelgestelde vragen over Thalys

Naar de top

Hieronder delen we graag een aantal belangrijke zaken die je niet moet vergeten als je op zoekt bent naar goedkope treinkaartjes bij Thalys.

 • De reistijd van Amsterdam naar Parijs is 03:18
 • Je dient ongeveer een kwartier tot twintig minuten voor vertrek aanwezig te zijn
 • Voor een reis met Thalys heb je altijd een geldig identiteitsbewijs nodig (je gaat immers de grens over).
 • Een studenten ov is niet geld in de Thalys
 • De Thalys is rolstoel toegankelijk
 • Er is gratis wifi aanwezig maar Netflix kijken is niet mogelijk

Hoe werkt het treinticket systeem bij de Thalys

Naar de top

De prijs van een ticket van Thalys hangt af van vele factoren en kan het beste vergeleken worden met het systeem dat in de luchtvaart wordt gebruikt. Zo is het ticket dat je koopt trein gebonden en kun je dus niet zomaar elke trein nemen. Ook plaatsen worden standaard gereserveerd. Afhankelijk van de vertrektijden van je trein en het moment van boeken betaal je een bepaald tarief. Eerder boeken wordt meestal beloond met goedkope treintickets Thalys!

Verschillende tariefklassen bij Thalys

Naar de top

Tickets bij Thalys werken net als bij het vliegtuig; voor verschillende tijden en treinen heb je verschillende tarieven. Daarnaast is er ook sprake van verschillende tarieven met eigen voorwaarden. Het gaat om de volgende tarieven met bijbehorende voorwaarden:

 • Standard Mini: Dit is het goedkoopste tarief van de Thalys. Tijden wijzigen of je reis annuleren is niet toegestaan. Daarnaast zijn er per trein ook maar een beperkt aantal tickets beschikbaar.
 • Standard: Het Standard tarief biedt meer mogelijkheden en is voor €15 + tariefverschil te wijzigen naar een andere trein. Mocht je willen annuleren dan krijg je de helft van het betaalde bedrag terug (als je voor vertrek annuleert).
 • Comfort: Comfort is de goedkope klasse van de comfort 1. Je mag volgens de regels van dit tarief omboeken tegen een toeslag en krijgt 50% van je reissom terug als je annuleert. Daarnaast krijg je gratis wifi met extra data.
 • Premium: Het premium tarief is het duurste en meest uitgebreide tarief. Je hebt vrije keuze om je reservering te wijzigen, krijgt bij annulering al je geld terug en krijgt catering aan de zitplaats, gratis kranten en tijdschriften, extra snelle wifi en hebt toegang tot de luxe Thalys lounges.

Waar kun je naartoe met Thalys?

Naar de top

Iedereen kent Thalys natuurlijk als de snelle trein naar Parijs maar er zijn veel meer bestemmingen. Zo kun je ook met de Thalys reizen naar bestemmingen in België en worden er, afhankelijk van het seizoen, ook andere bestemmingen dan Parijs aangeboden.

 • Antwerpen: Antwerpen is de eerste buitenlandse stop vanuit Nederland. Uiteraard kun je ook tickets van Nederland naar Antwerpen boeken. Je reist dan voordelig, snel en comfortabel via de HSL naar Antwerpen. En Antwerpen is een fijne bestemming voor een stedentrip! De Thalys van en naar Antwerpen vertrekt vanaf perron 22 of 23. Dit perron staat niet vast en kan veranderen.
 • Brussel: Ook de Belgische hoofdstad Brussel is met de Thalys makkelijk te bereiken. Brussel leent zich uitstekend voor een fijne citytrip. Hier kun je overigens ook overstappen op de Eurostar naar Londen. De Thalys vertrekt in Brussel Zuid/Midi meestal vanaf perron 3 of 4.
 • Lille: Dagelijks rijdt de Thalys 4 keer tussen Nederland en Lille. Deze stad in Noord-Frankrijk wordt niet zonder reden als een van de mooiste steden van Frankrijk wordt genoemd!
 • Parijs: Verreweg de meeste mensen boeken een goedkope treinkaartje met Thalys om naar Parijs te reizen. Het is dan ook verreweg een van de makkelijkste en meest relaxte manieren om goedkoop in Parijs te komen! De reis naar Gare du Nord duurt zo’n 3,5 uur!

Andere bestemmingen van Thalys

Naar de top

De bekende route van Amsterdam naar Parijs is niet de enige route die wordt aangeboden. Afhankelijk van het seizoen worden er namelijk ook Thalys treinen naar de sneeuw of de zon aangeboden.

 • Winter Thalys: Je kunt op wintersport met de bus, het vliegtuig of de auto maar slimme reizigers pakken de Ski-Thalys. Deze trein rijdt in de wintermaanden tussen Nederland en een hele trits wintersportbestemmingen waaronder Chambéry, Albertville, Moûtiers, Aime-la-Plagne, Landry en Bourg-St.-Maurice. Uiteraard zit de bagage inbegrepen bij je treinticket net als het meenemen van 1 stuk skimateriaal!
 • Zomer Thalys: In de zomermaanden kun je met de Thalys naar Zuid Frankrijk! Vergeet de file’s of lange wachtrijen op vliegvelden en pak de trein naar de Provence! Dat doe je met de “zon Thalys” die dagelijks tussen Nederland en Marseille rijdt. Tussendoor stopt deze trein trouwens ook nog in Valence, Avignon en Aix-en-Provence.
 • Disney Thalys: Het meest populaire pretpark van Europa, Disneyland Paris, wordt vanaf voorjaar 2018 dagelijks verbonden met Nederland via de Thalys. Natuurlijk kon je al goedkope treinkaartjes naar Parijs scoren maar nu zet de Thalys je dus zelfs voor de deur van dit pretpark af, ideaal!

De verschillende reisklassen aan boord van de Thalys

Naar de top

Net als in het vliegtuig vind je in de Thalys ook verschillende reisklassen waar verschillende prijzen en comfort niveau’s aan vast hangen. Er is sprake van twee verschillende cabines bij Thalys:

 • Comfort 1: Dit is de “business class” van de Thalys en is een luxe cabine met zachte, brede en comfortabele stoelen. In de comfort 1 maak je daarnaast gratis gebruik van de WIFI, krijg je toegang tot de verschillende lounges op het station, wordt er een maaltijd aangeboden en zijn alle drankjes inclusief. Een prima manier van reizen richting Antwerpen, Brussel of Parijs.
 • Comfort 2: De “normale cabine” aan boord van Thalys is uitgerust met rode, naar eigen ervaring, zeer comfortabele stoelen. Uiteraard zit er ook een stopcontact bij de stoel en kun je tegen betaling een hapje of drankje nuttigen in het restauratierijtuig. Ook de comfort 2 is een prima manier van reizen richting Parijs!

Door je aan te melden, bevestig je dat je ons Privacybeleid hebt gelezen en je accepteer whatsapp-berichten te ontvangen van ons met onze selectie deals. Meer informatie over onze WhatsApp Alerts hier

SCHRIJF JE IN