Een leuke, goedkope vakantie naar Australië

Een geweldige vakantie naar het prachtige Australië

Ga naar Australië, een land en tegelijkertijd een eigen continent. Gigantische woestijnen, bruisende steden als Sydney of Melbourne, geweldige stranden of het prachtige koraalrif de Great Barrier Reef, elke interesse die je hebt is af te strepen in Australië. Het maakt niet uit wanneer je zou willen gaan, naar Australië kan je altijd. Wij hebben de beste aanbiedingen naar Australië voor je op een rij gezet.


De beste periode om naar Australië te gaan

Australië is zo groot, dat er altijd wel een goede periode is om hier naartoe te reizen. De maanden zijn in Australië ‘omgekeerd’. Dit betekent dat het tijdens onze winter zomer is in Australië en andersom. Het is dus een perfecte winterbestemming. Omdat Australië vanwege zijn omvang verschillende klimaten kent, hebben wij eens goed uitgezocht welke regio’s wanneer het beste te bezoeken zijn en dit hebben we opgesplitst in twee periodes. Dit zijn de beste periodes om op vakantie te gaan naar Australië:

 • Mei tot en met oktober: zijn de beste maanden om het midden en noorden van Australië te bezoeken. Wil je op bezoek gaan bij de prachtige oranje rotsen van Ayers Rock of de omgeving van Alice Springs verkennen? Ga dan in deze maanden naar het midden van Australië en de woestijn. Het is dan tussen de 15 en 20 graden, waarbij het in de andere maanden hier ondragelijk heet kan zijn. Ook het noorden van Australië is perfect tussen mei en oktober. Het is dan het droge seizoen met zonnige dagen en blauwe lucht. Dit is de perfecte tijd om de Australische Outback te bezoeken en om kennis te maken met de cultuur van de Aboriginals.
 • Oktober tot en met april: zijn de beste maanden om het zuiden met de grote steden en het eiland Tasmanië te bezoeken. Bij de steden van Perth, Melbourne en Sydney heerst een zeeklimaat vergelijkbaar met een middellandszeeklimaat. De temperatuur ligt tussen de 25 en 36 graden en deze maanden zijn dan ook heerlijk voor deze regio. Ook het eiland Tasmanië, voor de echte natuurliefhebbers, is in deze periode bij uitstek geschikt om te bezoeken.

De ideale vakantie naar Australië:

Omdat Australië zo uitgestrekt is en omdat er dus in elke maand wel een goede reden is om op vakantie te gaan, kan je dus altijd een goede periode vinden voor een reis naar Australië.

 • Een autotocht langs de oostkust is erg populair en spectaculair. Deze kuststrook heeft een lengte van meer dan 4000 kilometer en dit is het meest ontwikkelde gebied van Australië. Hier vind je de steden Sydney, Brisbane en Melbourne.
 • Een reis door 't Northern Territory geeft je een unieke ervaring. Hier vind je de stad Darwin en een zeer divers landschap met moerassen, watervallen, grote rivieren met zoutwaterkrokodillen en diepe canyons.
 • Tasmanië ligt helemaal in het zuiden van Australië en zou een land op zichzelf kunnen zijn. Het eiland staat bekend om zijn prachtige natuur en hier kan je dan ook geweldige wandeltochten volgen of een echte actieve vakantie houden.
 • Queensland is waar je de Great Barrier Reef vindt, het grootste koraalrif ter wereld en een plek waar je geweldig kan duiken en snorkelen. Naast vele natuurparken vind je hier ook steden als Brisbaine, Noosa en Cairns.

Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden zoals het Westen van Australië met Perth, New South Wales rond Sydney of Victoria rond Melbourne, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Overnachtingen in Australië

Er zijn talloze mogelijkheden om te overnachten in Australië. Van het huren van een camper of verblijven op een camping, tot overnachten in een hostel of hotel. Er is voor iedereen wat. Hieronder vind je een aantal opties:

 • Camper en campings: Het huren van een camper of busje is een populaire mogelijkheid in Australië en het is dan erg makkelijk om te verblijven op één van de talloze campings in Australië, ook als je geen eigen vervoer hebt. Een aantal voorbeelden zijn Camping Tidal River Camp in Victoria, Camping Mount Barker Caravan Park in Adelaide of Camping Lane Cove River Tourist Park in Sydney.
 • Hostels: Omdat Australië zeker geen goedkoop land is, is het ook een goede optie om te verblijven in een hostel. Zo bespaar je wat geld en leer je vaak ook erg leuke andere reizigers kennen. Ook hierbij zijn er weer veel mogelijkheden, maar een aantal leuke opties zijn Hostel Calypso Inn in Cairns, Hostel Habitat HQ St Kilda in Melbourne of Hostel Brisbane City in Brisbane.
 • Hotels: Wil je liever wat privacy en een eigen hotelkamer dan zijn er talloze mogelijkheden. Van goedkopere hotels die vaak wat kleiner zijn tot de duurdere hotels van grote ketens als Mercure, Waldorf of Travelodge, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Populaire bestemmingen in Australië:

