Bezoek de gezellige Kerstmarkten

Aanbiedingen voor een bezoek aan de kerstmarkt

In verschillende Europese steden wordt er groots uitgepakt met kerstdecoratie en worden er hele gezellige kerstmarkten opgezet die je kan bezoeken!


Jouw dagtocht of citytrip mét bezoek aan de kerstmarkt

In aanloop van het kerstseizoen, meestal halverwege de maand november, beginnen de meeste steden met het ophangen van kerstdecoratie in het centrum. Een hele leuke en gezellige verschijning hierbij is de kerstmarkt. Volgens het traditionele concept bestaande uit houten huisjes met daarin verschillende kraampjes met cadeauartikelen en lokale lekkernijen, worden kerstmarkten vaak ook uitgebreid met (kinder)attracties, verwarmde terrassen en podia met optredens. Kortom; het is eigenlijk een klein dorpje met recreatiemogelijkheden voor jong en oud, gehuld in een knusse kerstsfeer. Leuk om tijdens een stedentrip te bezoeken, maar er worden ook speciale dagtochten per bus georganiseerd naar vele steden door heel Europa!

Kies de juiste bestemming voor de kerstperiode

De verschillende steden met kerstmarkten

Alle grote en zelfs veel kleinere steden van Europa hebben wel één of meerdere kerstmarkten, maar het land dat het meest bekend staat om de prachtige kerstmarkten is toch met stip Duitsland. Het is daar een hele oude traditie om met de hele familie naar de kerstmarkt te gaan en hierna op de bekende “wintergartens” van een drankje te genieten. De omvang van de kerstmarkten in Duitsland is hierdoor vaak groter en het aanbod diverser. Vooral Berlijn, Keulen, Düsseldorf en Oberhausen zijn heel populair. Naburige landen zoals Oostenrijk, Tsjechië en Polen hechten ook veel waarde aan de kerstmarkt, en hier vind je ze dan ook in dezelfde traditionele stijl terug als in Duitsland. Ook in Italië, Frankrijk en Spanje vind je kerstmarkten in de grotere steden met een eigen stijl. In ons eigen landje vind je eigenlijk alleen in het zuiden van het land in Maastricht en Valkenburg kerstmarkten die zich hiermee kunnen meten.

Bijzondere kerstmarkten

Alsof de verscheidenheid aan kraampjes met lokale lekkernijen en cadeauartikelen nog niet voldoende zouden zijn trekken sommige kerstmarkten alles uit de kast om je bezoek tot een bijzondere belevenis te maken.

  • De kerstmarkt in Londen is uitgegroeid tot een heus pretpark genaamd “Winter Wonderland”, elk jaar wordt dit spektakel opgebouwd in Hyde Park en kun je ritjes maken in de achtbaan en heerlijk schaatsen op de grootste outdoor schaatsbaan van Europa. Hier kun je ook voorstellingen van “The Nutcracker on Ice” zien. In de avond is dit een echt uitgaansgebied te noemen met de vele horeca kraampjes.
  • De meest indrukwekkende kerstmarkt in ons eigen land is absoluut Valkenburg. Prachtig gelegen in de Valkenburgse grotten is de markt gedeeltelijk ondergronds, en tussen de rotsen. Dit zorgt voor een betoverende en mystieke sfeer, met het rotslandschap onder de grond gehuld in lichtjes. In het centrum van Valkenburg kun je in deze periode ook wekelijks de kerstparade zien.
  • In Parijs zijn verschillende locaties waar je een kerstmarkt kan vinden, maar de meest unieke begint aan het einde van de Champs Elysees en strekt zich als een lange straat uit met stalletjes tot aan het grote reuzenrad. Scoor hier vooral een bekertje kerst appelsap, deze is lekker warm en kruidig!
  • De kerstmarkt in Boedapest onderscheidt zich weer omdat de kraampjes vooral een verscheidenheid aan Hongaarse handgemaakte producten verkopen. Natuurlijk kun je hier ook lokale hapjes proeven en je tegoed doen aan Hongaarse Glühwein, maar de meeste kraampjes verkopen vooral handgemaakt houten speelgoed, houtsnijwerk, handbeschilderde zijden sjaals, aardewerk en lamsvacht jassen.

Tips om geld te besparen op je reis

Natuurlijk kun je bij de VakantieDetective terecht voor de meest voordelige citytrips naar steden waar in de kerstperiode de leukste kerstmarkten zijn. Je kan zo makkelijk tijdens je citytrip activiteiten zoals winkelen, cultuur snuiven én een kerstmarkt bezoek combineren. Gaat het je nou eigenlijk alleen maar om de kerstmarkt en heb je ook geen tijd voor een 3- of 2- daagse vakantie, boek dan een voordelige dagtocht! Veel touroperators verzorgen dagtochten per bus speciaal om de kerstmarkt van de meest populaire steden te bezoeken. Vaak kun je dan in de nacht of vroege ochtend op vele opstapplaatsen door heel Nederland opstappen, om vervolgens in de ochtend aan te komen op de plaats van bestemming. In de late avond keer je weer terug naar huis. Vaak kost zo’n reis naar het zuiden van het land naar bijvoorbeeld Maastricht of Valkenburg je gemiddeld twee tientjes, naar Duitsland idem dito. Om uit te wijken naar de kerstmarkt van Parijs en Londen vind je ook vaak voordelige dagtochten, gemiddeld rond de 30 á 40 euro. Houd hier wel rekening mee dat je dan vaak de volgende dag pas thuis bent. De dagtocht naar Londen maak je per bus en ferry, je slaapt de nacht van de heenweg en terugweg in de bus en dat is niet altijd even comfortabel. Neem dus een reiskussentje mee en een dekentje.

Door je aan te melden, bevestig je dat je ons Privacybeleid hebt gelezen en je accepteer whatsapp-berichten te ontvangen van ons met onze selectie deals. Meer informatie over onze WhatsApp Alerts hier

SCHRIJF JE IN