 • Alice Springs: Het letterlijke hart en midden van Australië. Rood woestijnen, prachtige rotsformaties en de cultuur van de Aboriginals, je vindt het hier allemaal. Eén van de bekendste bezienswaardigheden is Ayers Rock, een echt Australisch icoon.
  Melbourne: Eén van de meest trendy plekken in Australië met een grote verscheidenheid aan lekker eten, ontzettend veel uitgaansgelegenheden en vele culturele evenementen. Een bezoek van een paar dagen aan Melbourne is zeker de moeite waard.
 • Sydney: De grootste stad van Australië, hoewel niet de hoofdstad, wat wel veel mensen denken. Iconische plekken als het Sydney Opera House en de Harbour Bridge zijn hier te vinden, alsmede het beroemde Bondi Beach.
 • Great Barrier Reef: Het grootste koraalrif ter wereld en een prachtige plek om te duiken of snorkelen. Hier kan je echt genieten van datgene wat de onderwaterwereld heeft te bieden en je zal hier honderden verschillende dieren onder water tegenkomen.

Transport

Omdat Australië zo groot is, kan je, tenzij je vliegt, waarschijnlijk niet alles bezoeken. Je moet dus goede keuzes maken en het helpt hierbij om te weten wat de mogelijkheden tot vervoer zijn:

 • Auto: Wil je zelf bepalen wanneer je waar heen gaat? Huur dan een auto of camper. Er zijn verschillende maatschappijen waar je een auto kan huren zoals Avis, Hertz, Budget of een camper zoals Britz, Ausventure of Apollo. De wegen zijn goed onderhouden, maar de afstanden tussen steden kunnen lang zijn, zo is de afstand tussen Melbourne en Sydney zo'n 900 kilometer. Zorg dat je voldoende water bij je hebt als je een langere tocht doet. Je kan er ook voor kiezen om een tweedehands auto te kopen en dit is zeker een goede optie als je met een budget reist. Let er wel op dat deze auto’s niet zijn afgeschreven in verband met eerdere ongelukken.
 • Vliegtuig: Vanwege de grote afstanden is het vliegtuig een handige optie als je minder tijd hebt. Vluchten tussen Melbourne, Sydney en Brisbane gaan dagelijks bijna om het kwartier. Kijk goed rond voor aanbiedingen, want de concurrentie is groot tussen Qantas, Virgin Australia, Jetstar en Tiger Airways Australia. Door de concurrentiestrijd is het vaak mogelijk een goede deal te vinden.
 • Trein: De mogelijkheden tot reizen met de trein zijn minder goed ontwikkeld dan in andere landen en vliegen is vaak goedkoper. Een reis met de trein gaat vaak echter wel door prachtige landschappen en is daarom een aanrader. Mooie routes zijn de zogenaamde ‘Overland’ tussen Melbourne en Adelaide, de ‘Indian Pacific’ tussen Sydney en Perth of ‘The Ghan’ tussen Adelaide, Alice Springs en Darwin.
 • Bus: Tussen alle grote steden is het mogelijk om gemakkelijk en goedkoop te reizen met verschillende busmaatschappijen. Een aantal grote maatschappijen zijn Firefly Express, Greyhound, Murrays en Australia Wide Coaches. Ook binnen de steden is reizen met de bus erg makkelijk.

Eten en drinken in Australië:

Australië is als land een echte mengelmoes van culturen en dit is ook terug te zien in de keuken, met invloeden uit vele landen en uit de Aboriginal cultuur. Hieronder vind je een aantal gerechten:

 • Australische barbecue: Iedereen kent wel de bekende zin ‘put another shrimp on the barbie’, een zin die ook in vele films terugkomt. Je kan altijd wel ergens meedoen aan een barbecue, waarbij van alles op de grill wordt gegooid, van vlees tot vis tot snags, wat Australische worsten zijn.
 • Kangoeroe: Misschien wil je het niet eten, maar het is wel typisch Australisch. Kangoeroe Steaks, burgers, gedroogd of in worst, het is allemaal mogelijk.
 • Barramundi: De populairste vis in Australië, waarbij de naam uit de Aboriginal taal komt en grote riviervis betekent. Je kan deze vis frituren, bakken of grillen.
 • Vegemite: Dit is een soort beleg op toast en opnieuw erg Australisch. Het lijkt op Nutella, maar smaakt er niet naar. Gemaakt van gistextract is het een bitter en zout goedje, maar wel erg gezond en het best op geroosterd brood te smeren.
 • Meat Pies: Een combinatie van quiche, gehakt en jus. Er worden er jaarlijks 300 miljoen naar binnen geschrokt.

Door je aan te melden, bevestig je dat je ons Privacybeleid hebt gelezen en je accepteer whatsapp-berichten te ontvangen van ons met onze selectie deals. Meer informatie over onze WhatsApp Alerts hier

SCHRIJF JE IN